Rondreis Dolomieten

passievooritalia-rondreis-dolomieten

Dolomieten

Sommige mensen bestempelen de Dolomieten als de mooiste bergen van Europa. Een actieve rondreis is het zeker. Vergeet dus vooral je wandelschoenen niet! Aanschouw de kronkelende bergpassen en de diepe dalen en ervaar een stukje Italië én Oostenrijk in één trip.

Lago di Braies

Dit azuurblauwe meer is een van de meest gefotografeerde meren in Italië. Houten bootjes vullen het dromerige canvas van Lago di Braies en fanatieke wandelaars schenken hun onverdeelde aandacht tijdens een wandeling om het meer.

Wil je de toeristen omzeilen? Zet dan heel vroeg de wekker en je hebt het meer bíjna voor jezelf.

Tre Cime

Als je van wandelingen houdt, is de Tre Cime een route die je niet over mag slaan. Tre Cime betekent ook wel ‘Drie zinnen’. De naam refereert naar de drie kolossale rotsen die naast elkaar op de Dolomieten prijken.

Eenmaal boven word je getrakteerd op een fenomenaal uitzicht.

Natuurpark Fanes Sennes Braies

In dit natuurpark ben je wel een paar dagen zoet wat betreft verschillende hikes. Wil je meer weten over het park? Neem dan een gids mee die je wat meer vertelt over de omgeving.

Een hike naar het Fanes-hoogplateau behoort tot de favorieten onder de hikers. Eenmaal boven eet je een heerlijke lunch én drink eventueel een koud biertje terwijl je geniet van het uitzicht.

Alpe Di Siusi

Deze grote bergweide wordt vooral in de winter goed bezocht door wintersporters, maar is ook een gewilde plek om in de zomer te vertoeven. Vanaf boven heb je uitzicht op de gigantische bergweide en hoge bergen.

Lago di Resia

Als laatste eindig je in het beroemde Lago di Resia. Waar voorheen het dorpje Graun lag te midden van de prachtige bergen, bevindt zich nu het meer Lago di Resia. Het enige restant van het dorpje dat nog zichtbaar is, is de kerktoren die boven het water uitsteekt.

Bijzonder om te zien en vaak bezocht door toeristen.

Reistips van Italiëfans

https://passievooritalia.nl/reistip-alto-adige-zuid-tirol/

Last minute boeken

last minute naar Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *