De Italiaanse talenschool van Suzanne

Suzanne heeft een talenschool voor Italiaanse taal – Lettere – in Den Haag en vertelt over haar leven met haar Italiaanse man Alberto én over haar school.

Mijn naam is Suzanne Bramante-van der Poel. Ik ben Nederlandse maar inmiddels goed geïntegreerd in de Italiaanse community hier in Den Haag en omgeving.

Ik woon samen met mijn Italiaanse man Alberto, zijn zoons Nicolo’ en Giampaolo en onze gezamenlijke zoon Jacopo in Wassenaar, op een heerlijke plek vlakbij het strand. Wij hebben het tot een kunst verheven om het beste uit onze beider culturen te halen. Dat betekent dat er regelmatig een lading Italiaanse wijnen, worstjes, mozzarella en een enorme pecorino-kaas uit Italië arriveert, maar dat we ook af en toe genieten van een stampot met een gehaktbal. Ook de Italiaanse gastvrijheid is één van die dingen die bij ons thuis niet weg te denken valt. Iedereen is welkom en als je toevallig langskomt tijdens het eten, dan eet je mee en krijg je er ongetwijfeld een goed glas wijn bij.

Hoewel ik Nederlands met mijn eigen zoon spreek, is de voertaal is bij ons thuis Italiaans. Ik sprak al goed Italiaans voordat ik mijn man leerde kennen omdat ik Italiaans heb gestudeerd aan de universiteit van Groningen en aan de Università degli Studi di Siena (Italië), maar dankzij mijn man heb ik mijn Italiaans tot een nog hoger niveau kunnen tillen.

06-09-2019: Overig: Open Dag Lettere: Den Haag -Open Dag Lettere 2019

Toen ik mijn talenschool voor Italiaanse taal Lettere in 2008 oprichtte had ik al heel wat jaartjes lesgegeven aan verschillende taleninstituten. Daar kwam ik in aanraking met zeer uiteenlopende methodes en lestechnieken waarvan sommige me aanspraken en anderen veel minder. Ik voel van nature goed aan wat een ander nodig heeft en geloof daarnaast helemaal in de kracht van leren op een creatieve en tegelijkertijd goed opgebouwde manier. Aldoende leerde ik steeds beter inspelen op de cursist. Ik leerde het belang van herhaling, van doen, doen, doen en ik kwam erachter hoeveel makkelijker je leert als je je kunt ontspannen en het naar je zin hebt. Dit alles resulteerde in een eigen Lettere-methode, een persoonlijke en speelse aanpak en een professioneel bedrijf dat zich blijft vernieuwen en groeien.

06-09-2019: Overig: Open Dag Lettere: Den Haag Open Dag Lettere 2019 L-R:

Inmiddels geef ik de lessen niet meer alleen, maar werk ik samen met de docenten Michela en Marianna en binnenkort komt ook docente Francesca het Lettere-team versterken. We genieten enorm van de interactie met elkaar en met onze cursisten.

Les in Lucca – We hebben dit jaar voor het eerst een najaarscursus in Lucca (Toscane) gegeven én onze online cursus Italiaans voor beginners is van start gegaan. Beide zijn met lof ontvangen en dat maakt me een blij en dankbaar mens. Ik hoop nog heel lang door te gaan met dit mooie werk en nog veel leuke, creatieve dingen te doen rondom het onderwijzen van de Italiaanse taal.

Wil je meer informatie over de Talenschool Lettere, kijk dan op:https://www.lettere.nl/. Of neem contact op met Suzanne: 06-28279299

De Stadhouder, unit 42
Stadhouderslaan 9
2517 HV Den Haag

Binnenkort zal Suzanne een leuke winactie met Passie voor Italia doen. Hou ons in de gaten :).

A presto Anja en Jennifer

 

Published by

2 thoughts on “De Italiaanse talenschool van Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *