Over Italië

Als toerist wil je van tevoren weten welke hotspots je gaat bezoeken en kan het geen kwaad om kennis te hebben van bepaalde Italiaanse gewoonten en het klimaat. Én het krijgen van tips van echte Italiaanse experts of bezoekers is natuurlijk ook altijd handig. 

Waar moet je op letten?

Er is enorm veel aanbod op het gebied van tours en als toerist kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Als je van plan bent een tour te boeken, zorg er dan voor dat je dit doet via een betrouwbare website of via het hotel of appartement waar je verblijft. De laagste prijs is namelijk niet altijd de beste optie en je kunt nog van een koude kermis thuiskomen.

Check ook altijd wat er bij de tour is inbegrepen. Soms is er namelijk geen sprake van vervoer of moet je zelf je eten en drinken meenemen. Als je een eigen auto tot beschikking hebt of liever je eigen eten verzorgt is dat natuurlijk geen probleem, maar anders kun je beter voor een andere optie gaan. Ook is het handig om te weten welke taal de gids spreekt. Sommige reizigers vinden het niet erg als de gids Engels spreekt, terwijl anderen liever kiezen voor een Nederlandse gids.  

Al met al is het heel belangrijk om meerdere tours te vergelijken en vooral alles goed te lezen. Uiteindelijk schep je ook het beste beeld van een tour door reviews van andere reizigers te lezen. Check onze blogs voor leuke reisverhalen.

Hier vind je alle belangrijke informatie over Tours, Gewoontes en het Klimaat en krijg je tips van bekende Nederlanders over hun Italië.

Passievooritalia-home

HOTSPOTS

Italië heeft een paar geweldige hotspots waar jaarlijks een stroom van toeristen op af komen. Wij hebben een aantal geweldige hotspots voor je op een rij gezet.

passievooritalia-tours

KLIMAAT

Italië is een groot land en heeft 3 klimaten. Voordat je op reis gaat is het verstandig om te kijken wat de temperatuur is op dat moment. Op die manier kun je de reis goed inplannen.

Passievooritalia-home

GEWOONTES

Italianen hebben een hoop andere gebruiken die wij als Nederlander niet of nauwelijks kunnen begrijpen. Het is natuurlijk handig om voor je reis bepaalde gewoontes te weten.

passievooritalia-italianen

MIJN ITALIË

Interviews met bekende Nederlanders die vertellen over hun Italië. Ook geven ze de beste tips over hun favoriete wijn, streek, strand en accommodatie.