Retreat in Sardinië

passievooritalia-keepalivetours

Keep Alive Tours & Retreat Sardinia, Sardinië-specialist Sam Pitzalis over reizen betekenisvol maken.

Reizen met betekenis, diepgang, persoonlijk belang

Sardinië, vol plekken die betekenisvol te beleven zijn. Nu we wat minder ‘zomaar voor de lol’ zouden ‘mogen’ reizen, is het tijd om dat reizen meer te doen met betekenis, diepgang, persoonlijk belang. Stel dat je merkt dat je wat vastzit. Dezelfde dingen herhaalt in leven en werk. En je wilt wel wat meer ruimte voor ontwikkeling? Ja, hoe, wat, en dan graag met positief effect. Ga dan mee met de retreat van Keep Alive Tours. 

passievooritalia-keepalivetours

 

This is you

Er anders uitkomen. Sardinië zit toevallig (?) vol met plekken die betekenisvol te beleven zijn. 

passievooritalia-keepalivetoursDenk aan het bezoek aan deze grot. Je kunt de ruimte erin gaan, in dat doodshoofd, en daar bijvoorbeeld met Peter den Haring een sessie doen die inzicht geeft in welke voorouder je in dit leven van je blijft belasten met iets dat bij die voorouder hoort, en niet bij jou.

Daar kun je dus afstand doen, van het gedrag dat je door die voorouder nog steeds aan het herhalen bent, alleen wist je tot nu toe nog niet wat dat was, van wie dat kwam, en hoe je daarvan afstand kunt doen. Het resultaat zie je ook op de foto: opgelucht, bevrijd, moedig, speels, onbevangen, vertrouwend eruitkomen!

Klaar om een nieuw inzicht en nieuwe mindset naar buiten te brengen. This is you, outgoing with a mooie mission. Die zat er natuurlijk al in, en dat voelde je al een tijdje, maar het kwam er gewoon nog niet uit. Omstandigheden, overtuigingen, keuzes. Je kent het wel.

passievooritalia-keepalivetours

Vriendschappen voor het leven

Profiterend van de rust, ruimte en vooral de afstand van thuis
Naast de aanwezigheid van dit soort plekken – al duizenden jaren geleden van ceremonieel belang, en nu dus ook – is het verder de enorme rust en ruimte en leegte op Sardinië die zijn werk doet. De afstand van thuis, de liefdevolle sfeer, ook in de groep, met allemaal mensen die levenservaring hebben.

Er ontstaan vanzelf vriendschappen, ietsje dieper dan ‘we houden van hetzelfde bier’. Want datzelfde bier kun je ook gewoon in Holland drinken, hè? Hier op Sardinië kun je bijzondere omstandigheden, mensen, gebeurtenissen opzoeken, die veelal geen toeval zijn. Het is soms alsof het leven het waardeert dat we dit werk doen: het geeft via toeval aan dat we op de goede weg zijn, samen.

Zeer bijzonder om dat mee te maken, want ja, hoe zou het voelen als het toeval opeens veel meer mee begint te bewegen? Het verkennen waard.

Inzicht krijgen

 

passievooritalia-keepalivetours

Levensoverzichtelijke plekken. Ook op zo’n plek als je hierboven ziet, kun je ietsje meer doen dan vaststellen: ‘apart zeg, oké, waar is mijn biertje’. De ruimtes die je ziet kun je – bijvoorbeeld ook met Peter den Haring, die het begeleidt – je eigen een overzicht samenstellen van gebeurtenissen die in je leven tot nu toe indruk hebben gemaakt, positief en negatief.

Grote kans dat je daar je overlevingsstrategieën, je gedrag, op hebt gebaseerd. Zo’n overzicht samenstellen, zien, leidt tot een dieper begrip en… een diepere acceptatie van jezelf: ‘Geen wonder dat ik zo reageer op die en die situatie…’ De eerste stap op weg naar afstand kúnnen nemen van bepaald gedrag is helder krijgen waar het vandaan komt.

Natuurlijk is er in de buurt van deze plek een andere plek, die weer mooi symbool staat voor hoe je je toekomst graag voor je ziet. Of… je gebruikt deze zelfde plek ervoor, maar dan vanuit een veranderd gezichtspunt. Want je gaat de dingen voortaan anders zien, hè.

En dat op maar 2 uurtjes vliegen

Verstandig weg van thuis. De voorbeelden hierboven zijn natuurlijk bezien rondom de insteek die Peter den Haring in zijn sessies presenteert, het is zijn ding, dat hij sowieso al doet aan de keukentafel thuis. Maar hoe denk je dat het binnenkomt als inzichten en nieuwe keuzes ontstaan op indrukwekkende plekken, met een oeroude energie en dat ‘op maar twee uurtjes vliegen’ toch heel ver weg van huis; lees: weg van ‘jouw verandering of nieuwe keuzes’ ontmoedigende stoorzenders die de mensen en omstandigheden in je Nederlandse leven kunnen zijn?

Je kunt van zo’n Sardinië-reis moedig, vrolijk, verstandig, dieper verbonden eerlijker richting jezelf en de mensen om je heen terugkomen, als je wilt, als je een beetje durft. En daar zitten we natuurlijk allemaal mee, dus helpen we elkaar daarbij, ook door contact te houden bij terugkomst, feeling.

 

Deel je ervaring

Indrukwekkend oefenen en uitwisselen – Reken maar dat je sowieso op plekken komt… Niet alleen had je ze zonder deze reis nooit gezien, maar je kunt ze op een volgende vakantie mooi ook aan je gezin of partner laten zien. En ter plekke mooi even aankaarten wat het met je gedaan heeft, wat het je heeft doen beseffen, waar het vandaan komt. ‘Snappen jullie?’ Antwoord, hopelijk: ‘Pap/mam, ik zit daar ook een beetje mee.’

Effect: goed gesprek. Eindresultaat: contact. Ja, zo’n reis is vaak best een opoffering, financieel, qua tijd, maar 1) gáát het wel ergens over en 2) doe je het ook voor de mensen om je heen. Eng, ja, maar weet je nog dat je een gevoel had dat er wel wat meer ruimte mag komen, in je leven, zoals aan het begin geschreven? We gaan ook oefenen, natuurlijk. Bijvoorbeeld in zo’n toren, ook zo’n duizenden jaren oude ceremoniële plek. Hier kun je de nissen heel mooie gebruiken om – eruit stappend, naar het midden van de cirkel waarlangs de nissen staan – je nieuwe boodschap hardop te zeggen, tegen jezelf en tegen de mensen die er dan zijn. Oefenen voor thuis, ver weg, veilig, met goede intenties, puur, waarachtig…

passievooritalia-keepalivetours

 

Boek een vakantiehuisje in Sardinië

Wil je zelf inspiratie en rust opzoeken in Sardinië, dan kan vanuit het herenhuisje van Sam. Een prachtig traditioneel authentiek Santu Lussurgiu, met vele lokale tips, boek dan nu: https://www.booking.com/hotel/it/casa-borgo-autentico.nl.html

https://passievooritalia.nl/2020/11/09/sardinie-specialist-sam-pitzalis-keep-alive-tours/

Ciao,

Sam Pitzalis

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *