Reistips – Comomeer, Milaan en Ligurische kust

passievooritalia-blog

Linda geeft tips over het Comomeer en de Ligurische kust. 

“Hoi ik ben Linda. Samen met mijn gezin genoot ik dit jaar van een mooie vakantie aan het Comomeer en Ligurië.

Passievooritalia-blog

Comomeer

Na een paar dagen Oostenrijk reden we gelijk naar het Comomeer. We konden het niet afwachten om naar Italië te gaan. Aan het mooie Comomeer logeerden we in hotel Borgo Le Terrazze, Dit prachtige hotel ligt dichtbij het dorpje Bellagio. Vanaf 3 balkons keken we uit over het Comomeer.  Mooi begin vind je niet!

Passievooritalia-blog

Het ontbijt was erg lekker, we hadden een geweldig zwembad én een garageplek voor de auto.

Bellagio

Vanaf ons hotel reden we in 5 minuten naar het dorpje Bellagio met zijn mooie boulevard en restaurantjes. De Italianen noemen dit dorpje ook wel La Perla del Lago di Como. Of te wel de parel van het Comomeer. Wij snappen nu waarom.

passievooritalia-blog
Bellagio

We aten in Restaurant la Punta. Echt een aanrader. Mooi gelegen aan het Comomeer én een uitgebreide kaart. Ook de kinderen waren blij.

Varenna 

We zouden een mooie boottocht over het meer maken. Helaas hadden we die dag erg slecht weer en hebben we toen niets kunnen doen, daar onze boottocht niet doorging. Dus hebben we toen in 1 dag alles moeten verkennen. Met de ferry zijn we o.a. naar het mooie Varenna gaan. Dit ligt aan oostkant van het meer. Gekleurde huizen, pittoreske steegjes en de romantische sfeer maakten het bezoek zeker de moeite waard. 

Passievooritalia-blog
Varenna

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie dorpjes aan het meer.

Milaan

Daarna reden we door naar Milaan. Dit is de hoofdstad van de regio Lombardije, ook wel de modestad van Italië genoemd. Daar zaten we in Hotel Milano Verticale – Echt een supermodern hotel mét een garage onder het hotel. Fantastisch wanneer je Milaan met de auto bezoekt. 

Het hotel ligt op 30 minuten wandelen van de Duomo. De Duomo van Milaan is een van de grootste Rooms-Katholieke kathedralen van de wereld. Zeker een bezoekje waard dus. 

passievooritalia-blog

Om de hoek van het hotel vind je een modern centrum met mooie winkels, pleinen en heel veel restaurant. Bosco Verticale, ook wel het Verticale bos genoemd, hebben we ook bezocht. Bewoners van deze flat wonen in een bos, midden in Milaan. Heel bijzonder om te bezoeken. 

passievooritalia-blog

Montgignoso

Na ons bezoek aan Milaan reden we door naar Montgignoso aan de Ligurische kust. Hier ook weer een hele leuke bed en breakfast  Montepepe. Een hotel met Spa,  Winery én met een heerlijk zwembad waar het altijd rustig is.

passievooritalia-blog
Montepepe

Op het enorme dakterras dronken we ons wijntje. Heerlijk. Het ontbijt was erg goed.

Cinque Terre

passievooritalia-blog
Cinque Terre

Fijn van deze plek is dat je hier erg centraal gelegen bent voor uitstapjes naar bijvoorbeeld Cinque Terre. Vijf dorpjes vormen samen een van de meest beroemde bezienswaardigheden van Italië. Die mag je natuurlijk niet missen! Maar ook Pisa met zijn bekende scheve toren is een bezoekje waard. En de beroemde badplaatsen Forte dei Marmi en Marina di Massa én het kunststadje Pietrasanta mag je niet missen. Pietrasanta is fantastisch én ook erg leuk voor de kinderen.

Passievooritalia-blog
Pietrasanta

Tip: reserveren

Aan de Ligurische kust waren op dat moment heel veel Italianen. Augustus is de vakantiemaand van de Italianen en velen gaan dan naar de kust. Dit is natuurlijk erg leuk! Maar zorg wel dat je van te voren reserveert voor je strandbedje en  restaurant! Het is namelijk erg druk. 

Italiaanse gevoel

Hier beleefden we het echte Italiaanse gevoel. Helaas was het toen weer tijd om naar huis te rijden. Allemaal met nieuwe mooie herinneringen. Mooi toch.

Groetjes, Linda, Rick, Bo en Nova”

Heb je ook mooie tips voor Passie voor Italia, stuur het dan naar passievooritalia@gmail.com. Ik neem altijd contact op met jou.

Liefs Jennifer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *