Rondreis Toscane

passievooritalia-rondreizen-toscane

Mooi Toscane

Grote heuvels, olijfbomen, middeleeuwse stadjes en de thuishaven van groot historisch erfgoed. Toscane is een geliefde vakantiebestemming voor menig toerist. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Toscaanse keuken!

Florence

In deze wonderschone historische stad moet je minstens een paar dagen blijven. Je ontrafelt de schoonheden van Florence namelijk niet in één dag! Bezoek als je er bent ten minste de Galleria dell’Accademia, het Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio en Palazzo Pitti met Boboli-tuinen.

passievooritalia-rondreizen-toscane

Val d’Orcia

Denk je aan Toscane, dan denk je aan Val d’Orcia. Dit prachtige stukje Toscane bezorgt je zeker weten kippenvel als je er doorheen rijdt. Met betoverende heuvels en valleien en fotogenieke landschappen kijk je je ogen uit. Bezoek de authentieke kastelen, indrukwekkende abdijen en proef de meest verrukkelijke wijnen tijdens een wijntour.

Lucca

Lucca is iets kleiner dan Florence, maar dat geeft deze stad juist zijn charme. Bovendien is het een van de rijkste steden van Noord-Italië en wordt het omringd door eeuwenoude stadsmuren. In één dag krijg je een goed beeld van de stad en je ontdekt Lucca het beste op de fiets.

passievooritalia-rondreizen-toscane

Pisa

Een van de meest beroemde scheve torens ter wereld bevindt zich in het alom bekende Pisa. De Toren van Pisa vind je op het Piazza dei Miracoli. Hier aanschouw je een bijzonder tafereel: toeristen die zich in verschillende poses manoeuvreren om de beste foto te maken met de toren. Daarnaast mag een bezoekje aan de Dom van Pisa, Sant’ Antonio (de oudste wijk van Pisa), het Baptisterium en de oudste botanische tuinen ter wereld niet ontbreken.

passievooritalia-rondreizen-toscane

Siena

Deze Noord-Italiaanse stad staat bekend om het gigantische schelpvormige plein, Piazza del Campo, waar menig café en restaurant zich heeft gevestigd. Hier bevindt zich ook het eeuwenoude stadhuis Palazzo Pubblico met de grote stenen Torre del Mangia die met 102 meter hoog van ver al te zien is.

passievooritalia-rondreizen-toscane

Reistips van Italiefans

https://passievooritalia.nl/reistips-arezzo-toscane/

https://passievooritalia.nl/rondreis-toscane-met-angelique/

Last Minute Italië

http://last minute naar Italië

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *