Restaurants in Italië

Restaurants in Italië

Eten en drinken spelen een grote rol in het dagelijks leven van een Italiaan. En met drinken bedoelen we voornamelijk wijn en koffie en met eten is vooral het diner een belangrijke maaltijd. Italianen pakken het in ieder geval heel anders aan dan wij Nederlanders!

Ontbijt (La Prima Colazione)

Italianen nemen vaak niet de tijd om uitgebreid te ontbijten met yoghurt of boterhammen zoals wij dat doen. In plaats daarvan drinken ze vaak een cappuccino onderweg naar hun werk met eventueel een brioche of ander zoet broodje. In Italië vind je dan ook niet veel tentjes waar je even uitgebreid kunt ontbijten.  

Lunch (Il Pranzo)

Gemiddeld lunchen de Italianen later dan ons, namelijk tussen 13:00 en 15:00. Waar wij Nederlanders vaak een boterham met kaas of ander beleg eten tijdens de lunch, gaat dat er bij de Italianen echt niet in. Vaak nemen ze een warme maaltijd met water of wijn en eindigen ze met een espresso.

Avondeten (La Cena)

Italianen werken vaak tot laat en eten doorgaans pas na 20.00 uur. ’s Ochtends en ’s middags eten ze vaak licht en s’ avonds pakken ze echt uit met een uitgebreid diner. Ze beginnen met antipasti; een koud voorgerecht dat bestaat uit geroosterd brood, parmaham, groenten, vleeswaren en andere koude gerechten. Vervolgens nemen ze een warm voorgerecht zoals pasta. Pasta wordt in Nederland vaak als hoofdgerecht gegeten, maar in Italië juist als voorgerecht. Het hoofgerecht bestaat vaak vlees of vis. Ten slotte eindigen ze met een zoet nagerecht én natuurlijk een espresso of limoncello om het eten te laten zakken.

Onze favoriete restaurants in Italië

Als frequent bezoeker van Italië ben je hier waarschijnlijk al van op de hoogte, maar als groentje is dit handig om te weten. Onze bloggers en Passie voor Italia hebben natuurlijk al veel restaurants en eetgelegenheden mogen bezoeken in Italië. We zetten onze favorieten voor jou op een rijtje.

Restaurants in Italië

passievooritalia-restaurants

LOMBARDIJE - Restaurant Gabbione

Dit restaurant is een geweldig mooi restaurant met een prachtige mooie tuin, waar je kunt zitten dineren direct aan het Iseomeer, veel mooie vismaaltijden en heel veel te zien, wij komen er graag nog een keertje terug.

passievooritalia-restaurants

PIEMONTE - La Coccinella Serravalle Langhe

Een van onze favoriete restaurants, de gnocci is de allerbeste ever in combinatie met verse witte truffel en een mooie Nebbiolo, aanbevolen door de sommelier van dit mooie restaurant. reserveren noodzakelijk

LOMBARDIJE - Bardolino ristorante Divino

Wat een mooie parel verscholen in een mooie binnenplaats aan in Bardolino aan het Gardameer. De ambiance , het eten, de bediening alles klopt. Een must do als je in Bardolino bent. Een ware experience.

Restaurants in Italië

Passievooritalia-culinair

ROME - LAZIO - La Matricianella

Wat een fantastisch restaurant in Rome. Proef de echte Romeinse keuken met de echte traditionele recepten. Tussen de Piazza di Spagna en Via della Fontenella ligt het mooie restaurant. Altijd reserveren!. TIP VAN EEN ITALIË FAN.

passievooritalia-culinair

PIEMONTE - NOVELLO - A Mira 'd Novel

Wat een bijzonder restaurant in Novello. Elk gerecht is een feestje voor de mond én het oog. Chef Andrea maakt gebruik van gerechten uit de Piemontese traditie. Leuk om te weten is dat A Mira' 'd Novel tevens een Bed & Breakfast is. TIP VAN EEN ITALIË FAN

passievooritalia-culinair

PIEMONTE - BELVEDERE - Number 10

Number 10 is een kruidenier, een plek voor ontbijt en lunch én een Bed & Breakfast. Wanneer je in de buurt bent, sla Number 10 niet over! Je zult echt verrast worden door het heerlijke eten, de mooie grote tuin en de gastvrouw. TIP VAN EEN ITALIË FAN

Restaurants in Italië

passievooritalia-restaurant

TOSCANE - FLORENCE - Il Vezzo

Ristorante Il Vezzo Florence is in 2013 geopend. Hun doel: iets nieuws creeëren wat anders was dan alle andere restaurants in Florence. Ze zijn erin geslaagd. Dit is echte passie, en dat met een vleugje roekeloosheid. Mi piace. TIP VAN EEN ITALIËFAN.

passievooritalia-restaurant

LOMBARDIJE - RIVA DEL GARDA - Leon d'Oro Garda

Dit restaurant is opgericht in 1922 en bevindt zich aan de Riva del Garda. De inrichting is Oostenrijks/Hongaars. Het eten is goed en traditioneel, de wijnen zijn geweldig én pizza;s erg lekker. TIP VAN EEN ITALIË FAN

passievooritalia-blog

UBRIË - AREZZO - Le Chiavi D'oro

In het historisch centrum van Arezzo op vijf minuten lopen van Piazza Grande vind je deze parel. De verfijnde smaken, de lokale wijnen, de mooi locatie en de elegante houten inrichting zorgen ervoor dat je je echt thuis voelt. TIP VAN EEN ITALIË FAN