Over Italië

Als je naar een ander land reist, is het handig om alvast wat informatie achter de hand te hebben, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zelfs als je er geregeld komt, kan het zijn dat je nog niet op de hoogte bent van alle belangrijke informatie. Wat zijn bijvoorbeeld de verkeersregels in Italië, hoe kom je het snelste van A naar B of misschien vraag je je af in welke tijd je het beste naar Italië kunt reizen? Ook wil je als toerist van tevoren weten welke hotspots je gaat bezoeken en kan het geen kwaad om kennis te hebben van bepaalde Italiaanse gewoonten.

Waar moet je op letten?

Er is enorm veel aanbod op het gebied van tours en als toerist kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Als je van plan bent een tour te boeken, zorg er dan voor dat je dit doet via een betrouwbare website of via het hotel of appartement waar je verblijft. De laagste prijs is namelijk niet altijd de beste optie en je kunt nog van een koude kermis thuiskomen.

Check ook altijd wat er bij de tour is inbegrepen. Soms is er namelijk geen sprake van vervoer of moet je zelf je eten en drinken meenemen. Als je een eigen auto tot beschikking hebt of liever je eigen eten verzorgt is dat natuurlijk geen probleem, maar anders kun je beter voor een andere optie gaan. Ook is het handig om te weten welke taal de gids spreekt. Sommige reizigers vinden het niet erg als de gids Engels spreekt, terwijl anderen liever kiezen voor een Nederlandse gids.  

Al met al is het heel belangrijk om meerdere tours te vergelijken en vooral alles goed te lezen. Uiteindelijk schep je ook het beste beeld van een tour door reviews van andere reizigers te lezen. Check onze blogs voor leuke reisverhalen.

Hier vind je alle belangrijke informatie die je nodig hebt voor je reis naar Italië. 

passievooritalia-informatie

Hotspots

Italië heeft een paar geweldige hotspots waar jaarlijks een stroom van toeristen op af komen.

passievooritalia-rondreizen0cinque-terre

klimaat

Italië is een groot land en heeft 3 klimaten. Voordat je op reis gaat is het verstandig om te kijken wat de temperatuur is op dat moment.

passievooritalia-informatie

Italiaanse gewoontes

Italianen hebben een hoop andere gebruiken die wij als Nederlander niet of nauwelijks kunnen begrijpen.