Rondreis Bloemenrivièra Liguria

passievooritalia-rondreizen-bloemenriviera

Italiaanse Bloemenrivièra

Dit is een geweldige uitvalsbasis als je van rust en schoonheid houdt. De naam zegt het al: de dorpjes aan deze kustlijn zijn kleurrijk, pittoresk en vooral heel romantisch. Met een verscheidenheid aan baaitjes, smalle paden en prachtige uitzichten kun je hier in de zomer heerlijk vertoeven.

Cinque Terre

Wie kent het kleurrijke Cinque Terre niet! De vijf dorpen die bij de Cinque Terre horen zijn Riomaggiore, Vernazza, Monterosso al Mare, Corniglia en Manarola.

De prachtige gekleurde huizen prijken tegen de steile rotswanden en onderaan vind je charmante havens. Rondom de steden vind je een grote verzameling wijngaarden en olijfgaarden.

passievooritalia-rondreizen-bloemenriviera

Portofino

Deze badplaats behoort tot de luxere varianten van Italië. De rijken onder ons trekken zich s’ zomers vaak terug in deze luxe badplaats, maar voor het ‘gewone volk’ is Portofino ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De Italiaanse Riviéra kent meerdere pareltjes, maar Portofino is er zeker een. Ze staat bekend om haar luxe jachten, mooie boetieken, kunstgalerijen, restaurants en de prachtige haven. De kleine straatjes, de omliggende natuur en de stranden zijn zeker een bezoekje waard. Vergeet ook niet de kerk van St. Martin (Divo Martino) en op de heuveltop fort Castello Brown te bezoeken.

Genua

Genua is de grootste havenstad van Italië en barst van de leuke bezienswaardigheden. Grote vracht- en cruiseschepen vullen de haven van Genua. Het meest iconische symbool van de stad is toch wel de gigantische vuurtoren die is gebouwd in de veertiende eeuw.

Grootste aquarium van Italië 

Ook indrukwekkend is het grootste aquarium van Italië en een-na-grootste van Europa.  

passievooritalia-blog
Genua per treintje bezoeken

Treintje door Genua

Leuke manier om de stad te verkennen is per treintje. 

passievooritalia-rondreizen-bloemenriviera
Cervo

Cervo

Het kleine dorpje Cervo telt nog geen 1200 inwoners. Je vindt hier geen geasfalteerde wegen of moderne gebouwen, maar middeleeuwse huizen en torens. Je gaat helemaal terug in de tijd tijdens je bezoek aan de stad.

Rapallo

passievooritalia-blog
Rapallo uitzicht

De Italiaanse Riviéra kent ook de mooie stad Rapallo. Een stad aan de Ligurische kust. De pastelkleurige huizen, gezellige straatjes, de palmbomen en de schilderachtige baai zijn het waard om te bezoeken. De jachthaven met luxe zeilboten en de promenade maken het af. 

Castellón di Rapallo 

Bezoek ook de Castello di Rapallo. Een middeleeuws kasteel bij de promenade. Ook de grote markt op donderdag aan de promenade is heel leuk om te bezoeken. 

passievooritalia-blog
uitzicht Montaleggro

De Montallegro 

Hou je van natuur, ga dan met de kabelbaan de Montallegro op. Het station van de kabelbaan staat op de Piazzale della Funivia. Bijzonder is het uitzicht op Portofino, Rapallo en de Golf van Tigullio. De heuvel is te bewandelen via een mooi pad. Circa 5 kilometer. 

passievooritalia-blog
Sestri Levante – wilde paarden

Wilde paarden Sestri Levante

Doe een quad Tour bij Sestri Levante en kom oog in oog te staan met wilde paarden.

https://www.liguria.escursioni-quad.it

Imperia

Imperia heeft zowel twee historische wijken als twee havens. Decennia geleden besloten ze de twee historische wijken van Porto Maurizio en Oneglia samen te voegen tot één grote kuststad. Waarom Imperia als laatste adres van je roadtrip? Hier vind je grote zandstranden waar je de laatste dagen nog aan je kleurtje kunt werken.

passievooritalia-blog
Silent Bay

Bay of Silence

Wat een mooie baai! Geniet van de pittoreske huizen in alle kleuren, het kleine zandstrand. Vooral bij zonsondergang heel bijzonder. In augustus kan het wel heel druk zijn. 

Silent Bay Charter

Maak een prachtige zeiltocht op de trimaran van Simon. Een Engelssprekende zeiler die je trip fantastisch maakt. Gedurende 3 uur geniet je van de baai, snorkelen en een drankje.

http://www.silentbay.it

Boek je reis bij Sanne

Sanne

Tips van Italiëfans

https://passievooritalia.nl/reistips-comomeer-ligurische-kust-2/

Last minute Italië

http://last minute naar Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *