Welke olijfolie past bij welk gerecht

Eigenaar Olicious én olijfoliespecialist Mark Lemmens geeft antwoord op de vraag die we ons iedere dag afvragen.

Italiaanse olijfolie haal je bij Olicious.

Ieder gerecht verdient zijn eigen olijfolie. Eentje die het gerecht versterkt, net als bij wijn. De smaak van olijfolie moet je erváren. Ik help je bij de keuze voor de juiste olijfolie. Op www.olicious.nl kies je eenvoudig in enkele stappen de Italiaanse olijfolie die bij je gerecht past. Je ziet ook direct of een olijfolie mild, medium of robuust van smaak is. Dat is handig om te matchen met je persoonlijke voorkeur.

Kom je er niet uit dan help ik je verder. Telefonisch +31-630-543958 of via e-mail mark@olicious.nl.

Mijn topselectie voor de herfst

Speciaal voor dit herfstseizoen heb ik een selectie gemaakt van de must-have Italiaanse extra vergine olijfolies van de allerhoogste kwaliteit, en van gerenommeerde producenten die ieder jaar weer opnieuw in de prijzen vallen.

Biancolilla

Een milde allemansvriend is de Biancolilla. Deze Siciliaans olijfsoort leent zich goed voor dagelijks gebruik. De frisse geur van groene appel komt je tegenmoet als je de fles opent. Je gebruikt het op je lunchsalade, om je brood in te dippen of op een stukje witte vis.

Fra Serafino van Conventino di Monteciccardo

Fra Serafino van Conventino di Monteciccardo.

Mijn persoonlijke favoriet voor salades, groenten en vis is de biologische Fra Serafino van Conventino di Monteciccardo. Deze extra vergine olijfolie is gemaakt van Rosciola olijven, een autochtone variëteit uit Le Marche. De smaak is lekker fruitig en ietwat zoet met en aangenaam maar niet dominant pepertje. De geur doet denken aan grapefruit.

herfstassortiment

En omdat we in de herfst en aanloop naar de winter wat robuustere maaltijden op tafel zetten heb ik een herfstassortiment samengesteld. Je vindt daarin een robuuste extra vergine olijfolie uit Emilia-Romagna voor vlees, soepen en vette vis. En verder extra vergine olijfolie met truffel, rozemarijn of peperoncino.

Waarom is extra vergine olijfolie goed voor je lijf

  • Boordevol antioxidanten
  • Meer dan 80% onverzadigde vetten
  • Natuurlijke bron van vitamine E

Wie is Mark Lemmens

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *