Duurzaam koken met Jennifer Nannings

passievooritalia-blog-duurzaam-koken

DUURZAAM KOKEN MET JENNIFER NANNINGS

Jennifer is moeder van twee kinderen en hield altijd al van koken. Toch worstelde ze al jaren met hetzelfde probleem; ze gooide te veel voedsel weg…

Herkenbaar? Dat je aan het einde van de week altijd producten overhoudt die uiteindelijk in de vuilnisbak of GFT-bak belanden? Zo zonde! Dat moest anders, vond ze.

passievooritalia-blog-duurzaam-koken
Soep is dé oplossing tegen voedselverspilling

Duurzaam koken in Oostenrijk

Vroeger ging Jennifer voor de jaarlijkse skivakantie met de hele familie naar Oostenrijk. Ze logeerden dan vaak in familiehotels. Dat zijn van die hotels waarin het hele gezin meewerkt en je moet eten wat de pot schaft. De maaltijden worden met liefde bereid en er wordt geen wortel of stronkje broccoli verspild. Tijdens het eten wisten Jennifer en haar familie daarom al welke groenten er de volgende dag in de soep (standaard de eerste gang van het diner) zouden zitten. Daar moest ze toen een beetje om grinniken, maar het was natuurlijk heel mooi om te zien hoe deze gezinnen bewust met voedsel omgingen en zo dus bijna niets hoefden te weg te gooien.

passievooritalia-blog-duurzaam-koken
Helder soepje

En bleek dit nou precies dé oplossing te zijn tegen de voedselverspilling! SOEP! Duurzaam koken. Gooi niets weg, maak soep.

Passievooritalia-blog-duurzaam-koken
Samenwerken

Chef-kok Ramon Beuk

Duurzaam koken. Het leek Jennifer leuk om haar zoektocht naar een duurzamer leven en minder voedsel verspillen, vast te leggen in een boek. Maar waar te beginnen? Toen ze chef-kok Ramon Beuk ontmoette viel alles op z’n plek. Ramon werd bekend als kok in verschillende tv-programma’s en schreef twaalf kookboeken waarvan er twee werden uitgeroepen tot ‘Kookboek van het Jaar’. Hij was direct enthousiast over haar idee en samen gingen ze aan de slag, met dit boek als resultaat. SOEP GOED, duurzaam koken.

passievooritalia-blog-duurzaam-koken
Cover SOEP GOED

Bestel hier SOEP GOED

SOEP GOED ✨ Heb jij het duurzame kookboek SOEP GOED van Ramon en Jennifer al besteld? www.soepgoed.nu

passievooritalia-blog-duurzaam-koken
Soepje: Aardappel-zuurkoolboost met spek en kruidenolie

SOEP GOED

Samen de koelkast leegmaken voor een duurzamer leven. Gooi niets weg! Maak Soep!

passievooritalia-blog-duurzaam-koken
Ramon en Jennifer

In dit boek laten Jennifer en Ramon je zien hoe je op een eenvoudige manier voedselverspilling tegen kunt gaan. Het boek richt zich volledig op het maken van soepen en toont heel veel handigheidjes waarmee elk gerecht altijd een succes wordt.

Passievooritalia-blog-duurzaam-koken
Recept SOEP GOED – Groene groentesoep met een eitje
passievooritalia-blog-duurzaam-koken
Gepofte pompoensoep

Oplossingen van Ramon Beuk

De vragen van Jennifer over soep en de antwoorden en oplossingen van Ramon geven je alle handvatten om zelf ook jouw koelkast leeg te maken én de lekkerste soepen te bereiden. Kosten nog moeite zijn gespaard om met SOEP GOED de wereld een beetje mooier te maken.

passievooritalia-blog-duurzaam-koken
Ramon en Jennifer in actie voor SOEP GOED

Waarom soep

Jennifer: “Met SOEP GOED leer je hoe makkelijk het is om bijzondere en smakelijke soepen te maken én zo voedselverspilling tegen te gaan. Je hoeft geen masterchef te zijn om met dit boek uit de voeten te kunnen. Als ik het kan, kan jij het ook! Alles wat ik geleerd heb, pas ik bijna dagelijks toe in mijn eigen keuken. Het voelt echt geweldig om elke week de koelkast leeg te koken en restjes om te toveren tot de heerlijkste soepen. Hopelijk word jij na het lezen van dit boek net zo enthousiast als ik!”

passievooritalia-blog-duurzaam-koken
Ramon Beuk

Ramon: “Dit boek is vooral gemaakt voor mensen die het maximale uit hun koelkast willen halen en het zat zijn om voedsel weg te gooien. Daarnaast geef ik je handige tips en tricks waardoor je met meer zelfvertrouwen de keuken in stapt, wetende dat je altijd blije gezichten aan tafel zult treffen. Veel kookplezier en vooral: lekker genieten!”

passievooritalia-blog-duurzaam-koken
Recept SOEP GOED: Appelbietenshot

Nog meer reden voor soep

1 – Soep is een goedkoop en gezond alternatief voor een warme maaltijd.

2 – Wie kiest voor soep als lichte snack, vermijdt dat hij tussendoor gaat snoepen.

3 – groentesoep bevat weinig calorieën, vetten en cholesterol. Zo bevat een portie groentesoep (250 ml) maar 65 kcal!

4 – Soep bevat essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels: onmisbare troeven voor een evenwichtige voeding.

5 – Soep is veelzijdig. Omdat je zoveel verschillende ingrediënten kan gebruiken om ze te maken, wordt soep nooit eentonig.

6 – Mensen die regelmatig soep eten hebben een #lagerebmi dan zij die nooit soep eten.

7 – Soep is goed voor de lijn.

8 – Soep is goed tegen voedselverspilling.

9 – Kinderen krijgen met soep veel vitamines binnen.

10 – Je houd meer geld over in je portemonnee.

passievooritalia-blog-duurzaam-koken
SOEP GOED – Fotografie Ida de Boer

Bestel hier: SOEP GOED

SOEP GOED ✨ Heb jij het duurzame kookboek SOEP GOED van Ramon en Jennifer al besteld? www.soepgoed.nu

passievooritalia-blog-duurzaam-koken
Gooi niets weg, maak soep

Voedselverspilling in Nederland

Zo’n 9 procent van ons eten verdwijnt jaarlijks ongebruikt in de afvalbak. Dat is ruim 34 kilo voedsel per persoon per jaar. Alle huishoudens in Nederland samen verspillen daarmee =590 miljoen kilo goed voedsel (bron: Milieu Centraal). Tijd voor een verandering van mindset dus. Wanneer je je voorneemt om nooit meer ingrediënten weg te gooien maar er altijd iets lekkers van probeert te maken, heb je de eerste stap gezet. Dit boek zal je daarbij helpen en je zult er versteld van staan wat voor een lekker gevoel dat geeft, minder voedsel verspillen.

Doe je mee?

passievooritalia-blog-duurzaam-koken
Meloensoep met framboos

Fotografie soepen: Jan bartelsman

Meer over Jennifer Nannings

Over ons

 

Soep Goed. Kookboek tegen voedselverspilling

2 thoughts on “Duurzaam koken met Jennifer Nannings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *