Passievooritalia- Reisinfo-Reisadviseurs

Met reisadviseur Sanne naar Venetië

Vandaag vertelt reisadviseur Sanne over haar studiereis naar Venetië.

Stedentrip Venetië

Sanne mocht samen met een collega een stedentrip uitzoeken in samenwerking met de Jong Intra en KLM. Dit vond allemaal plaats in het jaar 2020 waarin corona de boventoon voerde. Hierdoor waren de mogelijkheden voor een citytrip toch ietwat beperkt, maar hun oog viel al snel op Italië. “Juist deze steden zijn dit jaar prachtig om te bezoeken vanwege het gebrek aan over-toerisme”, vertelt Sanne.

De keuze was niet gemakkelijk, aangezien Italië over een grote verzameling prachtige steden bezit. Hoewel de twee dames twijfelden over Rome, Verona of Milaan, viel uiteindelijk de keuze op Venetië. “Deze stad, waar je normaal in de meeste seizoenen te veel toeristen hebt, is juist in deze periode prachtig om te bezoeken.” Gelukkig voor Sanne en haar collega waren de straten van Venetië, ondanks corona, gezellig gevuld met toeristen en Italianen. Maar lang niet als voorheen. Wat natuurlijk verschrikkelijk is voor de Venetiaanse ondernemers. Desalniettemin waren ze hartstikke blij met de toeristen die er wél waren en die genoegen namen met de veranderde situatie: het leverde ten slotte prachtige foto’s op.

Rialto Brug

Wat veel mensen niet weten, is dat je vanaf de luchthaven in Venetië per boot naar je hotel kan worden gebracht. Normaal gesproken pak je een taxi of ga je met het openbaar vervoer naar je hotel, maar in Venetië is het juist leuk om dit per boot te doen. Hoewel het wat duurder is dan andere vervoersmiddelen, krijg je op deze manier gelijk een prachtige eerste indruk van de stad. Check wel van tevoren bij welke halte van de boottour je hotel het dichtste in de buurt zit. Je wilt natuurlijk niet tientallen bruggen over met je koffertje in de hand! Tijdens de boottour vaar je bovendien langs de meest bekende brug van Venetië: de Rialtobrug. Deze brug is een van de vier bruggen over het Canal Grande en is met haar ronde, stenen bogen en sierlijke balustrade een lust voor het oog. De Rialto brug verbindt het Marktdistrict van San Polo en de toeristische wijk San Marco met elkaar. Een mooi begin van je reis!

Burano

Sanne en haar collega zijn drie dagen te vinden in de populaire stad en hebben een goedgevuld schema. Ze hopen alle bezienswaardigheden, die je zeker niet mag missen tijdens een bezoekje aan de stad, van hun lijstje af te vinken. Het persoonlijke hoogtepunt van Sanne is het pittoreske Burano. “Dit eiland op circa 45 minuten varen van de binnenstad is kleurrijk, gezellig, knus en ontzettend fotogeniek. Je loopt op de kleine grachten langs kleurrijke huisjes en de leukste souvenir winkels. Net als op het eiland Murano, dat bekend staat om het glasblazen, vind je hier overal het bekende glas van Murano.” Heb je niet genoeg tijd om beide eilanden te bezoeken? Dan raadt Sanne aan om Burano te bezoeken. Burano is iets fotogenieker dan Murano. Maar beide zijn prachtig.

 

www.passievooritalia.nl

De grachten van Venetië

Als er iets is dat je gedaan moet hebben in Venetië, dan is het wel een gondelvaart. Hoewel het niet goedkoop is, zo’n € 80, lukt het met een beetje afdingen vaak om op een lager bedrag uit te komen. Helemaal in het laagseizoen! Hoewel een gondelvaart in Venetië enorm is geromantiseerd door films en boeken, blijkt maar weer dat niet elke gondelier kan zingen en je niet alleen door de grachten voert. Vooral in het hoogseizoen zijn de grachten overladen met gondels. Maar dat mag zeker de pret niet drukken!

San Marco plein

In deze stad verveel je je geen moment. Na een bezoekje aan het bekende eiland Burano en een gondelvaart, is het voor Sanne en haar collega tijd om het centrum van Venetië op te zoeken. Hier bevindt zich het San Marcoplein met de bekende basiliek van San Marco, de Campanile toren die je kunt beklimmen en het wereldberoemde Dogepaleis met de brug der zuchten. Nadat je al het moois dat Venetië heeft te bieden, hebt kunnen aanschouwen, is het voor Sanne en haar collega tijd om een middagje vrij te nemen en lekker rond te dwalen door de stad. “Op deze manier kom je bij bruggetjes en straatjes die minder bekend zijn, maar zeker niet minder mooi. Elke wijk heeft weer zijn eigen sfeer en op die manier zie je ook wat van het lokale leven in de stad.”

Sanne: “Als je het mij vraagt is Venetië een echte aanrader voor liefhebbers van een afwisselende en verassende stedentrip!”

Wie is Sanne?

Sanne Veerman en is zelfstandig reisadviseur uit het mooie Volendam. Zij organiseert op maat onvergetelijke vakanties Boek deze dan onbezorgd bij mijn reisbureau “TUI at Home Sanne Veerman”. Doordat zij met verschillende nationale en internationale reisorganisaties samenwerkt, kun je bij haar terecht voor elke soort vakantie, ook in het prachtige Italië.

Sanne helpt je graag bij jouw volgende reis naar Italië of een ander prachtig land binnen of buiten Europa. Voor meer informatie ga je naar de website van Sanne.

Ciao Jennifer & Anja

 

Jennifer & Anja in Milano http://Armanistore in Milano

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *