Reisinformatie

passievooritalia -reisinfo-reistips

Reizen naar Italië

Je kunt op verschillende manieren reizen naar Italië. Met de auto, het vliegtuig of met de trein. Wanneer je met de auto reist is het belangrijk om van te voren te checken welke reisdocumenten je mee moet nemen. En wat dacht je van de afwijkende verkeersregels

Reizen met het vliegtuig is de snelste manier van reizen van reizen in Italië. In totaal zijn er 77 vliegvelden waar je op kunt landen. Ook per trein wil je voorbereid op reis gaan. Kortom een voorbereid mens is een gelukkig mens.

Reisadvies

Voordat je vertrekt naar Italië check dan altijd wat het reisadvies is op dat moment. Vooral met een crisis of met een pandemie, kan dit van groot belang zijn.

Reisverzekering

Voordat je op reis gaat check dan of je een reisverzekering hebt. Dit kan veel ellende voorkomen. Bij vertragingen, ongeval, ziekte of zelfs een sterftegeval kan je vaak (gedeeltelijk) een vergoeding ontvangen. Met het afsluiten van een reisverzekering ga je heerlijk en onbezorgd op vakantie.

Bezoek aan een museum

Wil je een museum bezoeken. Boek dan van te voren je ticket. Maar check ook van te voren wanneer de musea gratis zijn. Vaak betaal je namelijk een duur toegangskaartje, terwijl je 1 keer per maand gratis naar binnen kan. Wie weet is dat precies het moment van jouw bezoek. Het checken is zeker de moeite waard. Vaak is dit op een maandag of zondag. Het enige nadeel is dat het dan wel erg druk is in het museum.

Het weer in Italië

In het noorden van Italië heerst een heel ander klimaat dan in het zuiden van Italië. Ook kunnen de temperaturen enorm verschillen als je in de winter naar Italië op vakantie gaat of in de zomer. Over het algemeen zijn de temperaturen in het hele land hetzelfde op een paar uitzonderingen na. In de alpen is het aanzienlijk kouder. Ook aan de kust is het doorgaans iets aangenamer dan in het binnenland qua temperatuur. Lees alles over het klimaat in Italië. 

Reizen naar Italië

passievooritali-reizen-met-de-auto

Reizen met de auto

Of je nu kiest voor een huurauto of je eigen auto, er zijn een paar dingen waar je als bestuurder op moet letten in Italië. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

passievoor-italia-reizen-met-het-vliegtuig

Reizen met het vliegtuig

Het vliegtuig is de snelste manier om vanuit Nederland naar Italië te reizen. Er zijn in totaal 77 vliegvelden waarop je kunt landen in Italië.

Reizen met de trein

Als je van plan bent om met de trein te reizen in Italië, is het belangrijk om van tevoren de route uit te stippelen en kaartjes te bestellen.