Reistips: Arezzo – Toscane

passievooritalia-blog

Arezzo

Maartje Molleman stuurde dit mooie verhaal naar Passie voor Italia. Ze vertelt over haar tijd in Arezzo toen ze daar voor een half jaar werkte.

Wonen, werken en vakantie in hartje Italië!

passievooritalia-blog

Maartje: “Ik neem jullie graag mee naar één van mijn fijnste ervaringen in Italië.

Twee jaar na mijn afstuderen tot bloemist vertrok ik naar Arezzo, een mooi stadje in het midden van Italië. Daar ging ik werken in een Italiaans team die de bloemendecoraties voor bruiloften in Toscane verzorgden. Niet de kleine decoraties die je in Nederland gewend bent, maar zo groot mogelijk en vooral veel bloemen. Echt prachtig!

passievooritalia-blog
https://flowersliving.com/

Sprookjes bruiloft in Toscane

Het bedrijf Flowersliving bevindt zich in Arezzo. Echt een prachtige stad in Toscane. Het was zo leuk dat ik deel uitmaakte van dat team! Ik kwam op verschillende trouwlocaties in Toscane waar je ècht een sprookjesbruiloft gevoel kreeg. Zo vaak heb ik gedacht “is dit een droom”. Gelukkig was dit geen droom en heb ik een half jaar zo veel moois gedaan en geleerd dat ik het liefst iedere keer weer iemand vertel over mijn avontuur.

passievooritalia-blog
Maartje aan het werk

Arezzo – Toscane

Arezzo zelf is een heel sfeervol gezellig stadje, in het midden van Italië , regio Toscane.

Passievooritalia-blog
Arezzo

Bijna elke avond na het werken liep ik dan ook een rondje door de stad, meestal alleen, maar omdat de sfeer zo fijn was, voelde ik me niet alleen. Het voelde ècht als mijn thuis! Als je naar Italië op vakantie gaat en je wilt een ‘tussenstop’ in Toscane, bezoek dan zeker Arezzo!

Reistips Arezzo

Voor de kampeerders; In Ruscello, een mini dorpje aan de rand van Arezzo heb je Camping Le Ginestre. Het heeft een zwembad en hele fijne kampeerplekken.
Het allerleukste aan deze camping is het Restaurant, bij dit Restaurant MOET je elke avond reserveren anders is er geen plek meer. Er komen veel Italianen van buitenaf speciaal naar het camping restaurant omdat het zò lekker en goedkoop is.

Overige restaurantjes in Arezzo die je zeker moet proberen:
Osteria Dei Mercanti
La Taverna del Portico
– ‘O Scugnizzo,  de lekkerste Napolitaanse pizza’s in een heel gezellig smal straatje. En zo heb je in dit soort smalle straatjes nog meer gezellige restaurantjes.

Gezellige pleinen Arezzo

Dit zijn de leuke pleinen in Arezzo:
Piazza Sant’Agostino, waar een bar zit die elke avond vol zit met jongeren.

– Piazza del Duomo, hier zit de VVV en is de Dom van Arezzo.

– Piazza Grande, het hoofdplein van de stad, ook wel het bekende plein uit de film ‘La vita è bella’.

In een zijstraatje van Piazza Grande zit ‘Chiantineria’, hier heb ik de allerlekkerste ‘Brunello’ wijn gedronken, iets prijziger maar het is het meer dan waard!

Tuscany Working Hostel’ in Grosseto

Naast de sprookjes bruiloften, slenteren door het fijne Arezzo, heb ik een week de gezelligste vakantie ooit gehad in een hostel aan zee. Voor voor de liefhebbers, neem eens een kijkje bij ‘Tuscany Working Hostel’in Grosseto. Een leuk stel die dit hostel runt en zorgen dat je je daar nooit alleen zult voelen.  Nogmaals een reis om nooit te vergeten!”

Liefs Maartje

Passievooritalia-blog

5 thoughts on “Reistips: Arezzo – Toscane

 1. Leuk Maartje om te lezen dat je net als ik een grote passie voor Italië hebt. Op social media al contact met elkaar via The Sicilian wedding x-perience en yesevents maar wellicht eens in reallife! 😀

  1. Wat een leuke reactie Jessica! Dankjewel!
   Ik waardeer jouw passie voor Italië ook heel erg en vind het leuk om je te volgen op Instagram. Dus het zou zeker gezellig zijn als we elkaar eens echt ontmoeten!

  2. Maartje:
   Wat een leuke reactie Jessica! Dankjewel!
   Ik waardeer jouw passie voor Italië ook heel erg en vind het leuk om je te volgen op Instagram. Dus het zou zeker gezellig zijn als we elkaar eens echt ontmoeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *