Rondreis Napels & Amalfikust

Passievooritalia-blog

Wij kennen Napels vooral van het prachtige culturele erfgoed en de indrukwekkende geschiedenis. De Amalfikust is een logische keuze na je bezoek in Napels. Wij zetten de leukste must-sees even op een rijtje.

Napels

Zoals we hierboven al even benoemden, is de schoonheid van Napels aangrijpend. In het historische centrum word je van alle kanten omringd door historische gebouwen met respectabele architectuur. Bovendien barst het van de interessante musea en natuurlijk de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland: de Vesuvius.

passievooritalia-rondreizen-napels

Pompeii

Tijdens je bezoek aan Napels, mag een wandeling door de onder lava bedolven stad Pompeii niet ontbreken. Het behoort tot een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Italië en staat bekend als een van de grootste tragedies van de Romeinse Periode. In Pompeii vind je stoffelijke overschotten van mensen die waren bedolven onder vulkanische as, oude winkels, huizen en zelfs hele amfitheaters.

passievooritalia-rondreizen-napels

Sorrento

Volg je de weg in zuidelijke richting, dan kom je het plaatsje Sorrento tegen. De haven van de stad staat bekend als een van de mooiste plekjes waar je als toerist op een van de vele pieren kunt vertoeven. Bezoek ook zeker de kathedraal van het dorpje, Cattedrale dei Santi Filippo e Giacomo en zoek ’s avonds een gezellig restaurantje op in een van de straatjes of met uitzicht op de Vesuvius.

passievooritalia-rondreizen-napels

Positano

Vanuit Sorrento boek je gemakkelijk een boottochtje die je langs de mooie kustplaatsjes aan de Amalfikust brengt. Een van die kustplaatsjes is Positano. De huizen in Positano zijn tegen de bergwand aan gebouwd en er rijden ook bijna geen auto’s in het dorpje. Wel vind je er smalle steegjes, leuke boetiekjes en een groot strand waarop je de hele dag kunt genieten van het uitzicht.

passievooritalia-rondreizen-napels

Amalfi

Een ander pittoresk dorpje die zich bevindt op een klif aan de kust is Amalfi. Ook hier vind je, net als in Positano, smalle straatjes en veel leuke winkels. De kathedraal van Amalfi, Duomo di Amalfi, staat in het midden van de stad en kun je betreden door gebruik te maken van de gigantische trap.

passievooritalia-rondreizen-napels

Capri

Tot slot eindig je de boottocht op het eiland Capri. De historie is op grote schaal te bewonderen in de velen kerken die het eiland telt. Capri is alleen bereikbaar via een kabelspoorbaan en eenmaal boven heb je geweldig uitzicht over de zee. De belangrijkste attractie van Capri is toch wel de blauwe grot, Grotta Azzurra, die alleen met de boot is te bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *