Rondreis door Sicilië

passievooritalia-rondreizen

Het mooie eiland Sicilië ligt bij de punt van de laars en is met 25.000 vierkante kilometer het grootste eiland van de Middellandse Zee. Het eiland heeft zo’n 1.000 kilometer kustlijn en een paar prachtige steden om te bezoeken. Je begint je rondreis in Catania, de thuisbasis van de Etna Vulkaan.

Catania

Je start je rondreis op Sicilië bij de luchthaven van Catania. Vanuit daar kun je een dagtocht maken naar de Etna Vulkaan en een bezoekje brengen aan de nabijgelegen stad Taormina. Ontdek ook de bijzondere bezienswaardigheden van Catania zoals de Cattedrale di Sant’Agata en de grote vismarkt.

passievooritalia-rondreizen

Syracuse

Vervolgens rijd je verder naar het stadje Syracuse die iets Zuidelijker ligt dan Catania. Vergeet niet een van de mooiste pleinen in de stad te bezoeken, namelijk het Piazza del Duomo en neem een kijkje in de Kathedraal. Het schiereiland Ortygia mag ook niet ontbreken tijdens je zoektocht naar de mooiste plekjes in Syracuse. Hier beleef je namelijk het ultieme Italië met smalle steegjes, marmeren pleinen en een geweldige sfeer.

Agrigento

Vanaf Syracuse ga je langs de zuidelijke kustlijn van Sicilië naar het stadje Agrigento. Ontdek Siciliaanse archeologische vondsten in Valle dei Templi. Hier vind je de meest indrukwekkende tempels. Als je wilt genieten van de zon, kun je dat het beste doen bij Scala dei Turchi, oftewel de trap van de Turken. Deze witte kalksteenklif is uitgesleten in de vorm van witte trappen. Veel zonaanbidders zijn hier vaak te vinden.

Trapani

In het westelijke deel van Sicilië vind je de vissersplaats Trapani. Houd je van mooie vergezichten? Ga dan vanuit Trapani met de kabelbaan naar het dorpje Erice. Erice ligt op 750 meter hoogte en vanaf hier heb je prachtig uitzicht op Trapani. ’s Avonds laat je je verwennen door de lokale lekkernijen en bestel vooral de vis! Het is niet voor niets een vissersdorp…

Palermo

Tot slot rijd je naar de hoofdstad van Sicilië: Palermo. Struin over de kleurrijke markten, bezoek de Catacombe Dei Cappuccini, bewonder het uitzicht vanaf de kathedraal van Palermo en zoek de rust op in de botanische tuin van Palermo. Er is genoeg te doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *