Tips Milaan en Comomeer

Passievooritalia-blog-fan-lombardije

Tips over Milaan en het Comomeer.

Paola verbleef met haar dochter in het mondaine Milaan, de stad van de verfijnde smaak en de mode. Ze waren onder de indruk van de prachtige gebouwen, de mensen,  de kunst en het eten. Paola geeft je tips over Milaan en het Comomeer.

Paola: “Iets waar mijn dochter Isis en ik al lang naar uitkeken, samen naar Milaan en het Comomeer. Eindelijk was het zover. Het weer was prachtig, de reis ging goed en we hadden er zin in.”

Passievooritalia-blog-lombardije
Paola

Milaan

Milaan bevindt zich in de regio Lombardije. Milaan is de hoofdstad van deze regio en is natuurlijk bekend om zijn voetbalclub Inter Milaan en de historische bezienswaardigheden. De stad is ook een echte de modestad. Iets waar het hartje van de  modemeisjes- en jongens harder van gaat kloppen. En vergeet de opera niet. Teatro alla Scala, een van de beroemdste operagebouwen ter wereld.

De Duomo di Milano en Chiesa di Santa Maria delle Grazie, in hartje Milaan zijn beroemde hotspots in Milaan. Leuk detail, het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci is daar te zien. 

Tip: Wil je in de Duomo di Milano, het museum, het archeologische gedeelte en de Rooftop bezoeken, boek dan online je ticket van te voren. Zo hoef je niet in de rij te staan. 

passievooritalia-blog-lombardije
Duomo di Milano

Paola: “We zagen de beroemde Duomo di Milano, groots en imposant van binnen en buiten.”

Tip: Boek een fietstour door Milaan.

passievooritalia-blog-lombardije
Pinacoteca Brera

Pinacoteca Brera

Paola: “We bezochten Pinacoteca Brera, een prachtig museum waar klassieke en moderne kunst van onder andere grote Italiaanse meesters als Rafael, Bellini en Caravaggio te zien zijn. Het museum is gelegen in de mooie en sfeervolle wijk Brera. Vroeger een kunstenaarswijk, nu door de hoge huurprijzen zijn er veel kunstenaars elders vertrokken. Het is een buurt voor echte kunst- minded people. Ook veel goeie restaurants zijn hier te vinden. Vooral leuk is het Piazza del Carmine. De moeite waard om het museum én de wijk te bezoeken.”

passievooritalia-blog-lombardije

Galleria Vittorio Emanuelle

Paola: “Natuurlijk bezochten we de winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuelle uit de 19e eeuw. Bijnaam is  il salotto di Milano (de salon van Milaan. Het is een chique plek met cafés, dure boetieks en goeie restaurants als bijvoorbeeld het beroemde Ristorante Savini Milano. Ook de architectuur van de winkelgalerij is prachtig om te zien. Een hotspot die je niet mag missen.”

passievooritalia-blog-lombardije
Galleria Vittorio Emanuelle
passievooritalia-blog-lombardije
Ristorante il Gusto della Nebbia

Tip van Paola: “Er is een restaurant wat ik absoluut wil noemen: il Gusto della Nebbia, het is het lekkerste noedel restaurant van de stad! Sprakeloos van de specifieke smaken. Modern interieur. Echt de moeite waard om te bezoeken.”

passievooritalia-blog-lombardije
restaurant tip van Paola

passievooritalia-blog-lombardije

Vintagewijk Navigli

Navigli

Paola: “We zijn samen naar de vintagewijk Navigli gegaan, een voormalige havenbuurt in Milaan. Ooit liepen er een aantal kanalen door Milaan waar bijvoorbeeld het marmer voor de Duomo werd aangevoerd. Later zijn de meeste kanalen gedempt. Er lopen nu nog twee grachten door de wijk die vooral bekend staat om zijn antiekwinkeltjes, restaurantjes en oude ambachten. Vooral in de avond is het er erg gezellig.”

passievooritalia-blog-lombardije
Comomeer

Comomeer

Paolo: “Vanuit het mooie treinstation Station Milano Centrale zijn we met de trein naar het Comomeer gegaan. Samen met mijn dochter op de ferry de mooiste stadjes Varenna en Bellagio bezoeken, daar word je toch blij van.”

Het beroemde Comomeer is het diepste meer van Italië. Het meer is 46 kilometer lang en 4,3 kilometer breed. Beroemde inwoner is George Clooney en zijn gezin. De omgeving en de mooie dorpjes zorgen voor een prachtig verblijf.

passievooritalia-blog-lombardije

Varenna en Bellagio

Paola: “We kwamen aan in een schilderachtig, romantisch dorpje aan het Comomeer, Varenna. De smalle straatjes met schitterende doorkijkjes naar het meer, met overal balkonnetjes vol bloemen waren zo mooi. Ook de ‘wandeling van de geliefden’ – passeggiata degli innamorati – richting de steiger is fantastisch!” 

Villa Melzi

passievooritalia-blog-lombardije
De tuinen van Villa Melzi

Tip van Paola: “Je kan met een bootje naar het idyllische dorpje Bellagio varen en de tuinen van Villa Melzi bezoeken. Hier zit een leuk verhaal aan vast: Politicus Francesco Melzi, vriend van Napoleon, wilde een buitenverblijf in Bellagio laten bouwen in de 19e eeuw. De Engelse tuin eromheen is prachtig en heeft verschillende stijlen. Je vindt er een Japanse tuin, maar ook Romeinse tuin met  pilaren en beelden van onder andere Dante.”

Varenna en Bellagio staan bekend als mooiste dorpjes aan het Comomeer. Daarom zeker ook bezoeken als je in de buurt bent.

Paola: “Wij waren verrast over de mooie plekken die we bezocht hebben. Hopelijk ga je het zelf ook ondervinden.”

Liefs Paola en Isis

 

3 thoughts on “Tips Milaan en Comomeer

 1. Geweldige inspiratie gaan in augustus erna toe 2 dagen Milaan en dan 2 wk gardameer maar gaan zeker como meer bezoeken

  1. Hoi Pascal,

   Wat leuk om van je te horen.
   Klinkt als een heerlijke reis. Ik word er een beetje jaloers van hahaha.
   Mocht je het leuk vinden om wat tips over de highlighs, accommodaties, restaurants, mooie strandplekjes te delen en de bijpassende foto’s te sturen, zoals de blog die je hebt gelezen, dan hoor ik het graag.

   Fijne dag Pascal.

   Liefs,
   Jennifer Nannings
   0653451799
   Passievooritalia@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *