Rome – Villa Borghese

Wanneer je Rome bezoekt, mag een bezoekje aan Villa Borghese niet ontbreken.

Wat een heerlijke plek! Villa Borghese is een heerlijk park waar je door heen kunt wandelen, rennen of fietsen. Omdat er zoveel bomen zijn, is het in de zomer goed uit te houden. Ook voor kinderen is dit een geweldig park om te bezoeken. In het park zijn verschillende verhuur plekken. Je kunt segway’s huren, fietskarren (kinderen kunnen voorop in een stoeltje) en skelters. Hiermee kun je een uur lang door het park rijden. Ook rijdt er een treintje door het park. In het park is een grote vijver met in het midden een soort eilandje met een Romeinse tempel. Bij deze vijver kun je roeiboten huren. Voor kinderen zijn er verschillende speeltuinen en speelgedeeltes met elektronische speeltoestellen en een draaimolen.

Het is niet alleen voor gezinnen geschikt, maar ook voor cultuurliefhebbers. Er zijn namelijk verschillende beelden en fonteinen in het park. Daarnaast kent het park verschillende musea. Villa Borghese kent zijn eerste bestaan in 1580 als een kleine wijngaard van de familie Borghese. Begin 1605 begon kardinaal Scipione Borghese Caffereli, een neef van paus Paulus V, met het aanleggen van het landgoed op de heuvel van Piniciano. In de loop der jaren werd er steeds meer omringend grond opgekocht door de familie om het landgoed verder uit te breiden. Villa Borghese Pinciani werd in 1633 gebouwd.Het landgoed van Villa Borghese werd in 1901 gekocht door de staat. In 1903 werd het landgoed publiekelijk toegankelijk.

Museum ‘Galleria Borghese

De Galleria Borghese bevat een van de grootste privé kunstcollecties ter wereld van de kardinaal Scipione Borghese. Een museumcollectie van twintig zalen bestaande uit antiek, sculpturen en vele schilderijen. Je vindt in deze galerie diverse bekende werken, voornamelijk uit de Renaissance; zo bezit de galerie de beelden ‘Apolle en Daphne’ van Bernini en schilderijen van Caravaggio, Rubens, Leonardo da Vinci en Sanzio Raphael. Belangrijk: Wil je de galerie bezoeken? Dan is het slim om het online te reserveren. Elk tijdslot van twee uur worden slechts 360 bezoekers binnen gelaten en de tickets zijn meestal al dagen vooraf uitverkocht. Wil je het toch proberen, dan kun je de tickets kun je ook kopen bij het museum zelf.

Boek hier jouw vakantie:

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *