Rondreis Bloemenrivièra

passievooritalia-rondreizen-bloemenriviera

Italiaanse Bloemenrivièra

Dit is een geweldige uitvalsbasis als je van rust en schoonheid houdt. De naam zegt het al: de dorpjes aan deze kustlijn zijn kleurrijk, pittoresk en vooral heel romantisch. Met een verscheidenheid aan baaitjes, smalle paden en prachtige uitzichten kun je hier in de zomer heerlijk vertoeven.

Cinque Terre

Wie kent het kleurrijke Cinque Terre niet! De vijf dorpen die bij de Cinque Terre horen zijn Riomaggiore, Vernazza, Monterosso al Mare, Corniglia en Manarola.

De prachtige gekleurde huizen prijken tegen de steile rotswanden en onderaan vind je charmante havens. Rondom de steden vind je een grote verzameling wijngaarden en olijfgaarden.

passievooritalia-rondreizen-bloemenriviera

Portofino

Deze badplaats behoort tot de luxere varianten van Italië. De rijken onder ons trekken zich s’ zomers vaak terug in deze luxe badplaats, maar voor het ‘gewone volk’ is Portofino ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Aanschouw de mooie straatjes en geniet ’s avonds van de gezelligheid op de terrasjes langs het water.

Genua

Genua is de grootste havenstad van Italië en barst van de leuke bezienswaardigheden. Grote vracht- en cruiseschepen vullen de haven van Genua. Het meest iconische symbool van de stad is toch wel de gigantische vuurtoren die is gebouwd in de veertiende eeuw.

Ook indrukwekkend is het grootste aquarium van Italië en een-na-grootste van Europa.  

passievooritalia-rondreizen-bloemenriviera

Cervo

Het kleine dorpje Cervo telt nog geen 1200 inwoners. Je vindt hier geen geasfalteerde wegen of moderne gebouwen, maar middeleeuwse huizen en torens. Je gaat helemaal terug in de tijd tijdens je bezoek aan de stad.

Imperia

Imperia heeft zowel twee historische wijken als twee havens. Decennia geleden besloten ze de twee historische wijken van Porto Maurizio en Oneglia samen te voegen tot één grote kuststad. Waarom Imperia als laatste adres van je roadtrip? Hier vind je grote zandstranden waar je de laatste dagen nog aan je kleurtje kunt werken.

Tips van Italiëfans

https://passievooritalia.nl/reistips-comomeer-ligurische-kust-2/

Last minute Italië

http://last minute naar Italië

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.