Culinair

Op culinair gebied kunnen we nog veel leren van de Italianen. Ze staan bekend om de eenvoud van hun gerechten en gebruiken slechts enkele ingrediënten om een meesterwerk op tafel te zetten. Denk aan pizza, pasta, lasagne en andere heerlijke Italiaanse gerechten die over de hele wereld worden gegeten en waar we niet meer zonder kunnen.

Italiaanse restaurants in Nederland

Ook in Nederland is de Italiaanse keuken niet meer weg te denken. In elk Nederlands dorpje of stad vind je wel een Italiaans restaurant of een restaurant die Italiaanse gerechten serveert. 

Italiaanse maaltijden zelf bereiden

 We proberen massaal het culinaire niveau van de Italianen te evenaren en vinden het zelfs makkelijker om te bereiden dan typische Nederlandse gerechten als erwtensoep of stoofvlees. Toch zal een Italiaan een door Nederlanders gemaakt pastagerecht niet bestempelen als Italiaans. Wij voegen er vaak nog de nodige groenten en vlees aan toe, terwijl Italianen het vooral heel simpel houden.

Onze tips

 Als liefhebber van de Italiaanse keuken breng je waarschijnlijk ook vaak een bezoekje aan een typische Italiaans restaurant of kook je een typisch Italiaans gerecht. Wij delen daarom ook met liefde onze favoriete Italiaanse restaurants in Nederland en Italiaanse recepten met jullie.

Italiaanse restaurants in Nederland

admin-ajax

BERKEL EN RODENRIJS - Trattoria Naturale

Een superitaliaanse gevoel is wat je ervaart wanneer je bij deze trattoria voor een pranzo (lunch) gaat. Een Italiaanse lunch en diner of een rondje Italiaanse verse boodschappen. Verborgen in de oer Hollandse Randstad ligt deze prachtige Italiaanse boerderij.

Mario-in-Neck-251x300

NECK - Restaurant Mario

Al in 1967, als pionier op culinair gebied en door de gewaagde introductie van het verrassingsmenu, konden de gasten van Restaurant MARIO zonder menukaart kennis maken met de kookfilosofie van Chef-kok Mario Uva. Zeker geen onbekende voor ons. Een aanrader.

Passievooritalia-Italianen in Nederland- Culinair- Antico Borgo

ZEVENHUIZEN - Antico Borgo

De roots van de familie Marfella liggen in een klein vissersdorpje net buiten Napels waar eten en drinken en genieten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn . Wij hebben al een keer mogen genieten bij Gennaro. En wij gaan zeker nog een keer heen.

Italiaanse recepten

Effy over Capri 9

ECHTE LIMONCELLO

Geniet van dit heerlijke recept van Effy Blume van Pompeicapritours. Wij hebben het ook al gemaakt en kunnen je zeggen dat dit echt een goed recept is. Ben je er klaar voor? Veel succes van ons.

Spaghetti alla carbonara

SPAGHETTI CARBONARA

Dit recept heeft Adje Middelbeek, eigenaresse van Podere del Buongustaio ontvangen van haar Italiaanse buurvrouw. Én natuurlijk heel belangrijk géén room in deze Spaghetti Carbonara ;).

Deegrollen met Anja - Cucina Originale

TORTELLONI BURRO E SALVIA

Passie voor Italia mocht op cursus bij Cucina Originale tijdens de Little Italy beurs. En het was geweldig! Twee Italiaanse kokkinnen legden uit hoe we Tortelloni konden maken.