Recept Flespompoen soep

Over de pompoen

Er zijn zoveel soorten pompoen. Vaak wordt de pompoen ook gebruikt in gerechten. De meeste mensen gebruiken de oranje pompoen bijvoorbeeld voor het maken van taarten, soep en een chutney. De zoete smaak is dan ook heerlijk. In de keuken worden veel verschillende soorten gebruikt. Ik noem er een aantal.

passievooritalia-blog
Er zijn veel soorten pompoen.

De Flespompoen is door zijn nootachtige smaak erg geschikt om te roosteren voor in een salade. Beetje geitenkaas erbij en succes verzekerd. Maar ook is deze pompoen zeer geschikt voor soep. Zie recept hieronder.

passievooritalia-blog

En wat dacht je van de Sweet Dumpling pompoen. Je ziet deze pompoen vaak in de tuinen als sierpompoen, maar is goed te gebruiken op een kaasplankje. De smaak is zoet en je proeft zelfs een beetje kastanje. 

De Kabocha pompoen. Deze prachtige groene pompoen is van binnen knaloranje en wordt vaak bewerkt in toetjes. Volgens kenners wil je na gebruik van deze pompoen in toetjes nooit meer anders.

Gezond

De pompoen ziet er niet alleen mooi uit en is erg lekker! De pompoen is ook erg gezond. Er zit namelijk veel calcium, ijzer, kalium, vitamine A, C en E in. Goed voor de weerstand! Het zorgt er ook voor dat je snel herstelt na inspanning of na sport. En het heeft positief effect op je bloeddruk. De oranje kleur van binnen bevat bètacaroteen, een antioxidant.  Dit is goed tegen kanker. Alle reden dus om vaker pompoen te eten.

Het recept – Flespompoen soep

passievooritalia-blog

Nicole stuurde dit heerlijke recept toe van een Flespompoen soep. 

Hoe maak je het:

1 rode ui, fijn snijden

1 teentje knoflook,  fijn snijden

1 klein stukje gember, fijn snijden

Deze 3 even fruiten in de pan met 2 eetlepels lekkere Italiaanse olijfolie. 

1 flespompoen in stukjes snijden. 

1 appel schillen, klokhuis eruit en in stukjes snijden. 

Voeg samen in de pan bij de ui, knoflook en gember. 5 min bakken. 

2 groenten bouillonblokjes in een pan met een liter water koken en toevoegen.

1 sinaasappel uitpersen en het sap in de pan. 

Alles 20 minuten zachtjes laten koken en dan met de staafmixer pureren.

Nog wat verse peper erbij of wat chilipoeder voor wat pit. Serveren met een toefje crème fraiche erop en wat rozemarijn.

Tip! 

Wat stukjes geitenkaas erop brokkelen of wat uitgebakken spekjes toevoegen.

Delizioso con un bicchiere di vino🍷🍷 

Eet smakelijk.

x Nicole Bionda

passievooritalia-blog-sarah-puozzo
Blogs over Italia

Interview pastakoningin Sarah Puozzo

Over Sarah Puozzo Sarah Puozzo Lees dit interview met de pastakoningin Sarah Puozzo. De Italiaanse culinaire schrijver en columniste heeft al meer dan vijftien jaar een erkende naam als culinaire auteur en journalist in zowel België als Nederland. Haar  columns worden regelmatig gepubliceerd in diverse media in beide landen. Én Sarah is ook jurylid bij […]

Read More
passievooritalia-Blog-herfst
Blogs over Italia

Italië in de herfst: 10 onmisbare reistips

Italië in de herfst: 10 onmisbare reistips Passie voor Italia geeft je 10 onmisbare tips voor Italië in de herfst. Italië is het hele jaar door een populaire bestemming, maar het najaar biedt een bijzondere charme die je niet mag missen. De mildere temperaturen, minder toeristen en de oogsttijd maken dit seizoen ideaal voor een […]

Read More
passievooritalia-blog
Blogs over Italia

Tips over trouwen in het buitenland

Make-up artist & haarstyliste Italiaanse bruiloft

Read More