Fietsen door Rome

Bajabikes-rome

Altijd al een keertje naar Rome gewild? Wat dacht je een fietstour door Rome? Kijk hier dan voor de beste tips!

Naar Rome

Al meer dan 2000 jaar heeft Rome een enorme aantrekkingskracht voor de nieuwsgierige mensen. Nergens in Europa vind je zoveel geschiedenis bij elkaar. Je zou er een maand kunnen zijn om alles in 1 keer te bekijken. Dat klinkt aantrekkelijk natuurlijk, een hele maand door de Italiaanse hoofdstad struinen, maar zoveel tijd hebben niet veel mensen. De uitdaging is daarom om zoveel mogelijk te zien in slechts een paar dagen én het moet wel leuk blijven.

Bajabikes-rome

De belangrijkste bezienswaardigheden van de Eeuwige Stad

Elke stad heeft een aantal trekpleisters, locaties die je echt gezien moet hebben. Het is daarom heel handig om een expert in te schakelen om Rome te ontdekken!

Boek hier jouw vakantie:

Het is slim om de eerste ochtend van je verblijf te kiezen een fietstour met een lokale gids van Baja Bikes. Deze expert, woont al jaren in de stad en kent dus alle mooie plekjes. Ook niet onbelangrijk, de expert kent alle binnenweggetjes om de drukte te ontlopen.

Bajabikes-rome

Een van de stops is bij het Colosseum. De gids plaatst je namelijk op een verhoging, iets van het enorme stadion af. Zo heb je het beste uitzicht en kijk je tevreden neer op de grote groepen mensen die beneden in de rij staan. De gids vertelt je natuurlijk ook de mooiste verhalen over het Colosseum. Zo kom je ook te weten dat er vroeger ook vrouwen in het Colosseum hebben gevochten. Wist jij dat?

Bijzondere verhalen van de gids

Heerlijk  fietsten in een rustig tempo langs de verschillende plekken. Sommigen enorm populair, zoals het Pantheon en de Trevifontein, maar ook kom je op plekken waar je anders nooit gekomen zou zijn. De gids laat je bijvoorbeeld ook een kerk zien die uit drie delen bestaat. Het ‘nieuwe’ deel komt uit de 16e eeuw. Dit staat weer bovenop een 10e eeuwse kerk die op zijn beurt weer op Romeinse ruïnes stond. Dit zijn weetjes die je normaal gesproken niet zo snel aan de weet komt. Zo’n gids weet meer dan alleen de verhalen van de trekpleisters.

Bajabikes-rome

Fietsen door Trastevere

Een persoonlijke favoriet is het fietsen door de straatjes van Trastevere, wat een leuke buurt is dat! In een klein straatje sta je dan ineens stil en wordt je verrast met de lekkerste huisgemaakte pasta van de stad. De orecchiette alla pugliese zijn verrukkelijk.

Trastevere is een oude volkswijk in Rome met middeleeuws huisjes en smalle steegjes. Het is een levendige wijk met de vele pizzeria’s, trattoria’s en restaurantjes. Ook zeker de moeite waar om daar in de avond heen te gaan.

Hoe lang duurt de fietstour

Alles bij elkaar duurt de fietstour drie uur. De lijst met bezienswaardigheden die de meeste mensen willen zien kun je vrijwel geheel afstrepen. De gids weet echt de allerleukste plekjes! Zelfs als je vraagt waar je de beste gelato kan kopen, krijg je de meerdere adresjes waar je uit kan kiezen.

Bajabikes-romeTe voet door Rome

Na de tour met de expert is het natuurlijk ook heerlijk om te voet door de stad te lopen. Denk aan het gebied tussen Campo di Fiori’ en Piazza Navona. De straatjes daar zitten vol kleine winkeltjes. En vergeet ook de Italiaanse keuken niet. In Trastevere heb je de beste restaurantjes. En probeer ook eens Maccheroni, achter het Pantheon. Rome is fantastisch! Deze bijzondere stad 1 keer bezoeken is ook eigenlijk niet genoeg. Er valt zoveel te zien dat het slim is om de rondleiding met de lokale gids echt van te voren te boeken. Zo houd je namelijk tijd over voor al die lekkernijen en wordt jouw ervaring in Rome zo mooi als je hebt gehoopt.

Boek hier jouw vakantie:

 

One thought on “Fietsen door Rome”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *