De mooiste zandstranden van Italië

Passievooritalia-blog-stranden

Hier vind je de mooiste zandstranden van Italië

Waar vind je de mooiste zandstranden van Italië. 

Heb je een last minute naar Italië geboekt? Of ben je een strandvakantie naar dit prachtige land aan het plannen? Niet elk deel van Italië beschikt over de beste zandstranden, er zijn namelijk ook veel kiezelstranden. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je heerlijk tot rust kunt komen en het fijne zand tussen je tenen kunt voelen! Lees hier meer over de mooiste zandstranden van Italië.

passievooritalia-blog-stranden
Stranden

Sardinië

Dit eiland staat bekend om de schitterende kustlijn. De witte zandstranden in combinatie met de kliffen maken van Sardinië een geweldige vakantiebestemming. Er is zelfs een strand waar het zand een pastelkleur heeft. Dit strand is een beschermd gebied. Maar ook als je op Sardinië wil snorkelen, schildpadden wilt spotten of door de duinen wilt wandelen, zijn er veel stranden waar je terecht kunt. Veel mensen vinden de stranden op dit eiland vergelijkbaar met de Caribbean. 

Passievooritalia-blog-stranden
Strand Puglia

Puglia

Wil je op het vasteland van Italië blijven? Vertrek dan naar het zuiden en bezoek Puglia. Dit is niet alleen een goede wijnstreek, maar de stranden zijn ook geweldig. Er is veel keuze in deze omgeving. Je kunt zelf bepalen of je een strand bezoekt waar veel strandtentjes zijn of juist alleen maar natuur. De Italianen hebben de stranden erg mooie namen gegeven. Zo betekent Finestrella dei Sogni ‘raampje van de dromen’, en zo ziet dit strand er ook daadwerkelijk uit! In Puglia zul je kalkstenen kliffen treffen. Dit zorgt voor een adembenemend uitzicht.

passievooritalia-blog-stranden
Strand Sicilië

Sicilië

Paradijselijke stranden zijn kenmerkend voor dit prachtige eiland. Op welk deel van het eiland je jezelf bevindt maakt niet zoveel uit, de pareltjes vind je toch wel! Er zijn rustige stranden, gezellige stranden met barretjes en stranden waar je mond van open zal vallen. Sommige gebieden geven je namelijk het gevoel alsof je Italië hebt ingeruild voor de Caribbean. De natuurlijke omgeving beschikt ook over veel groen waar je een mooie wandeling kunt maken, waarna je uiteindelijk op een wit zandstrand terecht komt.

passievooritalia-blog-stranden
Strand Sardinië

Cefalù schijnt het mooiste middeleeuwse stadje te zijn dat tevens ook aan het strand ligt.

passievooritalia-jennifer

Toscane

Deze historische streek heeft niet alleen wijngaarden en indrukwekkende heuvels te bieden, er zijn ook nog eens prachtige stranden om te ontdekken. De beste stranden vind je tevens in natuurreservaten. Deze zandstranden liggen namelijk wat meer afgelegen. Vaak moet je nog ongeveer 2 kilometer door het natuurgebied heen lopen voordat je bij de kraakheldere zee komt. Dit is zeker de moeite waard. Zie de wandeling door de natuur als een bonus. Er zijn ook stranden te vinden nabij de gezellige steden die je na een stranddagje kunt bezoeken voor een typisch Italiaanse maaltijd.

Conclusie

Heb je de mogelijkheid om een goedkope vakantie naar Italië te boeken? Dan kun je zowel op Sardinië als Sicilië terecht. Maar ook als je graag op het vasteland wil verblijven profiteer je nog steeds van adembenemende stranden in Puglia of Toscane. Neem de tijd om de omgeving te verkennen en kom tot rust in de wonderlijke natuur. Ook tijdens de nazomer kun je perfect op reis in Italië.

passievooritalia-jennifer

Lees deze blog over een mooie rondreis door Sicilië. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *