Mijn Droomplek – Mika in Puglia

passioevooritaliia-blog

Mijn Droomplek – Mika in Puglia

Passie voor Italia is op zoek naar mensen die over hun droomplek willen vertellen en zo hun tips te delen met ons allemaal. Mika nam gelijk contact op en schreef: Mijn Droomplek, Mika in Puglia.

passievooritalia-blog
Mijn droomplek – Mika in Puglia

Mika Maas

Mika: ‘Mijn droom was om ooit naar Italië te verhuizen en daar het leven te ervaren zoals de Italianen dat zo mooi doen. Mijn droomplek is Puglia. Deze droom kwam eerder uit dan ik had verwacht! Het was het enthousiasme en de innerlijke motivatie om dit te gaan doen!

passievooritalia-blog
Vespatocht door Puglia

Ciao tutti! Mijn naam is Mika Maas, ik ben 24 jaar en kom oorspronkelijk uit Middelburg, maar woon tegenwoordig in het mooie Zuid-Italiaanse Puglia. Met mijn passie voor Italië, Vespa’s, auto’s, lekker eten, goede wijnen, zon, natuur en nieuwe uitdagingen zit ik hier goed op mijn plek.

Mijn droomplek – Puglia

In februari 2022 heb ik de stap genomen om Nederland te verruilen voor het Zuid-Italiaanse Puglia, in de hak van de laars. Maar waarom dan helemaal daar, vragen veel mensen. Die keuze was niet heel moeilijk.

passievooritalia-blog-mijn-droomplek-mika-puglia
Hartje Puglia

Hartje Puglia

Ik ging geregeld op bezoek bij mijn vader en stiefmoeder die daar vijf jaar geleden een prachtige B&B hebben opgebouwd, genaamd Hartje Puglia, in de buurt van Ostuni. Daarnaast is het ook gewoon een fantastische omgeving, die tegenwoordig ook steeds meer door Nederlanders wordt ontdekt. 

passievooritalia-blog
Mika on tour

Drive the Vibe

Nog maar twee maanden gesetteld toen ik in april 2022 mijn eigen onderneming startte. Ik wilde mensen graag laten ervaren hoe heerlijk het leven in Puglia is. En wat is nou een leukere manier om dat te doen dan op een scooter?! Lekker rond touren, op de mooiste hotspots foto’s maken en af en toe stoppen voor een lekker wijntje. Een uitgebreid businessplan had ik niet. Ik had daar immers ook niet echt de tijd voor, want het zomer seizoen stond al op het punt te beginnen. Zonder uren te schrijven of denken ben ik gewoon begonnen, en zo is ‘Drive the Vibe’ ontstaan.

Passievooritalia-blog
Mika

Op zoek naar hotspots in Puglia

Daar ging ik dan, samen met mijn vintage Vespa op zoek naar de mooiste hotspots in de omgeving. Tijdens mijn tours langs al deze mooie plekken met leuke en enthousiaste mensen heb ik veel foto- en videomateriaal kunnen verzamelen voor de content op social media. In Puglia is het gelukkig heel gemakkelijk om mooi beeldmateriaal te verzamelen, dus al snel verscheen de een na de andere video. TikTok en Instagram werden daarom mijn beste vrienden en zo groeide het aantal volgers ook al snel.

Wijnproeverij in Puglia

Ik wil de mensen graag laten ervaren hoe het leven in Zuid-Italië is. Puglia staat bekend om haar heerlijke wijnen. Het is dan ook echt een aanrader om een wijnproeverij te doen. Ik heb deze uiteraard dan ook in mijn tours verwerkt en het was gelijk al super populair. Ik geniet ervan als anderen net zo enthousiast zijn over al het moois wat Italië te bieden heeft als ik. Deze passie voor Italië zie je ook terug bij Passie voor Italia. Daarom deel ik hier graag mijn verhaal met jou. Volgende keer deel ik veel meer tips met jou. Hou mij dus in de gaten.

Ik kan niet wachten tot de zomer weer begint, om weer lekker rond te touren met enthousiaste mensen!

Alla prossima, tot later!”

Saluti, Mika

Instagram Mika

Ga mee met Reisadviseur Sanne naar Puglia

Tip van reisadviseur Sanne over Alberobello en Puglia

Last minute Italië

http://last minute naar Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *