passievooritalia-olicious

Welke olijfolie gebruiken

Eigenaar Olicious én olijfoliespecialist Mark Lemmens geeft antwoord op de vraag die we ons iedere dag afvragen. Welke olijfolie gebruiken bij welk gerecht?

Italiaanse olijfolie haal je bij Olicious

Ieder gerecht verdient zijn eigen olijfolie. Eentje die het gerecht versterkt, net als bij wijn. De smaak van olijfolie moet je erváren. Markt helpt je bij de keuze voor de juiste olijfolie. Op www.olicious.nl kies je eenvoudig in enkele stappen de Italiaanse olijfolie die bij je gerecht past. Op die manier zie je ook direct of een olijfolie mild, medium of robuust van smaak is. Dat is handig om te matchen met je persoonlijke voorkeur, waardoor je jouw keuze gemakkelijk maakt.

Kom je er niet uit dan helpt Mark je verder. Telefonisch +31-630-543958 of via e-mail mark@olicious.nl.

Topselectie Mark voor de herfst

Speciaal voor dit herfstseizoen heeft Mark een selectie gemaakt van de must-have Italiaanse extra vergine olijfolies van de allerhoogste kwaliteit. Deze olijfolies vallen ieder jaar weer in de prijzen.

Biancolilla

Een milde allemansvriend is de Biancolilla. Deze Siciliaans olijfsoort leent zich goed voor dagelijks gebruik. De frisse geur van groene appel komt je tegenmoet als je de fles opent. Je gebruikt het op je lunchsalade, om je brood in te dippen of op een stukje witte vis.

passievooritalia-olicious
Fra Serafino van Conventino di Monteciccardo

Fra Serafino van Conventino di Monteciccardo.

Marks persoonlijke favoriet voor salades, groenten en vis is de biologische Fra Serafino van Conventino di Monteciccardo, omdat dat deze extra vergine olijfolie is gemaakt van Rosciola olijven. Een autochtone variëteit uit Le Marche. De smaak is lekker fruitig en ietwat zoet. Heeft een aangenaam maar niet dominant pepertje en de geur doet denken aan grapefruit.

herfstassortiment

Omdat we in de herfst en aanloop naar de winter wat robuustere maaltijden op tafel zetten heeft Mark een herfstassortiment samengesteld. Je vindt daarin een robuuste extra vergine olijfolie uit Emilia-Romagna. Heerlijk voor over het vlees, soepen en vette vis. En verder extra vergine olijfolie met truffel, rozemarijn of peperoncino.

Waarom is extra vergine olijfolie goed voor je lijf

We weten dat olijfolie goed voor de mens is. Waarom? We zetten het op een rij.

  • Boordevol antioxidanten
  • Meer dan 80% onverzadigde vetten
  • Natuurlijke bron van vitamine E

Wie is Mark Lemmens

Published by

One thought on “Welke olijfolie gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *