Welke olijfolie gebruik je bij een gerecht

Passievooritalia-blog

Eigenaar Olicious én olijfoliespecialist Mark Lemmens geeft antwoord op de vraag die we ons vaak stellen. Welke olijfolie gebruik je bij een gerecht?

Italiaanse olijfolie haal je bij Olicious

Ieder gerecht verdient zijn eigen olijfolie. Eentje die het gerecht versterkt, net als bij wijn. De smaak van olijfolie moet je erváren. Markt helpt je bij de keuze voor de juiste olijfolie. Op www.olicious.nl kies je eenvoudig in enkele stappen de Italiaanse olijfolie die bij je gerecht past. Op die manier zie je ook direct of een olijfolie mild, medium of robuust van smaak is. Dat is handig om te matchen met je persoonlijke voorkeur, waardoor je jouw keuze gemakkelijk maakt.

Kom je er niet uit dan helpt Mark je verder. Telefonisch +31-630-543958 of via e-mail mark@olicious.nl.

Topselectie van Mark voor het voorjaar

Nu het voorjaar is en we genieten van warmere temperaturen en wellicht al wegdromen naar zomerse vakantiebestemmingen, is het tijd voor olijfolies die een lekkere twist geven aan je gerechten.

passievooritalia-blog
Limolio van Conventino di Monteciccardo

Mark’s keuze:

‘Met de Limolio van Conventino di Monteciccardo haal je het beste van extra vergine olijfolie, in combinatie met de subtiele citroensmaak van verse citroenen, in huis. Hier in huize Olicious zijn we grootverbruiker van deze olie. Of het nu is op een stukje brood met ricotta en avocado, een stukje vis of een salade bij de BBQ, deze valt zeker in de smaak. Deze olijfolie komt uit de streek Le Marche.

passievooritalia-blog
Unico van Visconti

Uit Puglia is mijn persoonlijke favoriet voor salades, groenten en vis de Unico van Visconti. Deze extra vergine olijfolie is gemaakt van Peranzana olijven, een autochtone variëteit die slechts in een klein gebied in het Noorden van Puglia voorkomt. Typisch voor de Peranzana is de grassige groene geur waarin je ook groene appel vindt. In de smaak veel frisheid en subtiele bitterheid en een klein beetje scherpte.

passievooritalia-blog
Nocellara del Belice van Lu Trappitu

BBQ

Voor wie zijn barbecue al wil aansteken en een mooi stuk vlees gaat bereiden kan een robuustere olijfolie niet ontbreken als smaakmaker. De Nocellara del Belice van Lu Trappitu is de perfecte begeleider van mooi gegrild rood vlees. Een beetje zeezout, rozemarijn, een flinke scheut olijfolie en de smaken exploderen in je mond. Overigens is deze olijfolie ook een feest voor de pasta- en pizzaliefhebber! Simpel en goed, zoals de Italianen het doen. De Nocellara del Belice is een typische olijfsoort uit Sicilië.’

Extra vergine olijfolie is goed voor je lijf:

  • Boordevol antioxidanten
  • Meer dan 80% onverzadigde vetten
  • Natuurlijke bron van vitamine E

Tip van Jennifer;

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Olicious ontvang je 10% korting op je eerste bestelling. Inschrijven kan je hier:


 

/

 

One thought on “Welke olijfolie gebruik je bij een gerecht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *