Mijn droomplek – Zaphira in Varese Lombardije

passievooritalia-blog

Mijn Droomplek – Zaphira in Varese Lombarije

Passie voor Italia is op zoek naar mensen die over hun droomplek willen vertellen en zo hun tips te delen met ons allemaal. Zaphira nam gelijk contact op en schreef: Mijn Droomplek, Zaphira in Varese Lombarije.

passievooritalia-blog
Zaphira en Isacco in Varese

Zaphira

“Ciao a tutti! Mijn naam is Zaphira en ik ben verzot op Italië. Drie jaar geleden heb ik mijn Italiaanse geliefde Isacco ontmoet. We hebben een langeafstandsrelatie en reizen regelmatig heen en weer tussen Holland en Italië om elkaar te zien. We bezoeken dan samen de mooiste plekken. Zo leren we het beste van elkaars werelden kennen.

passievooritalia-blog
De toren van de Basilic

Varese hoofdstad van Lombardije

Mijn vriend woont in Varese, de hoofdstad van de provincie Varese, gelegen in de regio Lombardije. De stad Varese is verre van toeristisch. Wellicht komt dat doordat het centrale plein niet direct het aantrekkelijkste is. Laat je daardoor niet bedotten! Wat meer verscholen in het centrum vind je namelijk charmante straten met kwalitatief hoogstaande winkels.

passievooritalia-blog
Charmante straten van Varese

Ook zijn er volop gelegenheden voor een versnapering. Na een bezoek aan het centrum kun je een wandeling maken in het sfeervolle stadspark van Varese, ofwel de Giardini Estensi.

passievooritalia-blog
Het sfeervolle stadspark, de Giardini Estensi

Lago di Varese

Geen zin in de hectiek van de stad? Varese is gelegen aan een beeldschoon meer, het Lago di Varese, waar je een uitgebreide wandeling of fietstocht kunt maken. Zeer romantisch tijdens zonsondergang!      

passievooritalia-blog
Lago di Varese overdag en in de vroege avonduren

Villa’s in Varese

In Varese vind je veel mooie historische villa’s. Een aantal daarvan kun je bezoeken. Bijvoorbeeld Villa Panza, waarin een museum met hedendaagse kunst is gevestigd. Deze villa is omgeven door een lommerrijke tuin om in weg te dromen.

passievooritalia-blog
De tuin van Villa Toeplitz

Villa Toeplitz

Een andere parel is Villa Toeplitz, mijn favoriet, met één van de fraaiste fonteinen van Italië! Langs ingenieuze waterwerken wandel je omhoog, waarna je vanaf de heuveltop geniet van een weids uitzicht.

passievooritalia-blog
Het uitzicht vanaf de heuvel bij Villa Toeplitz

Sacro Monte

Wil je uitzicht over niet enkel de stad, maar de volledige provincie Varese? Bezoek dan Sacro Monte.

passievooritalia-blog
Het feeërieke uitzicht vanaf Sacro Monte

Tijdens een sprookjesachtige wandeling op de ‘heilige berg’ passeer je prachtige kapellen en passages. Het bergrijke, groene gebied rondom Sacro Monte staat bekend als Campo dei Fiori

passievooritalia-blog
Een prachtige kapel op Sacro Monte

Santa Maria del Monte

Wanneer je de top bereikt, word je beloond met een fenomenaal panorama. Bij helder weer kun je zelfs Milaan zien! Op Sacro Monte, die vanwege zijn unieke schoonheid op de UNESCO Werelderfgoedlijst is geplaatst, bevindt zich het dorpje Santa Maria del Monte met spannende en pittoreske kruipdoor-sluipdoor straatjes.

passievooritalia-blog
Het dorp Santa Maria del Monte met uitzicht

    passievooritalia-blog

De kerk Santuario di Santa Maria del Monte

Varese de ideale ligging

Varese is ten slotte de ideale uitvalsbasis om andere steden en meren te bezoeken. Zo kun je binnen een uur met de trein of auto naar Milaan, Como, of Lago Maggiore reizen. De stad ligt bijna tegen de Zwitserse grens aan, vlak bij Lugano. Deze blog bevat slechts het tipje van de sluier want in Varese is heel veel te ontdekken! 
Daarover de volgende keer meer. Alla prossima!

passievooritalia-blog
Alla prossima! Saluti vanuit de Giardini Estensi

Instagram Zaphira

Nieuwsgierig geworden? Check dan mijn Instagram

Alla prossima!”

Zaphira

Rondreis Lombardije

Wanneer je in Varese bent, is het natuurlijk helemaal geweldig om de omgeving en highligts van Lombardije te bezoeken. Check deze tips.

2 thoughts on “Mijn droomplek – Zaphira in Varese Lombardije

  1. Geweldige blog! Trots op mijn nicht! Vooral de mogelijkheid om met je iPhone te vergroten, mis je nauwelijks iets. Bv. Noemde je “de schilderingen op de muur” had ik niet gezien, maar door vergroten kwam er iets prachtigs tevoorschijn.
    Goed geschreven en zin om onmiddellijk in vliegtuig,auto of trein te stappen om deze mooie dingen te zien! Thxs Zaphira!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *