Kerstvakantie in Casa in Bocca al Lupo

passievooritalia-blog

Kerstvakantie in Casa in Bocca al Lupo

Kees, Anja en hun dochter Liz  besloten de kerstvakantie in Casa in Bocca al Lupo door te brengen. Dit is hun prachtig verbouwde boerderij in Piëmonte. 

Overnachting Zwarte Woud

passievooritalia-blog
Anja, Liz en Kees

Kees: “Wij wilden onze kerstvakantie in Casa in
Bocca al Lupo doorbrengen. Eerste kerstdag maakten we een tussenstop in het Zwarte Woud; in ons geliefde Landhotel Krone. Op de tweede kerstdag arriveerden we in onze casa. Heerlijk om weer thuis te zijn.

Trattoria Da Lele

passievooritalia-blog
Kees in Trattoria Da Lele

De 27e december was de laatste mogelijkheid in onze vakantie om bij Trattoria Da Lele in Murazzano te lunchen. Dat was ook echt thuiskomen voor ons. Wat een leuke mensen, heerlijk eten en wat een op en top Italiaanse sfeer.

passievooritalia-blog
Op het plein in Alba

Alba

Ook onze vrienden Dick, Petra en hun kinderen brachten de kerstvakantie in Casa in Bocca al Lupo door. Samen maakten we die week diverse leuke uitstapjes.  Om te beginnen een dagje Alba. Nadat we eerst geluncht hadden bij onze buren in Lo Sbaranzo. Ook de kapper werd niet overgeslagen. Liz was zo blij met haar gestylde en geknipte haren. Ook hebben de kids geschaatst op een klein ijsbaantje. De traditionele lichtshow op de Piazza Duomo was weer mooi. Vol herinneringen konden we in Casa in Bocca al Lupo gezellig de dag afsluiten.

ItaliaSi

passievooritalia-blog
Restaurant in Melle bij de Antagonisten

De dag erna had ik een afspraak gemaakt met de bierleverancier van ons delicatessenbedrijf ItaliaSi, die hoog in de bergen is gevestigd. De bierleverancier is onderdeel van een mooi project; de burgemeester van het dorp Melle besloot wat tegen de leegloop van zijn dorp te doen en startte met een groep jongeren het bierlabel. Daarna volgden  de lokale bar met zelfgemaakt ijs en koekjes, een grote tuin om de producten te gebruiken voor het restaurant en de oude school werd omgebouwd tot hostel. En alles gericht op circulair, sustainable en zelfvoorzienend. Echt de moeite waard om te bezoeken.

Bierproeverij

De bierproeverij was leuk en leerzaam, het eten fantastisch en  met rode wangen en drie potten vers gedroogde porcini (paddenstoelen) keerden we voldaan huiswaarts.

Oliebollen bakken

30 december is traditioneel oliebollen bakken voor Italianen. Met oude vrienden,  onze nieuwe Noorse vrienden en Nederlandse buurtgenoten, werd het een gezellige avond.

passievooritalia-blog
Risotto met verse witte truffel op oudejaarsavond

Op naar de jaarwisseling, welke wij op z’n Italiaans zouden gaan beleven. Dat betekent veel eten en vooral na middernacht veel muziek van onze vriend Dick en de eigenaar van het restaurant in Bene Vagienna. Het was maar goed dat we bleven slapen…

Hike en een speurtocht

De dag erna was het tijd voor een hike door de bossen. Voor de kids werd er een speurtocht georganiseerd rondom de borgata. Heerlijk om zo buiten te zijn!

Skiën 

passievooritalia-blog
Skigebied Prato Nevoso

Wat in deze tijd van het jaar niet mag ontbreken, is een bezoekje aan het skigebied. Dit keer gingen de kids met een band van de heuvel af in Prato Nevoso.  Ze kregen er geen genoeg van! Bovendien waren de sneeuwcondities vergeleken met andere gebieden erg goed.

Barbera Superiore

Op de terugweg bezochten we Mauro en Elena bij hun wijnbedrijf en met een heerlijke fles Barbera Superiore uit hun privé collectie genoten we van een huiselijke avond.

Bezoekje aan Genua

passievooritalia-blog
In het treintje in Genua

Het dagje Genua viel letterlijk in het water…. De snelweg veranderde in 1 grote plas, het bekende zee aquarium had slechts nog tickets voor 17 uur. Voor ons te laat. Gelukkig werd het even droog. Als alternatief hebben we toen een treintje geboekt voor een tour door de stad. Echt de moeite waard! Op die manier zie je de schoonheid pas goed en de Engelse uitleg erbij hielp ook natuurlijk.

Goed restaurant

In deze tijd van het jaar zijn veel restaurants gesloten, maar bij een restaurant kun je vaak terecht: Il Torchio in Dogliani. Voortreffelijk eten, leuke sfeer en als bijzonderheid een kerkje waar je na het vele eten een schietgebedje kunt doen.

Tijd om naar huis te gaan

passievooritalia-blog
Op visite bij onze Noorse overburen. Heerlijk zonnig

Na een laatste bezoekje aan onze nieuwe Noorse overburen  – wat zaten we lekker bij voorjaarstemperaturen in de volle zon – werd het tijd om in te pakken en naar huis te gaan.  Aan onze kerstvakantie in Casa in Bocca al Lupo kwam een einde.

passievooritalia-blog
Genieten bij Casa in Bocca al Lupo

Pfalz

Opnieuw besloten we om de reis in twee dagen te doen; dit keer een tussenstop in het Duitse Pfalz. Laten daar nu de betere Duitse wijnen vandaan komen! Bij een wijnboer aten we én sliepen we zeer goed. Al met al een heerlijke kerstvakantie in Casa in Bocca al Lupo gehad.

Vakantie boeken

Ben je geïnteresseerd in een vakantie in onze casa, check dan de beschikbaarheid op de website.”

Ciao Kees.

Blog:

De droom van Anja

Anja aan het Iseomeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *