Tips Capri

passievooritalia-blog-capri

Tips Capri

Felicia van het Italiaanse platform Salerno Travel geeft je tips over Capri. Ze heeft namelijk een prachtig digitale reisgids geschreven over haar Capri. Felicia: “In de digitale reisgids De Magie van Capri laat ik je mijn Capri zien. Ik heb al mijn persoonlijke tips verzameld zodat jouw reis naar Capri onvergetelijk zal zijn.

passievooritalia-blog-capri
Cetrella Capri

Ik geef je tips over de beste salumeria en restaurants, vertel je over de mooiste plekken van het eiland en laat je de authentieke sfeer van dit magische stukje Campania op unieke wijze ervaren.”

Over Capri

Het eiland Capri is 10,36 km2 en ligt in de Golf van Napels, dichtbij Napels en de eilanden Ischia en Procida. Al sinds de Romeinse tijd heeft Capri een enorme aantrekkingskracht voor Romeinse keizers, schilders, dichters, grote sterren en de rijksten der aarde.

Passievooritalia-blog
Piazzetta Capri centro

Capri staat daardoor bij velen op hun verlanglijstje om te bezichtigen. Naast het ongelooflijk mooie uitzicht, luxe winkels, prachtige baaien en de goeie restaurants, heeft Capri ook een serie van bijzondere grotten die je kunt bezoeken en vergeet de rotsformatie Arco Naturale niet.

passievooritalia-blog-capri
Via Mulo Capri

Schrijfster Felicia Giordano

Felicia Giordano is half Italiaans en vertrok iedere zomer met haar gezin naar Tramonti (Amalfikust), het gebied waar haar vader was geboren. Ze voelde zich als kind al helemaal thuis in Italië. Nadat ze haar studie Toeristisch Management (HBO) had afgerond verkende ze Italië. Eerst een paar maanden in Rome en uiteindelijk in Salerno, de stad op een steenworp afstand van de Amalfikust.

passievooritalia-blog
Felicia’s Capri

Platform Salerno Travel

Haar liefde voor Salerno en de Amalfikust is steeds verder gegroeid en in 2015 heeft ze zelfs haar eigen platform Salerno Travel opgezet. Dit is een informatieve website over de regio Campania. Het doel van Felicia is om deze regio bekend te maken bij een groot publiek. Felicia is reisadviseur en kan je helpen bij het vinden en organiseren van jouw vakantie. Door het delen van haar kennis, kun je op deze manier zelf de ideale vakantie naar Campania organiseren en de ongebaande paden ontdekken.

passievooritalia-blog
Amalfikust met Felicia

Digitale reisgidsen

Naast haar platform heeft Felicia meerdere digitale reisgidsen gemaakt: 100 Tips voor de Amalfikust, Procida, Stadswandeling Sorrento, Ischia én De Magie van Capri.

Facebook en Instagram

Facebook

Instagram

Tips Capri

passievooritalia-blog-capri
De wateren rondom Capri

Naar Capri per ferry

Je kunt het eiland niet bereiken met een vliegtuig, maar met de ferry. Deze ferry vertrekt vanaf de beide havens vanuit Napels en vanaf Sorrento. In het hoogseizoen is het zelfs mogelijk om Capri te bezoeken vanuit Salerno en nog wat andere plekken aan de Amalfikust. Wanneer je voet aan wal zet, neem dan de kabeltrein om naar de hoger gelegen Capri stad te gaan. Deze rit met de kabeltrein is de moeite waard door het uitzicht. Je ziet zelfs de Vesuvius in de verte.

passievooritalia-blog-capri
Monte Solaro Capri

Wandelen in Capri

Wat niet veel mensen weten is dat Capri een wandelparadijs is. Vergeet dan ook niet goeie wandelschoenen mee te nemen wanneer je in Capri verblijft. De diverse wandelroutes bieden je vele kilometers wandelplezier. De schoonheid van het eiland en de surrealistische panorama’s en de natuurlijke schoonheid van Capri maken deze wandelroutes zo uitzonderlijk.

passievooritalia-blog-capri
Il Sentiero dei Fortini Capri

Il Seniero dei Fortini is een favoriet wandelpad, dat loopt langs de zee van Punta Carena naar de prachtige Grotta Azzura. De fanatiekelingen kunnen de klim naar Monte Solaro doen, het hoogste punt van het eiland. Het is een op zich redelijk eenvoudige klim waar je bovenop de top van een spectaculair uitzicht kunt genieten.

passievooritalia-blog
Monte Solaro Capri

Bijzondere bezienswaardigheden in Capri

Buiten de mooie wandelpaden, de Grotta Azzura en de rotsformatie Arco Naturale heeft Capri nog veel meer te bieden. Bijvoorbeeld Marina Grande, Villa Jovis van keizer Tiberius en Giardino di Augusto. Deze tuin heeft meerdere terrassen met prachtige bloemen en planten die je over het hele eiland kunt vinden.

passievooritalia-blog-capri
Giardini di Augusto Capri
 passievooritalia-blog-capri
Villa San Michele Anacapri

Anacapri

Ook het hoger gelegen Anacapri is een prachtige stad. Bezoek hier ook het Rode huis, Chiesa di san Michele Ancangelo en slenter door de gezellige straatjes. Met de stoeltjeslift kun je daarvandaan naar Monte Solaro, het hoogste punt van Capri. Ook Villa San Michele is de moeite waard om te bezoeken.
passievooritalia-blog
Marina Grande Capri

In het naseizoen naar Capri

Een goeie tip is om Capri in het najaar te bezoeken. Fijn is dat het zeewater in het najaar nog zeker goed genoeg is om een verfrissende duik te nemen. Let wel op! Eind oktober zullen er veel strandtenten, restaurants en winkels gesloten zijn.  

Digitale reisgids De Magie van Capri

Wil jij ook naar Capri met de beste tips van Felicia? Koop dan haar digitale reisgids De Magie van Capri. Bestel hier je E-book De magie van Capri.

 

Rondreis Napels en de Amalfikust

Rondreis Napels en de Amalfikust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *