Mijn droomplek Lago d’Idro

passievooritalia-blog

Dat ene paradijsje

Mijn droomplek Lago d’Idro. Je kent ze vast zelf ook wel, zo’n vakantie adresje of omgeving dat je het liefst voor jezelf houdt omdat je niet wilt dat er teveel mensen komen. En toch vertel je erover omdat het gewoon te mooi is om niet te delen met wie het maar wil horen. Zelf ken ik ook zo’n paradijsje en ik ga het met jullie delen.

passievooritalia-blog
Zwemmen aan het Idromeer

Misschien heb je er al eens over gehoord of misschien niet, maar dit is zo’n sssstttt niet verder vertellen vakantiebestemming. Een aantal jaar geleden op een vakantiebeurs stond ik te praten met een meneer en die zei tegen mij; Het moet echt schitterend zijn want je ogen glinsteren helemaal. En dat is het ook!

passievooritalia-blog
Boven de bergen aan het Idromeer

1200 km van Utrecht

Je zult wel nieuwsgierig zijn geworden ondertussen dus zal ik deze geweldige vakantiebestemming onthullen. Maak kennis met het Idromeer. Op nog geen 1200 km van Utrecht ligt dit mooie paradijsje tussen een schitterend berggebied op de grens van Trentino en Lombardije. Geen mensenmassa’s, enorme campings met schreeuwende animatie of andere hysterische praktijken waar je op je vakantie niet op zit te wachten.

passievooritalia-blog
Watersport
passievooritalia-blog
Mountainbiken

Gewoon normaal, gezellig en vriendelijk. Een schitterende natuur waar je uren in de bergen kan wandelen, kan windsurfen, suppen, zwemmen, outdoor activiteiten zoals canyoning kan ondernemen, paragliden, fietsen en mountainbiken. Of je kan ook gewoon helemaal niks doen, gewoon genieten van je welverdiende vakantie.

Cultuur aan het Idromeer

Ook aan cultuur valt er genoeg te ontdekken. Direct aan het Idromeer vind je bv. de Rocca van Anfo. Een oud fort waar Napoleon ooit de orders uitdeelde.

passievooritalia-blog
Rondvaartboot

Rondvaartboot

In het hoogseizoen vaart er een rondvaartboot over het Idromeer, op deze manier kun je je gemakkelijk verplaatsen en de auto bij je accommodatie laten.

passievooritalia-blog
Bondone Idromeer

Mooie dorpjes rondom het Idromeer

Rondom het meer liggen pittoreske dorpjes waar de tijd echt heeft stil gestaan lijkt het wel. Bondone bv maakt deel uit van ‘I borghi più belli d’Italia’. Bezoek Bagolino, wereldberoemd om hun Bagoss kaas. In Crone is elke woensdagochtend een gezellige weekmarkt die je niet mag missen.

passievooritalia-blog
Italiaanse keuken

Italiaanse keuken

Hou je van de Italiaanse keuken, dan kom je zeker niks te kort. Pizza’s, de traditionele keuken van oma en geraffineerde gerechten kom je hier allemaal tegen.

passievooritalia-blog
Reisadviseur Marije

Marije Sinnema – Lake Idro Travel

Wil je meer weten over het mooie Idromeer? Mijn naam is Marije Sinnema eigenaresse van Lake Idro Travel. Het platform over het Idromeer waar je je vakantie accommodatie en activiteiten kan boeken, informatie over de omgeving kan vinden en mijn persoonlijke ervaringen kan lezen. Neem een kijkje op de website Lake Idro Travel en wie weet zien wij elkaar aan het Idromeer. Oh ja…niet verder vertellen hè. 😉

Liefs Marije

Lees de blog: Kennismaken met Marije

3 thoughts on “Mijn droomplek Lago d’Idro

  1. Hallo, een brutale vraag: de foto van het strandje aan het Idromeer in je blog. Welk stadje ligt daar het dichtst bij? Wij willen van de zomer met de camper waarschijnlijk naar het Idromeer en dat strandje ziet er wel heel erg mooi uit..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *