Restaurants in Nederland

passievooritalia-culinair

Culinair

Op culinair gebied kunnen we nog veel leren van de Italianen. Ze staan bekend om de eenvoud van hun gerechten en gebruiken slechts enkele ingrediënten om een meesterwerk op tafel te zetten. 

Italiaanse restaurants in Nederland

Ook in Nederland is de Italiaanse keuken niet meer weg te denken. In elk Nederlands dorpje of stad vind je wel een Italiaans restaurant of een restaurant die Italiaanse gerechten serveert. 

We proberen massaal het culinaire niveau van de Italianen te evenaren en vinden het zelfs makkelijker om te bereiden dan typische Nederlandse gerechten. 

Onze tips

Als liefhebber van de Italiaanse keuken breng je waarschijnlijk ook vaak een bezoekje aan een typische Italiaans restaurant of kook je een typisch Italiaans gerecht. Wij delen daarom ook met liefde onze favoriete Italiaanse restaurants in Nederland met jou.

Italiaanse restaurants in Nederland

Passievooritalia-italiaanse restaurants

AMSTERDAM -PIANETA TERRA

TIP VAN PASSIE VOOR ITALIA - Pianeta Terra staat in de top 50 van beste Italiaanse restaurants ter wereld. Zeker de moeite waard dus om hier te komen eten. Leuk om te weten is dat chef Fabio Antonini de ambassadeur is van de Slowfood Alliance Network of Chefs. Zij beschermen de voedsel diversiteit over de wereld.

NECK - Restaurant MARIO

Al in 1967, als pionier op culinair gebied en door de gewaagde introductie van het verrassingsmenu, konden de gasten van Restaurant MARIO zonder menukaart kennis maken met de kookfilosofie van Chef-kok Mario Uva. Zeker geen onbekende voor ons. Een aanrader.

ZEVENHUIZEN - ANTICO BORGO

De roots van de familie Marfella liggen in een klein vissersdorpje net buiten Napels waar eten en drinken en genieten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn . Wij hebben al een keer mogen genieten bij Gennaro. En wij gaan zeker nog een keer heen.

Italiaanse restaurants in Nederland

passievooritalia-culinair

BERKEL EN RODENRIJS - Trattoria Naturale

In een prachtige Italiaanse boerderij ervaar je het echte Italiaanse gevoel. Geniet bij deze trattoria voor een pranzo (lunch), een diner of van een rondje Italiaanse verse boodschappen. Alles is mogelijk!

passievooritalia-culinair

HOORN - Restaurant Da Noi

Twee Italiaanse jongens uit Sicilië hebben een prachtig restaurant in Hoorn op Kerkplein 30 geopend. Eigenaren Cristian en Salvatore hebben besloten dat alles vers moet worden bereid. De moeite waard om eens te proeven.

DEN BOSCH - Ristorante Onesto

Onder de rook van de Sint Jan, vind je het authentieke Italiaanse restaurant Onesto. Het gezellige restaurant heeft ook een terras. Ideaal voor de zomerse dagen. Reserveer snel, voor je het weet is het restaurant vol.