Blog Jennifer – Lecce

passievooritalia-blog

Passie voor Italia in Lecce

Ik (Jennifer van Passie voor Italia) ben in augustus en september 2020 in Lecce (Puglia) bij Joëlle van B&B Little Dolce. Graag vertel ik je over mijn avonturen in deze mooie stad.

Leren van je fouten

Vandaag ga ik weer op route door Lecce. Dit keer verlaat ik (opnieuw) het oude centrum. Met mijn haar mooi opgestoken en mijn hoge sleehakken, want ja je weet nooit wie je tegenkomt, ga ik naar Pizzeria La Perla.

A girl on a mission.

passievooritalia-jennifer

Navigatie ingesteld

Ondanks dat ik de stad steeds beter leer kennen, ging het vorige keer mis. Zo ben ik een paar dagen geleden ook uit het oude centrum van Lecce gelopen. Op zoek naar een nagelstylist/pedicure op de Via Filippo Corridoni 5. Met mijn navigatie ingesteld was het 19 minuten lopen vanaf de B&B. Ingeschat dat 19 minuten lopen goed te doen is met mijn hoge sleehakken, want daarna zouden mijn voetjes een heerlijke behandeling krijgen.

 

Mani ad Arte di Stefania Longo

Vol goede moed ga ik op weg. Na 18 minuten, de sleehakken waren on fire, was ik er. Het was bijna 40 graden, dus je begrijpt dat ik het nogal warm had. Het zweet kroop ondertussen over mijn rug naar beneden. Nog even ruiken onder mijn oksels of ik nog naar bloemen rook, en klaar voor de verwennerij mét airco! Ik belde aan… en nog een keer…… en nog een keer. Niemand deed open. Geen paniek! Op de website stond toch echt dat ze open zouden zijn. Lichtelijk van streek ook nog even gebeld om te zeggen dat ik voor de deur stond. Maar….Voicemail.

Purtroppo, helaas. Chiuso, gesloten.

Pijn en bezweet

Je begrijpt dat de terugweg iets minder leuk was. Het zweet kroop ondertussen ook over mijn buik, mijn mooie opgestoken haren helemaal nat en plat op mijn hoofd, mijn gezicht paars én mijn voeten waren aan het huilen. God wat deden die sleehakken pijn aan mijn voeten.

passievooritalia-jennifer

Na 23 minuten, sleehakken niet meer on fire, kwam ik eindelijk chagrijnig en oververhit aan bij de B&B. Wat ik heb geleerd die dag? Wanneer op de website staat dat ze open zijn, altijd bellen om het te checken en een afspraak maken. Bellen en reserveren.

Pizzeria La Perla Lecce

Maar ieder geval, vandaag een nieuwe kans. Op naar La Perla, een pizzeria, dus áltijd open rond lunchtijd! Één van de gasten van de B&B, Ariette, gaf mij de tip om deze pizzeria te gaan. Ze had het in het E-book van Joelle (B&B Litte Dolce) gelezen en had er gisteren gegeten met haar dochter. Een superdunne pizza en er waren heel veel locals. Een goed teken.

 

Alle reden voor mij om het te proberen. Ik ben hier nu bijna 4 weken en heb nog niet 1 pizza gegeten. Dus opnieuw uit het oude centrum van Lecce gelopen op zoek naar La Perla op de Via G.l Antonio Orsini del Balzo, 15. Dit keer 100% van slagen. Ik weet het zeker. Terwijl ik weer door een heel warme stad (35 graden) mijn navigatie instel zie ik dat het niet al te ver is, 13 minuten. Enthousiast en erg hongerig ga ik weer op weg met mijn hoge sleehakken voorbij de binnenstad. De route is goed te doen door de vele schaduwrijke straatjes en al gauw zie ik in de verte het bord La Perla. Si Si si. Ik ben heel blij want mijn buik maakt rare geluiden.

Purtroppo, helaas. Chuiso, gesloten. Aanbellen heeft ook geen zin, want er staat een groot hek voor de ingang. Heel erg gesloten! Wat was ook alweer een paar dagen geleden de tip van de dag? Bellen en reserveren!

passievooritalia-jennifer

Pasticceria Cotognata Leccese

Teleurgesteld loop ik dus weer terug naar de binnenstad. In de buurt van het kasteel van Carlo V zie ik een een aantal Italianen aan tafeltjes zitten. Ik sta voor Pasticceria Cotognata Leccese aan de Via le Marconik 51. Ik observeer de mensen en ze zien er tevreden uit. Het blijkt een soort bakkerij te zijn. Dan dit maar, want eten zal ik.

Hongerig bestel ik een salade, een deegdingetje met spinazie, een cappuccino, een chocolade bal en een flesje water.

passievooritalia-jennifer

De salade? Niet echt iets om over te schrijven. Het chocolaatje echter…. Wow, alsof er een engeltje over je tong piest. Mocht je het spreekwoord niet kennen. Heel erg lekker ;).

passievooritalia-jennifer

Cafè Dell’Anfiteatro Lecce

Tevreden en met een volle buik verlaat ik de pasticceria en loop nog even langs bij Denise van Cafè Dell’Anfiteatro voor een heerlijke Aperol Spritz. Tja het is maandag, maar volgens Denise is het namiddag én zomer, dus dan mag het altijd. Ik geloof haar hihi.

passievooritalia-jennifer

passievooritalia-jennifer
Eigenaresse en Jennifer Nannings

Bel en reserveren

Ik heb niet echt geleerd van mijn vorige fout: Bel en reserveren! Maar… ik heb wel een Pasticceria gevonden waar ik vanaf nu al mijn chocolaatjes en lekkernijen zal halen.

Mi piace.

 

Ciao,

Jennifer

Little Dolce: http://Www.littledolce.com

 

6 thoughts on “Blog Jennifer – Lecce

 1. Lieve schat, wij aten la cena in la Perla! Het lijkt me inderdaad niet dat ze overdag ook open zijn. Ik vermoed zelfs dat ze pas rond 20.00 uur de deuren openen.

  Je tip over de chocola gaan we morgen proberen .

  Groetjes, Ariette

 2. Hoi Jennifer,

  Leuke blogs en leuke site!
  Wij waren een paar weken (rond 10 september) geleden in Lecce bij Joel. We (Gerda en ik) hebben je elke ochtend bij het ontbijt gesproken. Wat was het ontbijt lekker zeg! Leuk hoe enthousiast jij en Joel zijn. Gerda en ik hebben het heel leuk gehad in Lecce, mede dankzij jullie. Grazie! 🙂
  Ben trouwens heel benieuwd naar je kinderboek dat je geschreven hebt. Ik ga het in de gaten houden.

  Groetjes Jolanda (en Gerda)

  1. Heey Gerda, 😀

   Watleuk om van je te horen en wat fijn dat jullie het zo goed hebben gehad. Jeetje ik mis die gesprekken wel hoor. Allemaal enthousiaste mensen met een passie voor Italia 😀. Wat wil een mens nog meer hahaha.

   lieve groetjes aan Gerda en een kus voor jou.

   Ps. Mochten jullie een leuk reisverhaal hebben, dan zie ik het heel graag tegemoet.
   🇮🇹💃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *