Welke olijfolie gebruik je bij een gerecht

Eigenaar Olicious én olijfoliespecialist Mark Lemmens geeft antwoord op de vraag die we ons vaak stellen. Welke olijfolie gebruik je bij een gerecht?

Italiaanse olijfolie haal je bij Olicious

Ieder gerecht verdient zijn eigen olijfolie. Eentje die het gerecht versterkt, net als bij wijn. De smaak van olijfolie moet je erváren. Markt helpt je bij de keuze voor de juiste olijfolie. Op www.olicious.nl kies je eenvoudig in enkele stappen de Italiaanse olijfolie die bij je gerecht past. Op die manier zie je ook direct of een olijfolie mild, medium of robuust van smaak is. Dat is handig om te matchen met je persoonlijke voorkeur, waardoor je jouw keuze gemakkelijk maakt.

Kom je er niet uit dan helpt Mark je verder. Telefonisch +31-630-543958 of via e-mail mark@olicious.nl.

Topselectie van Mark voor het voorjaar

Nu het voorjaar is en we genieten van warmere temperaturen en wellicht al wegdromen naar zomerse vakantiebestemmingen, is het tijd voor olijfolies die een lekkere twist geven aan je gerechten.

passievooritalia-blog
Limolio van Conventino di Monteciccardo

Mark’s keuze:

‘Met de Limolio van Conventino di Monteciccardo haal je het beste van extra vergine olijfolie, in combinatie met de subtiele citroensmaak van verse citroenen, in huis. Hier in huize Olicious zijn we grootverbruiker van deze olie. Of het nu is op een stukje brood met ricotta en avocado, een stukje vis of een salade bij de BBQ, deze valt zeker in de smaak. Deze olijfolie komt uit de streek Le Marche.

passievooritalia-blog
Unico van Visconti

Uit Puglia is mijn persoonlijke favoriet voor salades, groenten en vis de Unico van Visconti. Deze extra vergine olijfolie is gemaakt van Peranzana olijven, een autochtone variëteit die slechts in een klein gebied in het Noorden van Puglia voorkomt. Typisch voor de Peranzana is de grassige groene geur waarin je ook groene appel vindt. In de smaak veel frisheid en subtiele bitterheid en een klein beetje scherpte.

passievooritalia-blog
Nocellara del Belice van Lu Trappitu

BBQ

Voor wie zijn barbecue al wil aansteken en een mooi stuk vlees gaat bereiden kan een robuustere olijfolie niet ontbreken als smaakmaker. De Nocellara del Belice van Lu Trappitu is de perfecte begeleider van mooi gegrild rood vlees. Een beetje zeezout, rozemarijn, een flinke scheut olijfolie en de smaken exploderen in je mond. Overigens is deze olijfolie ook een feest voor de pasta- en pizzaliefhebber! Simpel en goed, zoals de Italianen het doen. De Nocellara del Belice is een typische olijfsoort uit Sicilië.’

Extra vergine olijfolie is goed voor je lijf:

  • Boordevol antioxidanten
  • Meer dan 80% onverzadigde vetten
  • Natuurlijke bron van vitamine E

Tip van Jennifer;

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Olicious ontvang je 10% korting op je eerste bestelling. Inschrijven kan je hier:


 

/

 

One thought on “Welke olijfolie gebruik je bij een gerecht”

Comments are closed.

passievooritalia-Blog-herfst
Blogs over Italia

Italië in de herfst: 10 onmisbare reistips

Italië in de herfst: 10 onmisbare reistips Passie voor Italia geeft je 10 onmisbare tips voor Italië in de herfst. Italië is het hele jaar door een populaire bestemming, maar het najaar biedt een bijzondere charme die je niet mag missen. De mildere temperaturen, minder toeristen en de oogsttijd maken dit seizoen ideaal voor een […]

Read More
passievooritalia-blog
Blogs over Italia

Tips over trouwen in het buitenland

Make-up artist & haarstyliste Italiaanse bruiloft

Read More
passievooritalia-blog-piemonte
Blogs over Italia

Ontdek Piëmonte via een rondreis

Ontdek Piëmonte via een rondreis Hou jij van slowfood en prachtige vergezichten? Ontdek dan Piëmonte via een rondreis van 8 dagen. Welkom in Piëmonte, het juweel van Noord-Italië, waar elke hoek een nieuwe verrassing biedt en waar genieten een kunst op zich is. Het mooie Piëmonte Ik neem je mee naar Piëmonte via deze blog […]

Read More