Anja en Kees op weg naar Italië

Lago Maggiore. Wanneer wij onderweg zijn naar onze Casa in Bocca al Lupo in Piëmonte, willen we elke keer onderweg iets anders zien. Vandaag zijn we bij het prachtige Lago Maggiore beland.

Het is zo mooi en heerlijk stil in deze tijd van het jaar. We hebben niet één toerist gezien. Een echte aanrader voor iedereen die vitamine D wil opdoen en de rust opzoekt. Een magische stille sfeer hangt er bij het meer.

Pranzo di lavoro

We rijden dan naar de pranzo di lavoro (werklunch) bij een lokaal restaurant onderweg, altijd leuk! Het is zo fijn om na een lange reis het echte Italië te ervaren en vooral te proeven :). Onze dochter Liz wist gelijk wat ze wilde bestellen.

Lago Maggiore

Lago Maggiore is het tweede grootste meer van Italië. Rondom dit meer vind je een afwisselend landschap van bergen en stranden. Het is echt ideaal voor een vakantie. Er zijn genoeg campings en ook vakantiehuizen te huur en zelfs te koop. Het Lago Maggiore is een meer in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het wordt in het Italiaans ook wel Lago Verbano genoemd, van Lacus Verbanus, de oude Romeinse benaming. Het Zwitserse deel ligt in het kanton Ticino. De westelijke oever van het Italiaanse deel ligt in de regio Piëmonte, de oostelijke oever in Lombardije.

Het meer is 212 km² groot, 60 km lang en maximaal 10 km breed. Het noordelijke deel ligt in de Alpen, het zuidelijke deel in het heuvelland dat de overgang vormt tussen de Alpen en de Povlakte. De oppervlakte van het meer ligt op 193 m boven zeeniveau. Het meer is maximaal 372 m diep, 179 m beneden zeeniveau. Zowel in Italië als Zwitserland ligt het meer in Italiaanstalig gebied.

huis te koop aan Lago Maggiore

Ben je op zoek naar een huis aan het mooie meer, kijk dan eens op de website van Lago Properties: https://lagoproperties.com/nl/properties/?filter-location=2329&filter-sublocation=&filter-price-from=&filter-price-to=

Je vindt er een groot aanbod van huizen in verschillende prijsklassen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Barbara Zwaard: https://lagoproperties.com/contact-3/

vakantiefoto’s Italië

Ga jij dit jaar ook op vakantie naar Italië? Laat het ons weten via passievooritalia@gmail.nl. Stuur ons je leukste foto’s en tips en wie weet plaatsen we jouw vakantiefoto’s dan binnenkort op Passie voor Italia.

Ciao Anja en Jennifer

       

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *