Naar het Iseomeer

pssievooritalia-iseomeer

Anja van Passie voor Italia en haar man Kees nemen je mee naar het Iseomeer

Kees: “Na onze werkvakantie in het prachtige Clavesana bij onze Casa in Bocca al Lupo waar wij al echt meedraaien als echte Italianen, hadden we besloten om 2 dagen naar het Iseomeer af te reizen. Omdat we dit toch best laat hadden besloten hadden we niet zoveel keuze voor een hotel. Wij wilden zicht op het meer en een hotel met een zwembad en dicht bij het eilandje dat midden in het Iseomeer ligt.

pssievooritalia-iseomeer

Waanzinnig uitzicht

Ons hotel was echt goud van oud maar prima bedden en waanzinnig mooi uitzicht, daarmee was dan ook alles gezegd want het lag aan de buitenrand van het dorpje best hoog in de bergen. Maar we hadden een zwembad, dus Liz was heel blij! Toen we aankwamen wilden we graag gelijk eten bestellen. Helaas had het hotel geen restaurant, maar gelukkig was er in de buurt een restaurant. Helaas was het restaurant nog gesloten tot 19.00 uur.

Na een mooie wandeling aan het meer, kwamen we iets te vroeg aan bij het prachtige restaurant. Omdat we beiden redelijk goed Italiaans spraken, mochten we gelukkig gelijk aanschuiven. We probeerden later die avond in ons beste Italiaans nog een gezellig praatje met de serveerster te maken, maar dat kon de ze helaas niet waarderen. MAF toch? Wij misten hier ook echt de passie die wij altijd ervaren in ons Piëmonte. Gelukkig was het eten en het restaurant geweldig en dat maakte een hoop goed.

passievooritalia-iseomeerRistorante Il Gabbiano in Pedore

De tweede dag maakten we een rondje om het meer. We kwamen ook langs het beeldschone stadje Iseo. Echt een levendig stadje met een hele leuke antiekmarkt. Het was de bedoeling dat we daarna nog een paar uurtjes op een bedje aan het zwembad zouden vertoeven, echter het is er niet van gekomen omdat we onderweg  terecht kwamen in een geweldig restaurant Ristorante Il Gabbiano in het plaatsje Pedore. Werkelijk een parel. Dit is echt een aanrader. wij voelden de passie van de eigenaar van het restaurant en wij zouden zeker terugkeren om nog een keer bij dit restaurant te gaan eten.

pssievooritalia-iseomeer

Zonsondergang

Terug in het hotel genoten we nog van een aperitivo en een adembenemende Tramonte (zonsondergang).

passievooritalia-iseomeer

Het Iseomeer

Iseo is een meertje dat niet ver van het Gardameer in de provincie Lombardije ligt en is zeker minder toeristisch en er zijn veel leuke hotels, terrasjes en levendigheid. Kortom een verrassende trip!!

Wil je meer informatie laat dan een reactie achter of of bel met Anja: 0640802868.

Ciao Anja en Jennifer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *