Rondreis Napels en de Amalfikust

Passievooritalia-blog

Napels en de Amalfikust

Een rondreis Napels en de Amalfikust is een goeie keuze. Wij kennen Napels vooral van het prachtige culturele erfgoed en de indrukwekkende geschiedenis. De Amalfikust is een logische keuze na je bezoek in Napels. Wij zetten de leukste must-sees even op een rijtje.

passievooritalia-blog-napels-amalfikust
Napels

Napels

Leuk om te weten is dat Napels de hoofdstad is van de regio Campanië. Zoals we hierboven al even benoemden, is de schoonheid van Napels aangrijpend. In het historische centrum word je van alle kanten omringd door historische gebouwen met respectabele architectuur. Bovendien barst het van de interessante musea zoals het Nationaal Archeologisch Museum en natuurlijk de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland: de Vesuvius. En wat dacht je van Pompeii. De moeite waard om te bezoeken.

Napels ondergronds

Niet alleen Napels boven de grond, maar ook Napels ondergronds heeft een rijke geschiedenis. Het netwerk van straten en pleinen zijn vroeger aangelegd door de Romeinen en de Grieken. Tijdens de 2e Wereldoorlog werd dit gebruikt als schuilkelder.

Basiliek Gesù Nuovo

De mooiste kerk van Napels is volgens velen de Basiliek Gesù Nuovo. Het prachtige interieur, de fresco’s, bijzonder versierde vertrekken en de tuin maakt het interessant om te bezoeken.

passievooritalia-blog-napels
Haven Napels

Boottocht naar Capri, Procida en Ischa

Vanuit de haven van Napels is het geweldig om een boottocht te doen naar het beroemde Capri, Procida en Ischa. 

passievooritalia-rondreizen-napels

Pompeii

Tijdens je bezoek aan Napels, mag een wandeling door de onder lava bedolven stad Pompeii niet ontbreken. Het behoort tot een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Italië en staat bekend als een van de grootste tragedies van de Romeinse Periode.

pasievooritalia-blog-napels
Mooi Pompeii

In Pompeii vind je stoffelijke overschotten van mensen die waren bedolven onder vulkanische as, oude winkels, huizen en zelfs hele amfitheaters.

passievooritalia-rondreizen-napels

De Amalfikust

passievooritalia-blog-napels
De Amalfikust

Sorrento

Volg je de weg in zuidelijke richting, dan kom je het plaatsje Sorrento tegen. De haven van de stad staat bekend als een van de mooiste plekjes waar je als toerist op een van de vele pieren kunt vertoeven. Bezoek ook zeker de kathedraal van het dorpje, Cattedrale dei Santi Filippo e Giacomo en zoek ’s avonds een gezellig restaurantje op in een van de straatjes of met uitzicht op de Vesuvius.

passievooritalia-rondreizen-napels

Positano

Vanuit Sorrento boek je gemakkelijk een boottochtje die je langs de mooie kustplaatsjes aan de Amalfikust brengt. Een van die kustplaatsjes is Positano. De huizen in Positano zijn tegen de bergwand aan gebouwd en er rijden ook bijna geen auto’s in het dorpje. Wel vind je er smalle steegjes, leuke boetiekjes en een groot strand waarop je de hele dag kunt genieten van het uitzicht.

passievooritalia-rondreizen-napels

Amalfi

Een ander pittoresk dorpje die zich bevindt op een klif aan de kust is Amalfi. Ook hier vind je, net als in Positano, smalle straatjes en veel leuke winkels. De kathedraal van Amalfi, Duomo di Amalfi, staat in het midden van de stad en kun je betreden door gebruik te maken van de gigantische trap.

passievooritalia-rondreizen-napels

Capri

Tot slot eindig je de boottocht op het eiland Capri. De historie is op grote schaal te bewonderen in de velen kerken die het eiland telt. Capri is alleen bereikbaar via een kabelspoorbaan en eenmaal boven heb je geweldig uitzicht over de zee. De belangrijkste attractie van Capri is toch wel de blauwe grot, Grotta Azzurra, die alleen met de boot is te bereiken.

passievooritalia-blog-napels
Procida

Procida

Een eilandje dichtbij Capri en Napels. De energie van dit eiland, de rust, de prachtige vergezichten en de kleine straatjes met gekleurde huizen maken die eiland zeker de moeite waard. 

Praiano, Maiori en Cetara

passievooritalia-blog-amalifikust-napels
Prachtig uitzicht vanuit Praiano

Maak jouw rondreis af door zeker ook deze pareltjes te bezoeken. 

passievooritalia-blog
Praiano met de smalle straatjes naar beneden

 

Tips Capri

Boek jouw Nederlandssprekende gids Effy

Gids Napels, Amalfikust, Capri en Pompeï

Tips van Italiëfans

https://passievooritalia.nl/touren-langs-de-amalfikust/

Last Minute Italië

http://last minute naar Italië

2 thoughts on “Rondreis Napels en de Amalfikust

 1. Ziet er leukuit.
  Ben zelf ook op zoek naar een rondreis van Napels richting het zuiden voor 3 personen.
  Wil zelf met de auto rond en dan voor9o a 10 dagen en ook zelf de hotels zoeken en boeken. Heb je nog tips of plannen van mensen die dit al gedaan hebben
  Periode begin Augustus 2022

  1. Hoi Jos, leuk om van je te horen. Ik ben er zelf ook geweest en vond Praiano echt geweldig! Natuurlijk eerst naar Napels én de eilanden Capri en Procida. Een goeie gids is Effy van Pompeiicapritours. Ze spreekt Nederlands en woont er zelf. Ook kun je eens wat praten met reisadviseur Sanne Veerman. Zij kent streek en kent ook velen hotels.

   Hier vind je de contactgegevens van de dames. https://passievooritalia.nl/reisadviseurs/

   Hoop dat ik je hebt geholpen Jos.

   Fijne dag.

   Jennifer Nannings
   Passie voor Italia
   0653451799

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *