Fietsen in Florence

passievooritalia-blog-florence

Fietsen in Florence

Blog Jennifer: “Het is eindelijk zover! We gaan vandaag fietsen in Florence. Mijn man met frons op zijn gezicht, zit naast mij in de auto en zucht zacht ‘gemakkelijk parkeren is het hier niet.’ Gelukkig is onze keuze, la scelta giusta (de juiste keuze) en komen we al snel aan bij onze parkeergarage net buiten het historisch centrum. Florence here we come.

passievooritalia-blog- Florence
Piazza della Signora in Florence

Baja Bikes fietstour Florence

Via Baja Bikes hebben we een fietstour geboekt. En na nog geen 10 minuten lopen vanaf de parkeergarage sluiten we aan bij de gezellige groep om te gaan fietsen in Florence. Ook deze keuze is la scelta giusta, daar we maar 1 dag in Florence zijn.

passievooritalia-blog-Florence
Baptisterium – doopkapel aan westkant van de Duomo

Tips van Locals Baja Bikes

Doormiddel van de fietstour ontdekken we de stad op een milieuvriendelijke manier, terwijl we onderweg boeiende verhalen horen en veel local tips ontvangen van onze gids. Mijn tip: boek tijdens een citytrip altijd een fietstour.

Passievooritalia-blog
De mooie straatjes van FLorence
passievooritalia-blog-florence
Santa Croce en Dante
Santa Croce met prachtig beeld van Dante
Santa Croce met prachtig beeld van Dante
passievooritalia-blog-floreche
Piazza della Repubblica Square

Geweldige highlights Florence

Het is die dag erg warm in Florence. Gelukkig maakt het kleine windje veel goed. En de meeste stops die we maken zijn in de schaduw, wat het behaaglijk maakt. Terwijl we ons maneuvreren in de mooie historische smalle straatjes en steegjes van Florence én door de mensen massa, komen we iedere keer weer uit op een adembenemend plein, paleis, brug, kathedraal, tuin of museum. Florence heeft zoveel highlights op korte afstand. Echt prachtig.

passievooritalia-blog-florence
Draaimolen op het Piazza della Repubblica Square

Daarna hebben we heerlijk gewandeld langs al die bijzondere plekken van Florence. Een dag om nooit te vergeten. Florence heb ik echt in mijn hartje gesloten.

passievooritalia-blog-florence
Lunchroom in Florence
passievooritalia-blog
Een van de mooie pleinen van Florence
passievooritalia-blog
Een goeie lunch middenin Florence met erg grappig gezelschap.

In welke steden in Italië biedt Baja Bikes deze fietstour

Je kan deze fietstours en fietshuur van Baja Bikes boeken in BariBolognaFlorenceGenuaLecceLuccaMilaanNapelsPalermoPisaRomeTurijnVenetië en Verona. Ook is er een Mountainbike tour bij het Comomeer, door op de namen van de stad te klikken boek je de fietstour nu gelijk.”

Liefs Jennifer

Meer blogs over Florence

Rondreis Toscane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *