Recept Flespompoen soep

Over de pompoen

Er zijn zoveel soorten pompoen. Vaak wordt de pompoen ook gebruikt in gerechten. De meeste mensen gebruiken de oranje pompoen bijvoorbeeld voor het maken van taarten, soep en een chutney. De zoete smaak is dan ook heerlijk. In de keuken worden veel verschillende soorten gebruikt. Ik noem er een aantal.

passievooritalia-blog
Er zijn veel soorten pompoen.

De Flespompoen is door zijn nootachtige smaak erg geschikt om te roosteren voor in een salade. Beetje geitenkaas erbij en succes verzekerd. Maar ook is deze pompoen zeer geschikt voor soep. Zie recept hieronder.

passievooritalia-blog

En wat dacht je van de Sweet Dumpling pompoen. Je ziet deze pompoen vaak in de tuinen als sierpompoen, maar is goed te gebruiken op een kaasplankje. De smaak is zoet en je proeft zelfs een beetje kastanje. 

De Kabocha pompoen. Deze prachtige groene pompoen is van binnen knaloranje en wordt vaak bewerkt in toetjes. Volgens kenners wil je na gebruik van deze pompoen in toetjes nooit meer anders.

Gezond

De pompoen ziet er niet alleen mooi uit en is erg lekker! De pompoen is ook erg gezond. Er zit namelijk veel calcium, ijzer, kalium, vitamine A, C en E in. Goed voor de weerstand! Het zorgt er ook voor dat je snel herstelt na inspanning of na sport. En het heeft positief effect op je bloeddruk. De oranje kleur van binnen bevat bètacaroteen, een antioxidant.  Dit is goed tegen kanker. Alle reden dus om vaker pompoen te eten.

Het recept – Flespompoen soep

passievooritalia-blog

Nicole stuurde dit heerlijke recept toe van een Flespompoen soep. 

Hoe maak je het:

1 rode ui, fijn snijden

1 teentje knoflook,  fijn snijden

1 klein stukje gember, fijn snijden

Deze 3 even fruiten in de pan met 2 eetlepels lekkere Italiaanse olijfolie. 

1 flespompoen in stukjes snijden. 

1 appel schillen, klokhuis eruit en in stukjes snijden. 

Voeg samen in de pan bij de ui, knoflook en gember. 5 min bakken. 

2 groenten bouillonblokjes in een pan met een liter water koken en toevoegen.

1 sinaasappel uitpersen en het sap in de pan. 

Alles 20 minuten zachtjes laten koken en dan met de staafmixer pureren.

Nog wat verse peper erbij of wat chilipoeder voor wat pit. Serveren met een toefje crème fraiche erop en wat rozemarijn.

Tip! 

Wat stukjes geitenkaas erop brokkelen of wat uitgebakken spekjes toevoegen.

Delizioso con un bicchiere di vino🍷🍷 

Eet smakelijk.

x Nicole Bionda

passievooritalia-blog-Lucca
Blogs over Italia

Citytrip Lucca – Toscane

Citytrip Lucca – Toscane Lucca, gelegen in het hart van Toscane, is een stad die direct je hart verovert. Geniet van de citytrip naar Lucca – Toscane met de middeleeuwse muren, geplaveide straatjes en prachtige pleinen. Het voelt alsof je een stap terug in de tijd doet. Lucca is niet alleen een perfecte bestemming voor […]

Read More
passievooritalia-blog-country
Blogs over Italia

Vrienden/vriendinnen arrangement Country house Montesoffio

Dé plek voor gezellig samenzijn! Zoek je een unieke locatie om écht tijd voor elkaar te hebben? Country House Montesoffio in Le Marche is dé plek voor een vrienden/ vriendinnen arrangement!

Read More
passievooritalia-blog-joshua-albono
Blogs over Italia

Mijn Italië – acteur Joshua Albano

Een interview met de acteur Joshua Albano. Geboren met 2 nationaliteiten, Nederlands en Italiaans. Hij vertelt over zijn leven

Read More