Tiramisu

passievooritalia-tiramisu-recepten
passievooritalia-tiramisu-recepten

Tiramisu recept

16 – 20 porties, 20 minuten bereidingstijd + minimaal 4 uur wachttijd in koelkast

Passievooritalia verrast jullie met een heerlijk recept, ditmaal is het tiramisu. Geniet ervan!

Ingrediënten

– 2 pakken lange vingers – 450-500 ml mascarpone – 500 ml slagroom – 500 ml  bombardino of advocaat – 100 g fijne kristalsuiker –  2 eiwit –  2 kopjes afgekoelde sterke koffie – 2 eetlepels Amaretto– chocoladepoeder .Inge

Gebruiksaanwijzing:

Neem een schaal ( ik gebruik altijd een ovenslee van 35 x 27 cm).Dompel de lange vingers in een schaal met de afgekoelde koffie en de amaretto. Leg de eerste laag koekjes aaneengesloten naast elkaar, zodat de gehele bodem is bedekt.

Aan de slag


Meng de mascarpone met de suiker en de advocaat. Klop de slagroom goed stijf. Klop het eiwit stijf (neem een ruime, vetvrije kom, anders blijf je kloppen) tot je de kom ondersteboven kunt houden en het eiwit blijft zitten. Spatel het eiwit door de slagroom en vervolgens door het mascarpone/advocaat mengsel.

Verdeel de helft van het mengsel over de koekjeslaag. Dompel de koekjes in het koffie/drank mengsel en bedek de tweede laag met de koekjes. Nu bedek je de tweede laag koekjes met de andere helft van het mascarpone/advocaatmengsel.

Tot slot:

Dek de schaal af met plastic folie en laat minimaal 4 uur rusten in de koelkast, maar een nacht is nog lekkerder. Garneer de tiramisu voor het serveren met chocoladepoeder.

Tip:

Wil je een variant maken zonder alcohol? vervang de advocaat voor vanillevla, laat de suiker achterwege, anders wordt het te zoet. Vervang de koffie eventueel voor chocolademelk en voeg geen sterke drank of likeur toe.


Buon apetito

Ciao Jennifer & Anja

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *