Rondreis door Toscane met Angelique

passievooritalia-blog

Angelique deelt haar mooiste reis naar Toscane met Passie voor Italia.

Familiehotel in Lido di Camaiore

Angelique: ‘Toscane stond al een hele tijd op ons verlanglijstje. Dus toen de tijd rijp was en onze kinderen inmiddels zelfstandig op vakantie gingen, heb ik de reis zelf samengesteld. We gingen met zijn viertjes, mijn broer en mijn schoonzuster en mijn man Rene en ik.

Ons uitvalbasis was een heerlijk familiehotel in Lido di Camaiore. Twee 2 stappen van het strand, compleet met zwembad. En een heerlijke tuin om s’avonds een Spritz te nuttigen.

De kamers waren van alle gemakken voorzien. We mochten gratis gebruik maken van de huurfietsen, maar wat er bovenuit stak was die echte familiesfeer die heerste. Het hotel was inmiddels al overgedragen aan de derde generatie. Hele hartelijke warme mensen, een absolute aanrader.

passievooritalia-toscane-angelique

Lucca

Op het vliegveld van Pisa hadden we een auto gehuurd voor 9 dagen om ons rondreis te kunnen maken. Dag 1 gingen we naar Lucca, bij aankomst begrepen wij gelijk dat Ed en Jennifer deze prachtige gevestigde stad als trouwlocatie hadden gekozen. Echt een sprookje. Je kunt hier heerlijk wandelen. Maar wat ook heel leuk is om te doen is een fiets huren. Of een rondje fietsen op de oude vestingmuren, zo kan je alles prachtig bekijken van bovenaf. Daarna de tocht per voet vervolgen.

Neem ook een bezoekje in de klokkentoren van waaruit je een schitterend uitzicht hebt over de hele stad. Echt hoog en adembenemend.

Boek nu je reis:

Tussendoor moest er even uitgerust worden op een terras. In dit geval was dat piazza dell’ anfieatro waar je kon genieten van een heerlijke pasta en ( daar is hij weer) een verkoelende spritz. Bij terugkomst in het hotel namen we een frisse duik in het zwembad en een drankje in de tuin. Om daarna wandelend de kilometers lange boulevard. Samen te te zoeken en een keuze te maken uit een van de vele eetgelegenheden die Lido di Camaiore te bieden heeft.

passievooritalia-toscane-angelique

Florence

Dag 2 hadden we een stranddag en dag 3 gingen we naar Florence. Via internet werd ik getipt om met openbaar vervoer de binnenstad in te gaan om parkeerstress te voorkomen.  Je kunt je auto gratis parkeren op een heel groot parkeerterrein bij een winkelcentrum in de wijk Scandicci. Pal daarnaast ligt een tramspoor waar je ook gelijk een kaartje kunt kopen voor krap 2 euro (retourtje) en vanaf daar wordt je zo midden in het centrum gebracht. Echt ideaal.

Florence behoeft natuurlijk geen uitleg, tjonge jonge wat een stad en wat een historie. Tip: lees je goed in voordat je deze wereldstad bezoekt.

passievooritalia-toscane-angelique

passievooritalia-toscane-angelique

Boek je kaartjes via internet

Na weer een dagje van het mooie brede strand en de verkoelende zee te hebben genoten, gingen wij op dag  5 nog een keer naar Florence. Dit keer om musea te bezoeken en de overige bezichtigingen te doen. In 1 dag is dit echt niet te doen. 

Tip: bestel je kaartjes via internet. Kijk en vergelijk de prijzen, dat voorkomt stress en lange wachttijden buiten in de hitte. Als je Florence bezoekt waag je dan ook zeker aan de andere oever van de rivier de Arno, want daar is het ook prachtig. Én niet zo massaal toeristisch!

passievooritalia-toscane-angeliquePortovenere

Dag 6 stond in het teken van waterpret en vaarplezier. We gingen dit keer met de trein naar La Spezia  een stad aan de gelijknamige golf in regio Ligurië’ en vaarden vanuit de haven met speedboot (met kapitein) naar het schiereiland Portovenere.

Als je de kans krijgt tijdens je vakantie in Toscane ga dit dan zeker doen want het eiland is adembenemend. Je kunt het eiland binnen een dag bezichtigen en je maakt van te voren een afspraak met de kapitein wanneer hij je weer netjes komt terughalen.

passievooritalia-toscane-angelique

Siena

Dag 7 stond Siena op ons lijstje, deze stad met veel historie staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en als je er door de straten wandelt weet je gelijk waarom. Ook staat deze stad bekend om zijn jaarlijks terugkerende paardenraces Palio genoemd die plaatsvindt op 2 juli en 16 augustus.

Siena bestaat uit 17 stadswijken met ieder een eigen naam, vaandel en kerk en deze strijden dan tegen elkaar om de eer. Elk paard en zijn berijder die meedoen worden gezegend in hun eigen kerk (geen paard in de gang maar in de kerk dus) en daarna gaat de strijd beginnen midden in de stad op Piazza del Campo.

Rond deze tijd van het jaar zijn alle hotels  volgeboekt in de stad en omgeving, zo’n happening is dit. Wij voelde de spanning al in de lucht hangen op het plein, alle omheiningen stonden al klaar en de tribunes waren ook al uitgeklapt. Jammer genoeg vlogen wij op 15 augustus terug naar huis.

passievooritalia-toscane-angelique

passievooritalia-toscane-angelique

Hier zie je de 17 vaandels van de verschillende wijken en 1 van de 17 kerken.

Marmergrotten Corchia Park in Versillia

Gefascineerd door al het marmer wat we inmiddels al hadden bewondert in kerken en meerdere monumentale gebouwen en op aanraden van onze vriendelijke hotel uitbaters togen we op dag 8 met de auto naar de marmergrotten. Dit was Corchia Park in Versillia op een van de hoogste punten van de Apuaanse Alpen en is absoluut een bezoek waard, al is het alleen maar voor het hooggelegen bergdorpje als je niet van marmergrotten houdt.

Van Bommel

Wist je trouwens dat Toscane buiten de heerlijke wijnen en het allermooiste zachte leer (waar onder andere onze Nederlandse kwaliteitsschoenen voor heren van van Bommel worden gemaakt) wereldberoemd is om zijn schitterende marmer dat over de hele globe wordt geëxporteerd. Trek wel je loopschoenen aan en neem een vestje mee.

passievooritalia-toscane-angelique

Toren van Pisa

De dag van vertrek brak helaas weer aan en we besloten om alvorens wij ons huurauto terugbrachten op het vliegveld van Pisa om nog even de beroemde toren te bezichtigen.

Het centrum van Pisa ligt maar 6km van het vliegveld af dus pakte we dit hoogtepuntje ook nog even mee voordat we moe maar zeer voldaan in het vliegtuig neer plofte.

passievooritalia-toscane-angelique

passievooritalia-toscane-angelique

Dat was een reis om nooit te vergeten en we weten zeker dat we in de toekomst absoluut weer naar Italië zullen gaan maar dan naar een andere streek.

Ciao van Richard,Colinda, René en Angelique.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *