Mijn droomplek – Ligurië

Passie-voor-italia-blog-julia

Mijn droomplek – Ligurië

Passie voor Italia is op zoek naar mensen die in Italië wonen en willen vertellen over hun droomplek. Julia nam gelijk contact op en schreef haar eerste blog; Mijn droomplek – Ligurië. Lees je mee?

pasie-voor-italia-blog-julia
Wandelen

Julia in Ligurië

Julia: “Ciao! Mijn naam is Julia, ik ben 22 jaar oud en ik woon sinds twee jaar in Ligurië, Italië. Graag vertel ik jullie over mijn droomplek – Ligurië. Sinds ik klein ben, gaan wij op vakantie naar Italië. In 2010 gingen wij als gezin voor het eerst naar Ligurië. Mijn ouders raakten op slag verliefd op de omgeving en ik en mijn broer ook. De zomervakanties hier waren heerlijk.

We zwommen in de zee, bezochten schattige dorpjes, struinden over marktjes en genoten van het lekkere eten. Echt onze droomplek. Geen verassing dus, dat we de komende drie jaar tijdens de zomervakanties terugkeerden naar deze omgeving. In 2013 kochten mijn ouders een tweede huis in een dorpje verderop.

passiw-voor-italia-blog-julia
Ons huisje met de naam L’Isoletta

Ons huisje met de naam L’Isoletta

Inmiddels is het tien jaar later en hebben we heerlijke vakanties hier gespendeerd. In 2021 zat ik, net als iedereen, thuis te studeren. Ik snakte naar avontuur en besloot mijn studie af te ronden en dan voor een paar maanden te vertrekken naar Italië.

passie-voor-italia-blog-julia
Werken in onze tuin

Zogezegd, zo gedaan. Alleen merkte ik dat ik, op vrienden en familie na, eigenlijk Nederland niet mistte en besloot ik te blijven. Nu, twee jaar later, ben ik nog verliefder op Italië, en in het specifiek Ligurië, dan ik al was. Daarom zou ik dit graag met jullie delen! Mijn droomplek – Ligurië.

Dorpje Apricale

Zelf woon ik in Apricale, een fotogeniek dorpje met ongeveer 600 inwoners. Apricale heeft schattige smalle straatjes die leiden naar een mooi plein. Op de piazza worden vaak kinder- en dorpsfeestje gegeven. Vanaf Apricale naar de Ligurische zee is het ongeveer 20 minuten rijden.

passie-voor-italia-blog-julia
Dolceacqua in de lente vanaf boven

Tijdens deze rit kom je door verschillende andere dorpjes, waaronder Isolabona en Dolceacqua. Ook Dolceacqua is een prachtig dorp, onder andere bekend van de geschilderde brug van Monet.

Ventimiglia en Bordighera

Nog even doorrijden en je komt bij de kustplaatsen Ventimiglia en Bordighera die beide heerlijke stranden hebben.

passie-voor-italia-blog-julia
Uitzicht op zee

De zee is prachtig blauw en doet mij nog steeds verbazen. Mijn favoriete strand is in Ventimiglia. Hier spendeer ik veel zomerdagen tussen de Italiaanse families die genieten van het strand en de zee. Het hoogtepunt is in augustus, de kinderen zijn dan vrij van school en de ouders hebben vakantie. Ook de zonsondergang is hier prachtig.

Zonsondergang in Ventimiglia in oktober

Uitzicht op Côte d’Azur, Menton, Monaco en Nice

Vanaf Ventimiglia zie je het begin van de Côte d’Azur liggen; Menton, Monaco en in de verte Nice. Deze prachtige steden zijn ook makkelijk te bereiken met de auto en de trein.

Sanremo

Als je de andere kant op gaat vanaf Ventimiglia kom je terecht in Sanremo, voor ons de eerst grote stad in de buurt. Het is dan ook niet gek dat wij hiernaartoe gaan om een dagje lekker te shoppen.

Tips over Ligurië

Deze omgeving heeft dus alle ingrediënten om optimaal te kunnen genieten. In mijn volgende blog over Ligurië zal ik jullie mijn tips geven. Hierin zal alles voorbijkomen: wandelingen, te bezoeken steden en dorpjes, en leuke restaurants.

passie-voor-italia-blog-julia
Mooie straatjes
passie-voor-italia-blog-julia
Een wandeling naar de Ponte Cin

Instagram

Als je het leuk vindt, kun je mij volgen  op Instagram.

Tot gauw weer.”

Julia

passie-voor-italia-blog-julia
Julia

Meer blogs over Ligurië

Reistips – Comomeer, Milaan en Ligurische kust

Rondreis Bloemenrivièra Liguria

Reisadviseur Sanne

Boek een mooie reis bij Reisadviseur Sanne Veerman.

Boek een Last minute

Last minute boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *