De B&B van Joëlle in Lecce

Joëlle vertelt haar inspirerende verhaal over haar vertrek naar Italie en haar leven.

We nemen je mee naar Lecce in Puglia. Nederlandse Joëlle is de eigenaar van B&B Little Dolce. Nadat ze jaren fashion designer is geweest, besluit ze op een dag om het anders te gaan doen. Ze zegt haar baan op en verlaat haar vrienden en familie. Ze gaat naar Lecce, ook wel de barokke stad genoemd. Wanneer je eerder in Lecce bent geweest, begrijp je waarom Joëlle op slag verliefd werd op deze prachtige lichte stad.

passievooritalia-littledolce
Joëlle
passievooritalia-littledolce
Lecce

We spraken Joëlle over haar leven in Lecce. Joëlle: “Ondertussen voel ik me hier helemaal thuis en ben ik goed ingeburgerd. In het weekend ga ik met mijn Italiaanse vriend; Riccardo en vrienden naar het strand en blijven we daar tot de zon letterlijk in de zee zakt. Doordeweeks drinken we een heerlijk glas wijn op 1 van de vele terrasjes die Lecce te bieden heeft en kletsen we de oren van elkaars hoofd.

Als ik onderweg van A naar B een vriend(in) tegen kom, nemen we altijd even de tijd voor een kopje koffie. Kortom, ik geniet van het leven in het zuiden van Italië.”

passievooritalia-littledolce
B&B Little Dolce

Joëlle heeft ook een prachtige samenwerking met haar vriendin Hanneke. Samen beheren zij Taste of Puglia. Een webwinkel met de mooiste producten uit Puglia.

Joëlle: “Sinds eind 2018 exporteer ik samen met Hanneke de typische producten van Puglia naar Nederland. Wij vinden dat je niet alleen in deze pure regio, maar ook gewoon in Nederland moet kunnen genieten van de lekkere pasta’s, olijfolie en taralli (typische zoutjes). Verder exporteren we ook typische Pugliese interieur accessoires zoals bijzondere glazen serveerplanken die gemaakt zijn van grote wijnflessen.

Omdat wij veel liefde voor de regio hebben, werken we alleen met kleine familiebedrijven om ze te steunen. Daarnaast zijn veel van onze producten met de hand gemaakt, dat geeft iets extra’s en karakteristieks net als de regio!”

passievooritalia-littledolce

Wil je meer weten over Joëlle, Little Dolce b&b of over Taste of Puglia, neem dan contact op met Joëlle: 
www.littledolce.nl
www.littledolcetravelplanner.com
www.tasteofpuglia.nl
00393208748588

passievooritalia-littledolce

passievooritalia-littledolce

passievooritalia-littledolce

passievooritalia-littledolce

EBOOK: Door de jaren heen verzamelde Joëlle de mooiste highlights en de beste tips over Lecce. Hiervan heeft ze een prachtig e-book gemaakt. Ze neemt je mee op pad door de sfeervolle straten van Lecce. Ontdek met Joëlle de onontdekte barretjes, gelateria’s en restaurants. Ook vind je de leukste verhalen over het lokale leven.

In het boek vind je interessante feiten en mythes, die je niet in andere boeken zult terugvinden. Extra leuk is dat naast Lecce, Joëlle ook de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden buiten de stad deelt. Alle mooiste steden en plekken van het mooie Puglia laat je ze zien. Op die manier kun je lekker thuis op de bank lezen en genieten. En wie weet ga je zelf op onderzoek in het mooie Lecce en Puglia. Joëlle zou je graag ontmoeten in haar mooi B&B Little Dolce.

Alvast meer lezen over Lecce en de omgeving?
Koop dan nu het ebook bij Joelle via de webshop van Taste of Puglia.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *