Wijntip van Passie voor Italia

Edwin van der Fluit van het bedrijf Amico del Vino heeft een heerlijke wijn van de maand voor Passie voor Italia geselecteerd! Bestel nu Antonutti Traminer Aromatico DOC Friuli Grave en ontvang een Italiaans cadeautje. Eigenaar en wijnkenner Edwin geeft je ook een korting bon op zijn wijnproeverijen.

Wijntip

Wijnbeschrijving Antonutti:  

De naam zegt het al Traminer Aromatico een zeer aromatische wijn. Mooie heldere strogele kleur. Heerlijke geuren van lychee, perzik een rozenblaadjes. In de smaak tropisch fruit, perzik en een heerlijke kruidige afdronk.

Serveren bij: 

Lekker als aperitief maar ook bij antipasti, lichte visgerechten, schaal en schelpdieren, salades, aziatisch eten zoals Sushi. En pikante gerechten.

Bestel hier

Antonutti Traminer Aromatico DOC Friuli Grave

Appellation/Regio: DOC Friuli grave

Producent: Antonutti

Druivensoorten: 100% Traminer Aromatico

We hebben ook een heerlijke rode wijn voor je geselecteerd: Antonutti Refosco dal Peduncolo Rosso Friuli Grave DOC

De authentieke druivenras refosco geeft wijnen met een volle ronde fruitige smaken van donker bosfruit zoals zwarte bessen en bramen. 

Serveren bij:  

Heerlijke wijn bij stevige pasta gerechten en geroosterd varkensvlees, gevogelte of wild.

Bestel hier.

Antonutti Refosco dal Peduncolo Rosso Friuli Grave DOC

Appellation/Regio: DOC Friuli grave

Producent: Antonutti

Druivensoorten: 100% Refosco

Producent familie Durandi

Het familiebedrijf Antonutti is opgericht 1921 en wordt al 4 generaties gerund door de familie Durandi. Antonutti heeft 45 hectare in het Noord-oosten van Italië dicht bij de sloveense grens. Het is een prachtig gebied genaamd Friuli Venezia Giulia met glooiende heuvels, bergen en prachtige meren en kuststreken. Bij de wijnen van Antonutti draait het allemaal over de zuivere smaken die druiven te bieden hebben. Alle flessen hebben een mooie opvallende kleur wat staat voor de smaak en karakter van de wijn. Hierbij willen zij wijnen produceren waarbij je de pure frisse smaken van de druivensoorten naar voren komen. Hierbij maken zij veel gebruik van inheemse druivensoorten uit het gebied zoals Traminer Aromatico, Fruilano, Ribolla Gialla, Pinot Grigio en Refosco. Maar daarnaast vinden we net als bij veel andere bedrijven in dit gebied ook franse druivensoorten tegen zoals chardonnay, sauvignon blanc voor de witte wijnen en Merlot en cabernet sauvignon voor de rode

Italiaanse kwaliteitswijnen

Edwin: “Ben je op zoek naar klassieke Italiaanse kwaliteitswijnen uit het hart van Piëmonte. Dan zijn deze wijnen zeker je beste keus. Mocht je meer informatie willen over Italiaanse prachtige wijnen stuur mij dan een mailtje amicodelvino@outlook.com. Bellen of whatsapp kan ook via 0628615787.”

Over Edwin van der Fluit – Amico del Vino

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *