Tips Gardameer

passievooritalia-blog

Interieurstyliste Mariska Butter gaat al jaren naar het Gardameer. Haar ouders hebben daar namelijk een prachtig huis en ze komt daar voor haar bedrijf. Aan Passie voor Italia geeft ze mooie tips. Leuk wanneer je op vakantie naar het Gardameer gaat óf het mooie Gardameer bezoekt.

passievooritalia-blog
Mariska en haar zoon

Punta san Vigilio

Mariska vertelt: “Een van de mooiste plekken aan het Gardameer is Punta san Vigilio. Het ligt op een landtong in de buurt van de stad Garda. Leuk om te weten is dat vele beroemdheden hier zijn geweest. Je vindt hier eeuwenoude cipressen,  een kleine haven waar je je bootje kunt aanmeren én een geweldig terrasje aan het water. Magisch mooi. 

passievooritalia-blog

Ik kom zelf vaak bij Parco san Vigilio.

Passievooritalia-blog
Parco san Vigilio

Heerlijk om een dag naar toe te gaan. Het park heeft een mooi zwembad en je hebt direct toegang tot het Gardameer. Vergeet je zwemspullen dan ook niet. Het park is omgeven door cipressen en olijfbomen, een waar paradijsje. Even echt verwend worden.

Je kunt er gratis parkeren en het park heeft grote kleedkamers en douches. Het is niet toegestaan om eigen eten mee te nemen, maar gelukkig serveert de bar heerlijk eten. Het park ligt tussen de Golf van Garda en het schiereiland Punto San Vigilio. 

Parco Baia delle Sirene

Een ander park bij Punta san Vigilio is Parco Baia delle Sirene.

passievooritalia-blogEen prachtige baai met een grasveld en een kiezelstrandje. Ideaal om te picknicken of te relaxen in de schaduw van de olijfbomen. Je parkeert je auto langs de weg (in de bocht) en wandelt naar beneden naar de ingang van het park. Leuk is dat er ook een strandbar aanwezig is. Let op, de toegang is niet gratis en niet goedkoop. 

Cafè Bosio in Desenzano

Nog een tip wanneer je naar het Gardameer gaat. Dit keer in Desenzano. Cafè Bosio. Een Pasticceria en Bistro. Je waant je in Milaan, echt prachtig. Jarenlang was Cafè Bosio van een Nederlandse dame. Al 12 jaar lang kom ik aan het Gardameer en ik bezocht deze plek altijd.

passievooritalia-blog
Heerlijk eten in Cafè Bosio

passievooritalia-blog

Het is nu verkocht en verbouwd. Gelukkig heeft het nog steeds hetzelfde karakter. Goeie tip: Je kunt er ook heerlijk ontbijten. Website

Liefs Mariska”

White Label Interior

Voor haar bedrijf White Label Interior is Mariska vaak in Italië. Neem ook eens een kijkje op haar Facebook en Instagram account. Of volg Mariska zelf op Facebook.

Tip voor Passie voor Italia

Heb je zelf ook leuke tips voor Passie voor Italia, stuur dan je tips en foto’s naar passievooritalia@gmail.com

Liefs Jennifer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *