Recept kippenbouillon – SOEP GOED

RECEPT KIPPENBOUILLON – SOEP GOED

Recept kippenbouillon Ramon Beuk

Jennifer Nannings: ‘Toen ik chef-kok Ramon Beuk leerde kennen en wij voor het eerst over soep spraken, was zijn eerste vraag: “Maak je zelf bouillon?” Nee dus. En laat dit nu net dé manier te zijn om overgebleven restjes groente, vlees en vis te verwerken en voedselverspilling tegen te gaan. Hoppa, aan de slag dus! Tijd om het recept kippenbouillon van SOEP GOED zelf te maken.”

passievooritalia-blog-recept
Ramon Beuk en SOEP GOED

Het geheim van een bouillon

Wat is het geheim van een goeie bouillon? Soepen maken wordt zoveel makkelijker met een goeie bouillon als basis. Een bouillon is de smaak van een of meerdere ingrediënten gevangen in water. Vlees, vis, kip, verschillende soorten groente of kruiden: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een bouillon van trekken. In een goed getrokken bouillon zit altijd heel veel smaak. Knolselderij, ui en wortel lenen zich er goed voor, maar ook paprika en tomaat geven een sterke smaak af. Als je bouillon gebruikt in plaats van gewoon water als basis voor je soep, is een goed resultaat vrijwel gegarandeerd.

Ingrediënten kippenbouillon

1 kg kip (bijvoorbeeld kippenpoten), met huid en bot in stukken

2 uien

1 bol knoflook

1 prei

1 knolselderij

2 laurierblaadjes

10 zwarte peperkorrels

passievooritalia-blog-recept
Duurzaam koken met Jennifer

Bereiding kippenbouillon

Doe de kip in een ruime soeppan en voeg 4 liter water toe. Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en laat de kip zachtjes trekken zonder deksel op de pan. Schep na een half uur het aan de oppervlakte drijvende schuim weg. Snijd de uien, knoflook, prei en knolselderij in grove stukken.

passievooritalia-blog-recept
Kip

Zeef je soep

Aan de bouillon voeg je de groente samen met de laurier en peperkorrels toe. Laat het geheel nog 3 uur trekken. Zeef de bouillon met een fijnmazige zeef, schone theedoek of haarnetje. De overgebleven groente en vlees hebben al hun smaak afgegeven aan het water, dus die kun je zonder bezwaar weggooien.

Kippenbouillon op smaak brengen

Om de bouillon goed op smaak te brengen meet je de hoeveelheid gezeefde bouillon af. Voeg per liter bouillon 1 kippenbouillonblokje en 4 gram zout toe. Dus als je 3 liter bouillon overhoudt, voeg je 3 kippenbouillonblokjes en 12 gram zout toe.

passievooritalia-blog-recept
Madame Jeanettepeper

VARIATIETIPS

  1. Wil je de bouillon lekker veel pit geven? Laat dan tijdens de bereiding een hele Madame Jeanette-peper mee trekken. Voeg deze peper in z’n geheel toe aan de bouillon.
  2. Voor een donker en krachtiger resultaat kun je alle groente en kip voorafgaand aan de bereiding aanbakken en goed bruin laten worden.
passievooritalia-blog-recept
Bestel hier SOEP GOED

Veel kookplezier

Meer over koken

Duurzaam koken met Jennifer Nannings

Meer recepten

Recept heldere rode paprikasoep

Hoe maak je Limoncello

passievooritalia-blog-sarah-puozzo
Blogs over Italia

Interview pastakoningin Sarah Puozzo

Over Sarah Puozzo Sarah Puozzo Lees dit interview met de pastakoningin Sarah Puozzo. De Italiaanse culinaire schrijver en columniste heeft al meer dan vijftien jaar een erkende naam als culinaire auteur en journalist in zowel België als Nederland. Haar  columns worden regelmatig gepubliceerd in diverse media in beide landen. Én Sarah is ook jurylid bij […]

Read More
passievooritalia-Blog-herfst
Blogs over Italia

Italië in de herfst: 10 onmisbare reistips

Italië in de herfst: 10 onmisbare reistips Passie voor Italia geeft je 10 onmisbare tips voor Italië in de herfst. Italië is het hele jaar door een populaire bestemming, maar het najaar biedt een bijzondere charme die je niet mag missen. De mildere temperaturen, minder toeristen en de oogsttijd maken dit seizoen ideaal voor een […]

Read More
passievooritalia-blog
Blogs over Italia

Tips over trouwen in het buitenland

Make-up artist & haarstyliste Italiaanse bruiloft

Read More