Kim’s droomplek in Puglia

passievooritalia-blog-kim

Kim’s droomplek in Puglia

Kim had een droom en deze droom is uitgekomen, Kim’s droomplek in Puglia. In deze blog vertelt Kim je over haar droom, haar vakantiehuis en de mooie regio Puglia.

passievooritalia-blog-kim
Kim in haar tuin

Kim 

Kim: “Ciao! Ik ben Kim en woon in Twente, maar ben zoveel mogelijk te vinden in Puglia, het prachtige zuiden van Italië. Samen met mijn man Joost en 2 dochters brengen we hier heel veel tijd door. We genieten van de cultuur, het heerlijke klimaat en het dolce vita-gevoel.

passievooritalia-blog
De dochter van Kim en Joost

Maar, eerlijk is eerlijk, we zijn er niet alleen voor il dolce far niente. Enkele jaren geleden hebben we de kans gegrepen om een trullo te kopen en zijn deze nu aan het renoveren tot onze droomplek.

Het Begin van een Droom

Italië heeft altijd al een bijzondere plek in ons hart gehad. De cultuur, het eten en de gastvrijheid trokken ons keer op keer naar dit land. Elke keer als we door de charmante straten van Italiaanse dorpen slenterden, konden we het niet laten om stiekem bij de makelaarskantoren te kijken.

Het idee van ons eigen plekje in Italië was er altijd, maar het bleef bij dromen. We grapten wel eens: “Misschien ooit, als we rollators nodig hebben om te wandelen.” Het liep echter anders…

passievooritalia-blog-kim
Mooi Puglia

Een Liefde voor Puglia

Een aantal jaren geleden kwam alles in een stroomversnelling. We maakten een korte reis naar Puglia en raakten betoverd door een regio waar de zon 300 dagen per jaar schijnt, ruim 800 kilometer aan stranden heeft en nog altijd dat ongerepte Italiaanse karakter behoudt. Kortom, een echte droomplek.

Onze reis ging van Bari tot Lecce en elke nacht verbleven we in een andere accommodaties. Op deze manier ontdekten we veel verschillende plekken en de charme van de regio welke ons steeds weer opnieuw verraste. Hoewel we nog lang niet alles hadden gezien, voelde het al als een tweede thuis. Toen we terug naar huis gingen, wisten we dan ook één ding zeker: we moesten snel weer terugkeren naar de magische regio Puglia.

passievooritalia-blog-kom
Droomhuis Trullo il sogno bianco

Het Begin van een Nieuw Avontuur

Terug in Nederland, konden we Puglia niet uit ons hoofd zetten. We begonnen online te zoeken en legden contacten om meer te ontdekken. We planden opnieuw reizen naar Puglia om woningen te bezichtigen met makelaars.

Was het spannend? Ontzettend. Ging het makkelijk? Nee, zeker niet! We hadden honderden redenen om onze droom op te geven; telkens ontstond er weer twijfel. Doordat we zó graag onze droom wilde waarmaken en de regio ons bleef aantrekken hebben we onze angsten en frustraties overwonnen.
Uiteindelijk na een zitting van 4 uur bij de notaris hebben we sinds juni vorig jaar de sleutels van onze eigen trullo, met een lamia (villa aanbouw), in handen.

passievooritalia-blog-kim
Ontspanning in de tuin

Trullo il sogno bianco

Onze trullo bevindt zich in het buitengebied, maar de toeristische plaatsen, authentieke dorpen en de zee is op korte afstand. Dit vonden wij erg belangrijk.
Het terrein waarop de trullo zich bevindt bevat vele soorten fruitbomen en meer dan 150 olijfbomen.

passievooritalia-blog-kim
Joost werkt in tuin

Renovatie

Tijdens het renoveren houden we rekening met de oorspronkelijke Pugliese details, maar combineren dit met moderne styling. Tevens houden we rekening met families met kinderen, zo hebben we een trampoline, schommel en een veilig zwembad geïnstalleerd. Als we klaar zijn kan de lamia gehuurd worden aan 4-6 personen en de trullo apart voor 2-4 personen. Ideaal voor een gezinsvakantie met vrienden of ouders.

passievooritalia-blog-kim
Kim aan het klussen

Wil je onze droom volgen?

Wil je onze droom en renovatie volgen, onze tips voor Puglia ontdekken en misschien wel verblijven op onze droomplek? Volg ons dan op onze website. Instagram Kim

Instagram Trullo

Facebook

Binnenkort deelt Kim tips over de regio Puglia.

Blogs over Puglia

Fietsen door Lecce – Puglia

Tip van reisadviseur Sanne over Alberobello en Puglia

De mooiste zandstranden van Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *