Kennismaken: Marije van Lake Idro Travel

passievooritalia-blog

Lake Idro Travel

Passie voor Italia spreekt met reisadviseur Marije Sinnema over haar bedrijf Lake Idro Travel en waarom ze echt verliefd werd op Italië.

Op avontuur

Marije vertelt over haar Italië

Marije: ‘Ik was 19 jaar. Met een koffer in de hand en een buskaartje op zak stond ik op het station van Zwolle, wachtend op de bus van Euroliners die me naar het verre Italië zou brengen. Ik was er nog nooit geweest. Laat staan dat ik van het Idromeer, mijn eindstation, had gehoord. Zo begon mijn Italiaanse  avontuur in het jaar 2000. Ik ging werken in een restaurant, ‘Ristorante Holland’.

passievooritalia-blog

20 jaar later

Nog nooit een bord geserveerd maar dat maakte allemaal niet uit, ik vond het enorm spannend, en stoer. Helemaal alleen in een vreemd land waarvan ik de taal niet kende. Ik heb het drie seizoenen met heel veel plezier gedaan. Nu iets meer dan 20 jaar verder ben ik er nog steeds. Tijdens het laatste seizoen ben ik mijn nu ex-man tegen gekomen en ben niet mee weggegaan.

Lake Idro specialist

In al die jaren ging ik steeds meer inzien in wat voor mooi gebied ik woonde. Langzaam rolde ik de toeristische sector in en wist dat daar mijn passie lag.

passievooritalia-blog

Ik haalde er zoveel voldoening uit! In het begin was het meer een bijbaantje, ik werd gevraagd om de vakantie beurzen te doen. Eerst in Nederland, en daarna ook in Duitsland. Ik was vereerd! En zo kwamen er steeds meer leuke dingen bij. 

Fulltime baan

Sinds 2018 is het eigenlijk mijn fulltime baan. Ik ben voor mezelf begonnen. Ik werkte daarvoor al samen met Holli-day.com, een Nederlandse aanbieder van tickets en tours en een plaatselijk outdoor bedrijf. Kort gezegd,  ik bemiddel tussen aanbieder en de klant. Wil een familie een geweldige canyoning tocht doen? Geen probleem, die kan je bij mij boeken. En zo geldt dat voor ontzettend veel activiteiten.passievooritalia-blog

Weddingplanner

Ik ben altijd wel op zoek naar nieuwe ideeën en producten die ik aan kan bieden. Ik werk ook samen met een Nederlandse weddingplanner, ik ondersteun haar met het ‘veldwerk’ en tijdens de dagen van de bruiloft. Daarnaast nog steeds de vakantie beurzen en heb ik een contract om een schitterende omgeving te promoten. 

passievooritalia-blog
Marije rondom de bergen aan het Idromeer

Lake Idro Travel online

Tijdens de zware lockdown van enkele maanden in het voorjaar van 2020 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een droom die al jaren in mijn nachtkastje ergens onder het stof lag eruit getrokken. Binnen 2 weken was Lake Idro Travel online. 

Informatieve website

Het is een website waar je alle informatie over de omgeving van het Idromeer kan vinden. Je kunt een accommodatie  boeken en mijn persoonlijke ervaringen en avonturen lezen. Dat miste deze omgeving naar mijn idee. De reacties die ik kreeg op mijn nieuwe project bewezen dat des te meer. 

Het was best riskant, investeren in iets waarvan je niet weet of het überhaupt aanslaat. Plus ik was alleen. Ik kon daardoor niet ergens op terugvallen. Maar ben blij dat ik de stap heb gezet, en ben eigenlijk ook best trots op mijzelf. Uiteraard is het niet het moment nu, maar ik weet zeker als de sector, hopelijk snel, weer gezond is dat het een succes wordt!

Passievooritalia-blog

Reisadviseur Passie voor Italia 

Ik ben nu ook reisadviseur van Passie voor Italia. Mocht je vragen hebben over een vakantie aan het Idromeer of omgeving, neem gerust contact op of neem een kijkje op mijn website. Volg je mij al op sociale media: Facebook  en Instagram

Ciao, Marije’

Blog Reizen met de trein 

Blog Reizen naar Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *