Rome – Villa Borghese

passievooritalia-villa-borghese

Wanneer je Rome bezoekt, mag een bezoekje aan Villa Borghese niet ontbreken.

Villa Borghese geschikt voor gezin en kunstliefhebbers

Wat een heerlijke plek! Villa Borghese is een heerlijk park waar je door heen kunt wandelen, rennen of fietsen. Omdat er zoveel bomen zijn, is het in de zomer goed uit te houden. Ook voor kinderen is dit een geweldig park om te bezoeken. In het park zijn verschillende verhuur plekken. Je kunt segway’s huren, fietskarren (kinderen kunnen voorop in een stoeltje) en skelters. Hiermee kun je een uur lang door het park rijden. Ook rijdt er een treintje door het park. In het park is een grote vijver met in het midden een soort eilandje met een Romeinse tempel. Bij deze vijver kun je roeiboten huren. Voor kinderen zijn er verschillende speeltuinen en speelgedeeltes met elektronische speeltoestellen en een draaimolen.

passievooritalia-villa-borghese

Geschiedenis Villa Borghese

Villa Borghese is zeker ook geschikt voor cultuur liefhebbers. Je vindt er namelijk verschillende musea, een kleine wijngaard en de mooiste beelden en fonteinen. Leuk om te weten is dat Villa Borghese vroeger toebehoorde tot kardinaal Scipione Borghese Caffereli. Door de jaren heen kocht de familie steeds meer grond om het uit te breiden. In 1901 werd het landgoed opgekocht door de staat en in 1903 was het landgoed beschikbaar voor het publiek.

passievooritalia-villa-borghese

Museum ‘Galleria Borghese

Wanneer je Galleria Borghese bezoekt, zie je de grootste privékunstcollecties van kardinaal Scipione Borghese. In het museum vind je 20 zalen vol met schilderijen, antiek en sculpturen. Denk aan de grote meesters: Bernini, Caravaggio, Leonardo da Vinci en Caravaggio.

Boek van te voren wel je tickets om lange wachtrijen tegen te gaan.

Boek hier jouw vakantie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *