Rondreis Noord-Italië

passievooritalia-rondreizen-noord-italië

Noord-Italië

Het noorden van Italië is het meest ontwikkelde gebied van het land, maar heeft ook prachtige natuur en mooie steden. Vanuit Nederland ben je er al binnen 12 uur. Geen huurauto nodig dus! Laat de rondreis beginnen.

Verona

Een mooiere plek om je rondreis te beginnen is er niet! Verona barst van de historische en archeologische hoogtepunten en bovendien is het veel minder druk dan andere grote steden.

Shakespeare gebruikte de stad als inspiratie voor zijn meest waardevolle tragedie; Romeo en Julia. Het huis van Julia, Casa di Giulietta, met het beroemde balkon wordt jaarlijks door velen toeristen bezocht. Mooie pleinen worden afgewisseld door gezellige straten.

Een van de meest prominente bezienswaardigheden is toch wel de Arena van Verona.

Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Jaarlijks pakken toeristen van over de hele wereld hun koffers om dagen of weken te vertoeven aan het gigantische meer. Een bezoekje aan de omringende wijngaarden mag ook niet ontbreken. Als je van een sportieve vakantie houdt, maak je een wandeling of mountainbike tour op De Monte Baldo. Toch liever lui dan moe? Pak dan de kabelbaan.

Comomeer

Een ander gigantisch en drukbezocht meer is het Comomeer. Hoewel het meer iets kleiner is dan het Gardameer, bestempelen veel mensen het Comomeer als mooiste meer van Italië.

Volg de weg langs het water voor fantastisch uitzicht en bezoek het pittoreske Varenna waar je een wandeling maakt langs de boulevard en de rotswanden.

Lago Maggiore

Als je denkt dat je alle meren van Italië inmiddels hebt gehad, heb je het mis. Lago Maggiore is het een-na-grootste meer van Italië en ligt aan de rand van Zwitserland.

Bezoek er eilandjes zoals de Borromeïsche Eilanden waar de mooiste paleizen en tuinen zich bevinden.

Milaan

Milaan, de hoofdstad van Lombardije maar ook de stad waar dromen van shopliefhebbers uitkomen. In deze mooie stad kun je het best een paar dagen vertoeven om alle bezienswaardigheden te kunnen bezoeken.

Begin bij de allerbekendste: De Duomo di Milano. De prachtige witte kathedraal die zich bevindt op het plein Piazza del Duomo. Aanschouw ook de wereldberoemde fresco ‘Het laatste avondmaal’ van Da Vinci, eet een overheerlijk Italiaans ijsje en eindig je trip met, natuurlijk, een dagje winkelen!

Last minute reis boeken

Check hier de last minute naar Italië

Mooie blogs

Reistips Comomeer, Milaan en Ligurische kust.

Tips Gardameer

Tips Milaan en Comomeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.