Hotspots van Emilia Romagna

passievooritalia-ferrari

Rosemarie Schilder vertelt over haar bijzondere ervaringen Emilia Romagna. Ze bezoekt onder andere CINQUE TERRE, PARMA en FERRARI MUSEUM MARANELLO.

passievooritalia-emilia-romagna

Rosemarie: “Dit jaar hebben we onze vakantie doorgebracht in Emilia Romagna, een minder toeristische streek in Italië. Ondanks dat het qua schoonheid niet onderdoet voor Toscane, is het nog een goed bewaard geheim gebleven.

Een wonderschoon gebied, waarin je je kunt onderdompelen in natuur, cultuur, heerlijk eten en goed wijnen (oa Sangiovese di Romagna en Lambrusco worden hier gemaakt).

We verbleven op een camping bij Salsomaggiore Terme, bekend om de thermaalbaden. Gezellig plaatsje met veel restaurants, al voel je wel iets van vergane glorie. Het badhuis op het plein is prachtig en ook het park is mooi om doorheen te wandelen.

De streek Emilia Romagna staat bol van de kastelen, elk met hun eigen historie. Voor de romantici onder ons is een kastelenroute met de auto zeker een optie! Er zijn ook kastelen die deels als Bed and Breakfast fungeren.

PARMA
De stad Parma is een bezoek waard, beroemd om de parmaham, parmezaanse kaas en geboorteplaats van Verdi. Vergeet ook de heerlijke geur Acqua di Parma niet, welke hier zijn oorsprong vindt.

De bezienswaardigheden zijn te talrijk om op te noemen, gebouwen als het Teatro Regio, de Dom en het Palazzo della Pilotta. Restauranttip: Trattoria del Tribunale.
passievooritalia-emilia-romagna
CINQUE TERRE
Een dagtrip naar Cinque Terre was een geweldige ervaring. Vanaf onze camping bijna 2 uur rijden naar de kust. Maar “It was worth it!” De vijf wonderschone dorpjes hebben een plaats veroverd op de Unesco werelderfgoedlijst. In tegenstelling tot het binnenland is het er druk en toeristisch.

Wij begonnen bij Monterosso,  een van de grotere dorpjes met een fijn strand. Hier kun je met de auto goed parkeren, mits je de afslag naar rechts neemt (en niet links naar historisch centrum). In Monterosso hebben we eerst een verfrissende duik in de azuurblauwe zee genomen. Vanuit Monterosso kun je al wandelend, met de trein of met een veerboot naar de andere dorpjes.

Het was helaas te warm om te wandelen, maar ik ga zeker nog eens terug om over de “Via del amore” van dorpje naar dorpje te wandelen. Dit pad dankt zijn naam aan het romantische verhaal van de twee geliefden die in 2 verschillende dorpen woonden en elkaar alleen via deze weg konden ontmoeten. Wij kozen voor de veerboot en vaarden naar het volgende dorpje Vernassa. Vanaf het water is Cinque Terre op haar mooist.

passievooritalia-rondreizen-bloemenriviera
Onze lunch locatie zal ik niet snel vergeten. Een tafel voor 6 op een terras, ingebouwd in rotsen boven de zee. Het uitzicht was adembenemend, en dat gold ook voor het eten. De veerboot vaarde ons vervolgens langs Corniglia (dat niet via zee bereikbaar is) door naar Manarolo. Bij aankomst daar zagen we een mooie inham van rotsen, waar de locals zwommen en van rotsen sprongen.

Gezien de hitte was dit onweerstaanbaar, we zijn ook even gaan afkoelen om daarna weer fris te kunnen genieten van deze mooie plek. Terrasjes, nauwe straatjes en heerlijk Italiaans ijs.

Monterosso

Het laatste dorp, Riomaggiore hebben wij niet bezocht. Nog een reden om nog eens terug te gaan! De trein bracht ons via de kust, (veelal door tunnels met zo nu en dan een magnifiek uitzicht) in een kwartiertje terug naar Monterosso. De autorit door het berglandschap met de ondergaande zon was een mooie afsluiter van deze dag.
passievooritalia-cinque-terre
FERRARI MUSEUM MARANELLO
Op ruim een uur rijden bevond zich het Ferrari Museum in Manarello. Voor man en zoon een must-see! Het dorpje Manarello ademt werkelijk Ferrari, zelfs op een rotonde prijkte een levensgroot Ferrari paard. In dit dorp is ook de Ferrari fabriek en het test-circuit. Uiteraard is je bezoek pas compleet na een test-drive in een echte Ferrari!

Zoals altijd was deze vakantie weer veel te snel voorbij. Ik ga er graag nog eens terug om te ontdekken wat deze prachtige streek nog meer te bieden heeft!”

Wil je ook een reis op maat, neem dan contact op met reisadviseur Sanne Veerman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *