Wat te doen

Italië heeft een rijke cultuur en geschiedenis die helemaal teruggaat tot De Oudheid. Vandaag de dag zie je nog steeds restanten van het oude Romeinse Rijk terug in veel steden, maar ook invloeden uit andere periodes zoals de Renaissance zijn nog steeds aanwezig. Vooral de architecturale stijl en kunst kunnen niet aan één tijdvak worden gelinkt. Het land telt hierdoor de meest uiteenlopende bezienswaardigheden. Elke Italiaanse stad of dorp heeft zijn eigen unieke kenmerken die over de hele wereld bekend zijn. Denk je aan Rome dan zijn de eerste dingen die in je opkomen het Colosseum of de Trevifontein, terwijl Venetië weer bekendstaat om de vele grachten en prachtige bruggen. Je verveelt je nooit in Italië!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het heerlijke eten. Over de hele wereld vind je Italiaanse restaurants met Italiaanse gerechten. We mogen wel zeggen dat de Italiaanse keuken een van de meest bekende keukens ter wereld is. Ook in Nederland proberen we de heerlijkheid van de Italiaanse keuken te evenaren met zelfgemaakte pizza’s en pasta’s. Maar we weten allemaal dat die moeilijk te evenaren is. Deze gerechten zijn natuurlijk het lekkerst in een authentiek Italiaans restaurant en die zijn er in Italië genoeg!

Op het gebied van eten en cultuur kom je in Italië dus niets te kort. Maar hoe ontdek je de schoonheden en heerlijkheden van Italië het best? Met een tour leer je meer over een stad en de cultuur, retraits zijn er om tegelijkertijd jezelf en het land te ontdekken en op culinair gebied laten wij je kennis maken met de beste restaurants van Italië.

Tours

De beste manier om een stad te ontdekken is natuurlijk met een leuke tour. Denk hierbij aan fietstours, boottochten, wijnproeverijen en nog veel meer!

Retreats

Heb je er al eens over nagedacht om deel te nemen aan een retreat? Ook in Italië is het mogelijk om je helemaal terug te trekken en jezelf weer opnieuw te ontdekken.

Restaurants

Eten en drinken spelen een grote rol in het dagelijks leven van een Italiaan. En met drinken bedoelen we wijn en koffie en met eten is vooral het diner een belangrijke maaltijd.