Blog Jennifer – Mora Mora, haaien en tornado’s

Hoi ik ben Jennifer van Passie voor Italia. Momenteel verblijf ik voor 2 maanden in Lecce in B&B Little Dolce van Joëlle. Graag vertel ik je over mijn avonturen. Vandaag Mora Mora, haaien, en tornado’s.

Mensen die mij goed kennen weten dat ik gefascineerd ben door tornado’s en haaien. Als er een Shark week is op Discovery Channel zit ik iedere avond te kijken. Dat is een leuke hobby, echter, als je met mij naar de kust gaat ben ik niet zo’n diehard die gelijk van de boot springt, of gelijk in het diepe donkere gedeelte gaat zwemmen. Alles behalve dat! Dieper dan ter hoogte van mijn heupen is zeker diep genoeg.

Als ik zwem, kijk ik altijd om mij heen. Je weet maar nooit wat er allemaal zwemt. Vooral als ik net in een gebied ben aangekomen wat ik niet ken, ben ik extra alert. Is dat een vin? Oh nee, het is een schaduw, erg hè hahaha.

Een vriendin vertelde mij laatst dat ze een paar jaar geleden ging duiken in Egypte. Met een groepje werden ze afgezet midden in de Rode Zee. Leuk vissen kijken. Echter toen ze weer omhoog kwamen was het bootje weg. Ze waren vergeten dat zij er nog waren. Dus, even een goed beeld schetsen; de boot was weg, ze waren alleen, het werd donker, in een heel diepe Rode Zee, tevens bewoond door o.a. hamerhaaien, blacktip haai en white tip haai. Oh, en vergeet de gevaarlijke tijgerhaaien en de witte haai niet! Die zwemmen daar ook lekker rond. Prachtig toch! Echt zo leuk om daar te duiken! Eh nee dus. Gelukkig zijn ze gered. Ik weet 1 ding, als het mij was overkomen zou ik een hartaanval hebben voordat ze mij zouden komen ophalen. Geen duik dus voor mij in de Rode Zee.

passievooritalia-jennifer

In ieder geval ik ben vandaag aan de kust in Italië bij de prachtige beachclub Mora Mora. De golven zijn niet zo hoog, het water is turquoise van kleur. Heerlijke dagje voor de boeg. Ik ken deze kust en het water ondertussen al goed. Heb er al meerdere keren gezwommen. Na een grondige research kom ik tot de conclusie dat hier geen haaien zijn! Wat een opluchting!

Maar….mocht je willen zwemmen in de buurt van Sicilië en Malta, kijk dan uit en zwem niet te ver. De witte haai is daar namelijk wel gesignaleerd. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 ;).

passievooritalia-jennifer
Beachclub Mora Mora

Ik dwaal weer af. Zoals ik je al vertelde, ben ik ook gefascineerd en bang tegelijk voor stormen en tornado’s. Echt, ik kan er uren over lezen en naar kijken. Het zelf meemaken is natuurlijk minder leuk.

passievooritalia-jennifer

Mijn man en ik liggen dus op een idyllisch strandje aan de oostkust van Lecce. Het weer is heerlijk, lekker windje en een paar wolkjes. De vlag was wel rood, maar zwemmen met je buik over de bodem is niet zo gevaarlijk 😉

In mijn ooghoek zie ik dat de wolken steeds groter en donkerder worden. ‘Zullen we gaan?’ Vraag ik aan mijn man. ‘Ik vertrouw het niet helemaal.’ Mijn man lacht erom en wil absoluut niet weg. Toch hoor ik kleine alarmbelletjes.

Met een angstzweetdruppel (of komt het door de warmte?) op mijn voorhoofd kijk ik nog eens naar het filmpje op YouTube van 25 augustus. In de regio Lecce, aan de kust is een tornado ontstaan. Pikzwarte lucht en een draaiende buis. Ik check de lucht en zie geen draaiende buis. Het zit mij echter niet lekker. Ik laat het filmpje nogmaals aan mijn man zien, maar hij lacht het gevaar opnieuw weg. https://m.youtube.com/watch?v=pViUEFa-mQg

Terwijl ik naar de wc loop van de beachclub Mora Mora, kom ik een van de werknemers van de beachclub tegen. Hij kijkt bezorgd naar de lucht achter mij, dan loopt hij snel verder om de parasols dicht te klappen. Oké, mijn alarmbellen gaan nu toch echt hard rinkelen. Er zijn steeds meer mensen die naar de lucht kijken. 

Als ik naar mijn man kijk, zie ik hem heerlijk ontspannen in zijn boek lezen. Hoe dan? Als ik terug kom wijs ik naar de lucht die nu echt donker is. Hij lacht. Ik moet niet zo bang zijn.

passievooritalia-jennifer

Een uur later en ……

De lucht is weer opgeklaard hahaha. Niets aan de hand! Gewoon weer een blauwe lucht. Hoe kon hij dit weten? Door al die tv beelden en YouTube filmpjes over haaien, stormen en tornado’s is mijn intuïtie enigszins aangetast.

Gelukkig heb ik een koelbloedige man die het gevaar toelacht en niet overal gelijk een haai of tornado ziet.

Blijkbaar heb ik zo’n iemand nodig 😉.

Mocht je ook eens in de buurt zijn en naar Mora Mora willen gaan:

Mora Mora Beachclub

SP366, 73026 San Foca Lecce

Tel: 00393938294228

Ciao Jennifer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *