Recept Scaloppine al vino bianco

passievooritalia-blog-recepten

Recept Scaloppine al vino bianco 

Het meest favoriete Italiaanse gerecht van Monique Bootsman en haar gezin is scaloppine al vino bianco met spaghetti aglio e olio. Ze vindt het geweldig om haar recept te delen, zodat iedereen net zo kan genieten als zij doen. 

Wat is Scaloppine

Het is een Milanees gerecht.  Scaloppine is dungesneden vlees, kalfsvlees of rundvlees, gepaneerd in de bloem en in een bepaalde saus gegaard, meestal witte wijn saus. Door het garen in de witte wijn blijft het vlees lekker mals en dat is precies wat we willen. Ook heel geschikt om na afloop te dippen met brood. Dus maakt niet te weinig saus. ;). Garneer met een schijfje citroen.

passievooritalia-blog-recepten
Scaloppine al vino bianco

Het gerecht is goed te combineren met een heerlijke pasta zoals bijvoorbeeld spaghetti aglio e olio zoals Monique ook heeft gedaan.

Ingrediënten voor twee personen

2 kalfsschnitzels

Bakje bloem

250 ml volle (goede) chardonney (niet gekoeld)

Peper/zout

Platte peterselie 

Beetje geduld….

passievooritalia-blog-recpeten
Spaghetti aglio olio

Ingrediënten voor spaghetti aglio e olio

Voor twee personen

250 gram (goede) spaghetti (vang kookvocht op)

Bodempje olio extra vergine olijfolie (wees niet te zuinig hier), neem goede kwaliteit olijfolie

2 ansjovisfilets

4 geraspte knoflook teentjes, en 2 teentjes in plakjes

2 theelepels chilivlokken (of een verse rode peper)

200 gram verse geraspte Parmezaanse kaas

Platte peterselie (steeltjes gescheiden houden)

Voorbereiding is het halve werk.

Monique’s bereiding 

Monique “De twee kalfsschnitzels (liefst van goede slager) op bakpapier leggen en daarop nog een bakpapier, plat slaan. Ik heb sinds kort een vleeshamer (Zo vet). Sla deze schnitzels zo plat dat ze twee keer zo groot zijn geworden. Ze moeten flinterdun zijn. Verdeel ze dan in vier gelijke stukken.

Doe in een goede pan (met dikke bodem) een flinke laag olijfolie, rasp de vier knoflookteentjes, voor structuur en ook voor het visuele gezicht twee teentjes in plakjes. Voeg deze bij de olijfolie, voeg de twee ansjovis erbij en de chilivlokken. Zet de pan met olijfolie op zacht pitje. Let op; de knoflook mag absoluut niet verkleuren. 

Haal de steeltjes van de platte peterselie af, hak deze fijn en voeg deze ook bij de pan olijfolie. Hak de rest van de peterselieblaadjes fijn en zet deze aan de kant. Rasp je Parmezaanse kaas, zet deze ook aan de kant.

Vul een maatbeker met 250 ml witte wijn, zet deze ook aan de kant. Zet de rest van de wijn snel in de koelkast, heerlijk voor bij het eten. Pak een kommetje bloem.

Als je zo alles hebt klaar staan dan is het in een handomdraai klaar. Omdat het een snel gerecht is het fijn als je alles meteen kan pakken. Een gedekte tafel is ook een zorg minder.”

Bereiding spaghetti

“Breng het water aan de kook, en kook je spaghetti na gelang zoals aangegeven staat op de verpakking. Zet een zeef met een bakje om het kookvocht op te vangen klaar.”

Bereiding scaloppine en de saus

“Haal de kalfslapjes door de bloem, bak deze in (room)boter. Krijgt je saus een fluweel zachte smaak van. Bak ze kort even om en om en haal ze uit de pan. Draai vuur laag en voeg nog klein klontje  boter toe, en dan de wijn. Even goed bijblijven. Laat de wijn iets inkoken, beetje verse peper erbij. En leg dan om en om de scaloppina terug in de pan bij de wijn. De wijn zal inkoken tot een meesterlijke saus.

Als de spaghetti klaar is afgieten. Voeg deze bij de olijfolie, even goed door roeren en een paar eetlepels kookvocht erbij, je ziet vocht onder de spaghetti, dat is juist goed.

Doe de geraspte kaas erbij en ¾ van de peterselie. Teveel bestaat niet. Bewaar een beetje peterselie om de scaloppine mee te garneren.

Zorg voor voorverwarmde schalen, dan koelt je vlees niet zo snel af. En dan is het klaar om aan tafel te gaan. Mijn hongerwolven kunnen het niet afwachten hahaha.

Buon appetito.

Liefs Monique”

Nog meer recepten

Kookles én het recept Tortelloni burro e salvia

Recept Flespompoen soep

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *