Fietsen door Lecce – Puglia

passievooritalia-blog-bajabikes

Fietsen door Lecce – Puglia

Wanneer je een citytrip doet of op vakantie gaat naar de mooie barokke stad Lecce, ga dan altijd fietsen door Lecce.

passievooritalia-blog-bajabikes
Engelstalige gids in Lecce

Engelstalige gids

Wanneer je dit op de eerste dag doet, ken je de stad al een beetje en wandel je de andere dagen rustig nog eens langs al die mooie highlights. De Engelstalige gids vertelt je de mooiste verhalen én geeft je de beste tips om jouw verblijf echt geweldig te maken.

Lecce

Lecce ligt in de plaats Puglia, dit is in de hak van Italië en wordt voor een groot deel omringd door de Adriatische zee en de Ionische zee. Het is een heerlijke bestemming om te bezoeken, dankzij het aangename klimaat en de prachtige Lecce bezienswaardigheden. Deze plek is wat authentieker dan Rome, Toscane of het Gardameer, omdat er minder toeristen rondlopen. 

passievooritalia-blog-bajabikes
De mooie kust rondom Lecce

TIP: In augustus hebben de Italianen vakantie. Reserveer wel van te voren je bedje op het strand. Het is dan heel druk.

Pasticciotto en indrukkende gebouwen

Lecce staat ook wel bekend als ´het Florence van het zuiden´ en je kan er indrukwekkende Barokke gebouwen verwachten.

passievooritalia-blog-bajabikes
Piazza del Duomo Lecce

Vergeet daarbij ook de verrukkelijke Italiaanse keuken niet. Zo staat de streek bekend om de Pasticciotto. Dit is een typisch lekkernij: een licht krokant cakeje dat gevuld is met een zachte, romige crème wat geel van kleur is.

Reizen naar Lecce

De stad is te bereiken door te vliegen op Bari of Brindisi en vanuit daar de trein of auto te pakken richting het zuiden. Wanneer je een mooi appartement zoekt, check dan eens The Garden Suite at Palazzo Famularo

Citytour naar Lecce

Lecce is een van de grotere steden in de regio Puglia en je kan je hier dan ook prima een dag of drie vermaken. De stad is ideaal om lekker in te verdwalen. Het bevat veel galerijen, bijzondere goeie restaurants en kleine straatjes die je nieuwsgierigheid zullen wekken én zeker verrassen. Vergeet ook niet Museo Faggiano te bezoeken. Een privé museum met 2000 oude archeologische ontdekkingen. De familie runt het museum nog steeds. Om je vakantie te starten, doe dan een fietstour.

Leer Lecce kennen doormiddel van een fietstour met een local

Maak je stedentrip of vakantie compleet met de tours in Lecce van Baja Bikes. Tijdens de 2 uur durende fietstocht neemt hun Engels sprekende gids je mee op avontuur. Je fietst niet alleen langs de bekende highlights, maar ook langs de minder bekende plekken, die alleen locals kennen.

passievooritalia-blog-bajabikes
Fietsen door Lecce met Baja Bikes

Je zult de stad op een unieke manier leren kennen en je krijgt een kijkje in het dagelijkse leven van deze prachtige Italiaanse stad. Hierdoor kom je meer te weten over de cultuur en de geschiedenis van Lecce.

Wil je liever op eigen tempo fietsen in Lecce ?

Fiets huren in Lecce

Een fiets huren is erg eenvoudig te doen. Op de fiets kan je heel veel van de stad zien in korte tijd. De smalle straatjes, historie en architectuur van Lecce zullen je absoluut versteld laten staan. De locatie zit op een centrale plek, dus dat is erg ideaal.

Bezienswaardigheden in ´het Florence van het zuiden´

passievooritalia-blog-bajabikes
Basilica di Santa Croce Lecce

Wat niet te missen is, is de Piazza Sant´Oronzo. Dit is een van de grootste pleinen van de stad. Hier vind je het Romeins amfitheater en andere imposante Barokke gebouwen. De kerk Basilica di Santa Croce is ook een lust voor het oog. Hier kom je ook langs met de fietstour. Het gebouw komt uit de 17e eeuw en doordat het zoveel versiering bevat, moet je echt even de tijd nemen om het in je op te nemen.

Kortom; er is genoeg te zien in Lecce!

Baja Bikes Itaië

Boek je fietstour bij Baja bikes

Blogs over Lecce

10 Favorieten van Roberta Pagnier

Blog Jennifer – Lecce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *