Op reis naar de bloemenriviera

Elma Versluis reist elk jaar naar Italië met haar zussen en komt altijd op hele leuke plekjes, Elma heeft al eerder haar reisveslagen gedeeld met Passie Voor Italia en dat vinden wij natuurlijk geweldig, geniet van dit leuke reisverslag.
“Zoals elk jaar gaan mijn 2 zussen en ik in de zomer een weekje naar Italië.
Wij zijn dol op de regio Ligurië / Imperia, ook wel bekend als de Bloemen Riviera. Dit vooral spreekt voor zich omdat het er zo mooi begroeid is. Elk seizoen heeft er wel weer een andere kleur de overhand. In juni is het voornamelijk de bougainville. Een pracht aan paarsrode kleur wat je tegemoet straalt. Deze streek is vooral bekend om de vele olijfgaarden waar de zogenaamde Taggische olijven geplukt en verwerkt worden.
Op de eerste dag stapten op een huurfiets om de tocht op de Pista Ciclabile te rijden. Deze gaat van Ospedaletti naar San Lorenzo al Mare. Van het traject waar vroeger de trein langs de kust reed is een aantal jaar geleden een fietspadgemaakt. Een fietspad van 24 kilometer waar ook een paar kleine tunnels zijn waar je doorheen fietst. Er mag geen gemotoriseerd verkeer komen, dus ideaal om een tochtje te maken.Pista ciclabile

Pista ciclabile
Seborga

We stopten in San Remo waar we bij een bakker op de hoek een vers stuk pizza en torte verde
kochten. Torte verde is groene taart, vaak gevuld met rijst, courgette en andere lekkernijen. Dit zo uit de hand opeten smaakt mij lekkerder dat het lekkerste gerecht op een terras. Alhoewel, een bord Trofie is me ook heel lekker. Dat is een pastasoort wat ook specifiek is voor deze streek. Een klein stukje deeg werd vroeger spiraalsgewijs om een breinaald gedraaid en dat wordt in een heerlijk gerecht verwerkt. Al dente gekookt, met pancetta, stukjes aardappel, stukjes sperzieboon, een hoeveelheid goeie groene pesto en een flinke hoeveelheid verse Parmezaanse kaas. Probeer het maar eens. Ons smaakt het altijd heerlijk. De volgende dag reden we met de auto we naar Seborga. Seborga telt ongeveer 2500 inwoners, en men zegt dat het een vorstendom is. De blauw witte vlaggen hangen aan bijna ieder huis en bij binnenkomst in Seborga staan er nog wachtershuisjes. Heel leuk om eens een ochtendje of middag heen te gaan. Wij waren er eind van de ochtend en aten ravioli met een subtiele vulling van geelstaart, familie van de makreel en een saus van konijn met Taggische olijven.Sebotga

Dolceacqua

Ook bezochten we Dolceaqua waar deze zomer tot eind juli alles in het teken staat van de schilder Monet. Monet heeft op een van zijn schilderijen de eeuwenoude brug geschilderd en daarom heeft het mooie dorp een expositie aan hem geweid. Dolceacqua heeft de meest bekende wijn van Ligurië, namelijk de Rossese. Overal in dit dorp kun je het kopen en een glaasje drinken op het terras. Genieten van slenteren in de oude straatjes, of een markt bezoeken. Heerlijke wijn drinken en kaas eten. Waar je ook naar op zoek bent, waar je ook van houdt, Ligurië heeft het eigenlijk allemaal.Dolceacqua

Je kunt in deze streek ook nog gewoon een bedje plus parasol huren op het strand zonder dat daar extreem hoge prijzen voor worden gevraagd. Heb je dan tussen de middag zin in een heerlijk bord pasta vongele of een bord met gegrilde vis, vlees of groente dan kun je dat gewoon op het strand doen.Vongole

Tegenwoordig zie je in steeds meer restaurants op de menukaart een aantal getallen achter ieder gerecht staan. Die corresponderen met een lijst achterin de menukaart met de productgroepen zoals bijvoorbeeld: ei – vlees – granen. Dus wel handig als je bijvoorbeeld vegetarisch verkiest. Zo kun je checken of hetgeen je wilt bestellen vlees bevat.

Verblijf je niet in een hotel maar maak je zelf je avondeten? Dan kun je je hart op halen bij het boodschappen doen. Bij de grotere supermarkten, die soms wel 24/7 open zijn hebben ze de meest geweldige groente-kaas en vis/vleesafdelingen. Met bijvoorbeeld paprika’s zo groot als een flinke mannenhand. Let wel: bij het pakken van groente-en fruit ben je wel verplicht om de handschoentjes die er hangen te dragen. Er werd niet blij gekeken toen ik dat eens vergat. We kennen dat in Nederland immers niet.
Ook hebben we nog tochtjes gemaakt naar de markt in Bordighera en naar Bussana Vecchia, dat
dorp is in 1887 getroffen door een aardbeving en gedeeltelijk verwoest en vielen veel doden tijdens de kerkdienst die net plaatsvond. In de jaren 60 trokken er een aantal kunstenaars naar het dorp. Heden ten dage is het zeker de moeite een bezoekje te brengen.
Helaas zat het er voor ons na een week alweer op. We raken het nooit zat om onze vakantie in dat gedeelte van Italië door te brengen. Ook is het zo fijn dat je kunt vliegen op luchthaven Nice en je daar gemakkelijk met een huurauto binnen een uurtje in Imperia zit. Ook kan het makkelijk met de trein via Ventimiglia. Een echte aanrader hoor, als je van authentiek Italië houdt.”
Wil je ook een fijne vakantie boeken naar deze streek, neem dan contact op met ons; passievooritalia@gmail.com. Wij kunnen dit voor je regelen.
Ciao Jennifer & Anja

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *